הדוחות הבאים של כיל: מחצית שנייה פושרת, שנתיים קרובות חזקות
חברת כיל פרסמה היום את תוצאותיה לרבעון השני של 2019 והכתה את צפי האנליסטים במרבית המדדים המרכזיים, למעט פספוס קל של כ-0.5% בשורת ההכנסות. בשוק ציפו לרבעון שני חזק, אולם השאלה העיקרית שמעסיקה את המשקיעים במניה עוסקת בעתיד ענף האשלג במחצית השנייה של השנה ובשנים הקרובות.
בראיון שערך Bizportal עם סמנכ"ל הכספים של החברה, קובי אלטמן, ניסינו לשפוך מעט אור על סוגייה זו. לדבריו, אמנם המחצית השנייה של השנה תהיה חלשה יחסית לראשונה, אולם השנתיים הבאות צפויות להיות חזקות יותר.
מה קורה בשווקים המרכזיים סין והודו מבחינת הביקושים לאשלג? סין היא צרכנית האשלג הגדולה בעולם. הביקוש שם טוב, הוא גדל משנה לשנה וצפוי להמשיך לצמוח בצורה יפה וגבוהה מהממוצע בעולם. אין שם חוזים ומחירי ספוט, כי בשביל לנצל יתרונות לגודל הם בחרו בחוזים שנתיים. בשנה שעברה החוזים נחתמו בסוף הרבעון השלישי ובתחילת הרביעי והשנה רמת המלאים בסין מספקת מבחינתם, לכן כנראה תהיה דינמיקה דומה.
ככל הנראה השנה הודו תחתום חוזים לפני סין, נוכח רמות מלאי נמוכות יחסית. לגבי רמות המחירים. צריך לשים לב שהמחיר של שנה שעברה היה גבוה יחסית בשל רמות מלאי נמוכות והשנה אנחנו מצפים ליציבות מחירים, אולי עם ירידה קטנה של עד 10 דולר לטון, כלומר ירידה של עד כ-3% במחירים.
- על בד: קו ייצור חדש; צופה ממנו הכנסות של 140 מיליון שקל בשנה
- עדיקה עדיין מזגזגת - רבעון חלש אחרי רבעון טוב
מה הצפי לגבי השווקים העיקריים בתחום הברום ומעכבי הבעירה? בחטיבת הברום הביקוש טוב, אנחנו רואים רמות מחיר יפות בכל העולם. בניגוד לאשלג בו אין לנו השפעה על המחיר העולמי, בתחום הברום אנחנו הספק הגדול בעולם - מספקים לכשליש מהשוק, ויש לנו יכולת השפעה על השוק כולו. אנחנו מצפים להמשך יציבות במחירי הברום, אפילו לעלייה קטנה בשנים הקרובות.
מה מנועי הצמיחה העיקריים של כיל? בתחום הברום, אנחנו מנסים להעביר לקוחות גדולים אשר רוכשים כיום ברום אלמנטרי, להגיע להסכמים ארוכי טווח לרכישה, בנוסף, של תרכובות ברום כגון מעכבי בעירה.
בתחום האשלג, השליטה שלנו היא בעיקר על עלויות הייצור. באנגליה אנחנו כורים פוליסולפט (דשן אורגני) - מדובר בפעילות שהיא עדיין הפסדית בגלל שאנחנו עדיין מוכרים כמויות קטנות יחסית, אבל אנחנו היחידים בעולם שמוכרים את זה. התחלנו לפני כשנתיים וחצי וכל שנה אנחנו מכפילים כמויות, כך שבשנה הבאה ככל הנראה נעבור לרווחיות בתחום זה. בנוסף, בספרד אנחנו מאחדים שני מכרות למכרה אחד, לצורך ניצול יתרונות לגודל, מהלך שצפוי להוריד מהותית את עלות הכרייה.
- עופר גלבוע וגיא רגב רוכשים שליטה בגאון אחזקות בעסקה של כ-38 מיליון שקל
- עוד בדרך? תפרון צופה שמכסי טראמפ יעניקו לה יתרון מול המתחרות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
האם יש שינוי בתחרות בשווקים המרכזיים שלכם? אנו פועלים בשווקים מאד תחרותיים. הרבעון הנוכחי, בתחום הפוספטים היה רבעון מאד מאתגר וזאת מגמה שצפויה להמשיך. לכן, האסטרטגיה שלנו היא להעביר כמה שיותר מהפעילות שלנו מהחומרים הבסיסיים שאנחנו כורים לייצור מוצרים מורכבים המשמשים בעיקר לחקלאות ספציפית של פירות וירקות ומוצרים תעשייתיים.
האנליסטים צופים לכיל מחצית שנייה חלשה יחסית. מה התחזית קדימה לרבעונים הקרובים ולטווח הארוך? אין עניין של "חולשה". הודענו על השקעה בהשבחת מפעלים בסדום של שלושה שבועות לקראת סוף השנה. מהלך מתוכנן ששקול להפחתת מכירות של כ-180 אלף טון או 50 מליון דולר שיחזרו מיד בשנת 2020 ויאפשרו עליה קבועה בייצור מ-3.8 מיליון טון לשנה ל-4 מיליון טון בשנה. אז זה נכון שהמחצית השנייה של השנה צפויה להיות פחות טובה, בעיקר, בגלל השפעות עונתיות בתחום החקלאות, אבל בבחינת הצפי שלנו לשנים הבאות, שנת 2019 תהיה טובה, שנת 2020 צפויה להיות יותר טובה ולשנת 2021 אנחנו צופים שיפור נוסף.
האם יש לכם פעילויות נוספות שלא מתחברות לעסק הבסיסי ומועמדות למכירה? בוחנים כל הזמן. לא יכול לתת שמות. אם תהיה הצעה טובה נמכור.
- 6.יואב 29/10/2019 02:06הגב לתגובה זולמד באמדוקס בעיקר לבשל דוחות מה שכן הוא תלמיד שקדן וחרוץ
- 5.שלומי 10/09/2019 16:33הגב לתגובה זואני בכיל משקיע רק לפי מחיר האשלג..נקודה סוףףף. בטח לא על בסיס כתבה תקשורתית..בכיל הזמן משקיעים ויוצא הרבה זבל מישם. ניראה בדוחות את הגיבורים רק אשלג!!!
- 4.עובדי כיל מהטובים שיש בעולם! (ל"ת)כיל אתם אלופים 01/08/2019 23:50הגב לתגובה זו
- 3.תודה ערן סוקול מטובי הכתבים של ביזפורטל (ל"ת)משקיע 31/07/2019 20:33הגב לתגובה זו
- 2.גרם נזקים למשקיעי כיל. לא נשכח (ל"ת)לםיד 31/07/2019 18:41הגב לתגובה זו
- 1.בן 31/07/2019 18:02הגב לתגובה זומדוע עם תוצאות כאלה טובות, המניה לא בשער של תחילת השנה? 24?