מה עשו מנהלי התיקים בחודש יולי?
חודש יולי נסגר במגמה חיובית בהמשך לעליות השערים שנרשמו בחודש יוני. מדדי המניות המשיכו את המגמה החיובית, למעט הדאקס הגרמני שירד, מדדי האג"ח המקומיים המשיכו את ה"ראלי" מתחילת השנה ותשואות האג"ח צנחו מטה. בתיקי ההשקעות המגמה היתה דומה והתיקים סיימו את חודש יולי בתשואה חיובית, כאשר התיקים עם חשיפה של עד 10% למניות השיגו תוצאות טובות יותר (פער לא מהותי) לעומת התיקים בחשיפה של עד 20%, ככל הנראה נוכח החזקות גבוהות יותר באפיק הממשלתי בתיקים הסולידיים, אשר עלו יותר מהאפיק הקונצרני.
תיקי השקעות בחשיפה מנייתית גבוהה (30%) הציגו את התשואות הגבוהות ביותר בחודש יולי ושומרים על ביצועים עודפים בבחינת 12 החודשים האחרונים. התיקים המנוהלים בחשיפה מנייתית של עד 30%, המרכזים את מרבית כספי החוסכים (למעלה מ-50%) רשמו תשואה של כ-0.79% בחודש יולי, התיקים בעלי חשיפה מנייתית של עד 20% רשמו תשואה של כ-0.72%, והתיקים המנוהלים בחשיפה מנייתית של עד 10% הציגו תשואה של כ-0.73%.
בחודש יולי בתיקים האגרסיביים מכרו מניות ישראליות, בסולידיים קנו
על פי אומדנים שנערכו על ידי קלי פרימיום מקבוצת קלי אודות אפיקי התיקים המנוהלים הפופולאריים ביותר, אשר מרכזים את מרבית כספי החוסכים, השינויים המהותיים ביותר שביצעו מנהלי תיקי ההשקעות בעלי חשיפה של עד 30% למניות בחודש יולי, היו דווקא הגדלת רכיב המזומן בכ-5.2% והגדלת רכיב המניות בחו"ל בכ-1.5%, מנגד להקטנת רכיב האג"ח הקונצרני הצמוד בכ-1.8% והקטנת רכיב האג"ח הקונצרני השקלי בכ-0.8% - לנוכח הירידה במרווחים.
על פי אומדני קלי פרימיום, השינויים המהותיים ביותר שביצעו מנהלי תיקי ההשקעות בעלי חשיפה של עד 20% למניות בחודש יולי, היו הגדלת רכיב האג"ח הממשלתי הצמוד בכ-2.4% והגדלת רכיב המניות בישראל בכ-1.6%, כנגד הקטנת רכיב האג"ח הקונצרני השקלי בכ-0.9% והקטנת רכיב המזומן בכ-1.8%.
הבהרה: חלק מהשינויים בשיעורי החשיפה לאפיקי ההשקעה השונים נובעים מתנודות בשוק, כלומר משינויים פאסיביים ולא בהכרח משינויים אקטיביים שבוצעו על ידי מנהלי התיקים.
מדד מנהלי התיקים של קבוצת קלי מבוסס על מאות תיקי לקוחות קבוצת קלי, המנוהלים על ידי מנהלי ההשקעות המובילים. התשואות הינן תשואות של לקוחות בפועל במונחי ברוטו בניכוי דמי ניהול ועמלות. התיקים הנבדקים הינם תיקים שלא ביצעו שינוי מדיניות במהלך התקופה הנמדדת וקיימים תקופה מלאה. מדד הייחוס אליו אנו משווים את ביצועי מנהלי התיקים מורכב בחלק האג"חי ממדד האג"ח הכללי ובחלק המנייתי מפיצול בין מדד המניות ת"א 125 ומדד MSCI AC ביחס של 60%, 40% בהתאמה. תשואות מדדי הייחוס כוללות הפחתות דמי ניהול וכן ניכוי עמלות בשיעור 1.2% שנתי. התשואות המוצגות מתייחסות לתיק ספציפי או לממוצע תיקי השקעות והרכבם אינו תואם בהכרח את הרכב תיק ההשקעות האישי, מאחר שהתיק מותאם לצרכי הלקוח ולטעמיו. אין בתשואות העבר להעיד על יכולתו של מנהל התיקים להשיג תשואות דומות בעתיד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
העמוד