מליסרון - תוצאות יציבות ברבעון השני; "אמזון אינה מהווה איום"
מליסרון מדווחת על שיפור קל בתוצאות ברבעון השני ובמחצית הראשונה של השנה, לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
ה-NOI) Net Operating Income) ברבעון השני עלה ל-296 מיליון שקל לעומת 293 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-NOI במחצית הסתכם ב-549 מיליון שקל, כמעט זהה ל-NOI בתקופה המקבילה – 547 מיליון שקל.
ה-FFO) Funds From Operations) הסתכם במחצית ב-356 מיליון שקל, לעומת 345 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. במקביל, הצליחה החברה להפחית את המינוף שנמדד לפי יחס ההלוואות לסך הנכסים (LTV) מ-53% בסוף השנה שעברה, ל-51.7% בסוף המחצית הראשונה.
בתחום הפעילות המרכזי של החברה – מתחמי קניות אזוריים (10.9 מיליארד שקל) החברה הציגה, בראייה חצי שנתית, שיפור קל בתוצאות, כשבתחום המשרדים (3.1 מיליארד שקל) החברה דיווחה על שיפור של 5.6% ב-NOI ל-113 מיליון שקל. בתחום הפעילות השלישי – קניונים מקומיים, קניונים קטנים יותר/ מרכזי קניות (2 מיליארד שקל) דיווחה החברה על ירידה של 4.2% ב-NOI לעומת התקופה המקבילה.
סך נכסי החברה מסתכמים ב-17.7 מיליארד שקל, כ-1.2 מיליארד שקל נכסים בהקמה שעשויים להשביח במקביל להקמתם וליצור לחברה רווחי הון. במקביל יוזמת מליסרון ומפתחת על נכסים נוספים מבנים (בעיקר משרדים).
"אנו רואים בגידול דרך רכישה, ייזום ופיתוח של נכסים את הפוטנציאל הטוב ביותר לצמיחה ולהשאת רווחים ובוחנים הזדמנויות לרכישת נכסים חדשים בפעילויות הליבה של התאגיד", מסביירם מנהלי החברה, "במסגרת זו, החברה התחילה בשנת 2016 בפיתוח הקרקע שנרכשה בספטמבר 2015 במתחם שרונה בתל אביב. החברה קיבלה היתר ראשון לפרויקט וכן התקבל ה המלצת הועדה המקומית להפקדת תוכנית להגדלת זכויות בניה בכ-50 אלף מ"ר נוספים לשימושי משרדים, מסחר ומגורים כך שיוקם מבנה משרדים ומסחר בהיקף של כ-151 אלף מ''ר ובנוסף 10 אלף מ"ר למגורים.
"בשנת 2019 ממשיכה החברה בבניית קומות החניונים בפרויקט שרונה – LandMark ובפארק עופר שער הכרמל ובמקביל מקדמת את בנייתם של בניינים D-ו C בפארק עופר פתח תקווה במסגרת שלב ב' של הפרויקט". מדובר על פרוקיטים בשווי של כ-2 מיליארד שקל, שצפוי שעם הקמתם יתרמו רווחי שערוך של כמה מאות מיליונים (משוערכים כיום לפי ריבית היוון של 9.6%).
מליסרון נהנית מזמינות גבוהה לשוק ההון. הגופים המוסדיים מרגישים נוח עם החזקת אגרות חוב של החברה, כשלאורך השנים האחרונות, הריבית האפקטיבית על החוב הלכה וירדה והיא מסתכמת כיום בכ-3%. מנגד, תשואה על הנכסים מסתכמת בכ-7%, כך שלחברה יש רווח של 4%.
מליסרון לא רואה בעיה בשירות החוב בשנים הקרובות תודות לפיזור פירעונות האג"ח בשנים הבאות. כמו כן, חלק גדול מנכסיה אינו משועבד, כך שתיאורטית היא יכולה לשעבדו ולקבל מימון (לצורך מחזור חובות ובכלל).
ומה לגבי האיום הגדול - קניות באינטרנט וכניסת אמזון לפעילות בארץ? ובכן, מליסרון לא מתרגשת מדי. לטענתה היא משתנה בהתאם לצרכי הקהל, ואמזון אינה מהווה איום מהותי על פעילותה.
מנכ"ל מליסרון אבי לוי צפוי לעזוב את תפקידו, לאחר שלא קיבל מבעלת השליטה - ליאורה עופר, הלוואה גדולה (מאות מיליוני שקלים) לצורך רכישת מניות של החברה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.סטגנציה -השוכרים כבר לא יכלים לשלם יותר (ל"ת)מכאן רק יורדים 12/08/2019 07:53הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.משחקים אותה יציבים , נו טוב ימים יגידו ,הם משקשקים מאמזון 12/08/2019 03:29הגב לתגובה זו0 0ימי העושק של הנדלן המשרדי תמו , בקרוב תתחיל ההתרסקות והיא תהיה מפוארתסגור