מישורים נגד גיל בלוטרייך - תובעת נזקים בגובה 10 מיליון שקל

ועדה מיוחדת של דירקטוריון מישורים קובעת שעסקה בה מכר, בעל השליטה, בלוטרייך חלק מהחזקותיו לאלכס שניידר ולאחריה הוקצו לו מניות בחברה גרמו לה נזק
 | 
telegram
(2)

חברת מישורים שבשליטה משותפת של אלכס שניידר וגיל בלוטרייך מתכוונת להגיש תביעה בהיקף כספי של עד 10 מיליון שקל נגד גיל בלוטרייך. בנוסף מתכוונת החברה לפעול להדיחו מתפקידו כמנהל פיתוח עסקי החברה בישראל ובחו"ל.

ראשיתה של הפרשה בחודש דצמבר 2015, אז חתמו איש העסקים גיל בלוטרייך ואלכס שניידר על הסכם לפיו תקצה חברת מישורים לאלכס שניידר 21.28% מההון של החברה בתמורה ל-6 שקלים למניה. בסך הכל הזרים שניידר לעיבוי הון החברה 39 מיליון שקל.

שנה לאחר מיכן (ב-19 באוקטובר 2016) מכר בלוטרייך לשניידר 4.75 מיליון מניות מישורים שבבעלותו במחיר של 9.5 שקל למניה ובתמורה כוללת של 45.2 מיליון שקל כך שלאחר המכירה החזיקו כל אחד כ-37% מהחברה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשנה האחרונה עלו היחסים של שניידר ובלוטרייך על שרטון שכלל החלפת האשמות הדדיות. כתוצאה מכך הקימה החברה ועדה מיוחדת לבחינת הפערים בין מחיר קצת המניות שהזרימה כסף לקופת החברה למחיר מכירת המניות שהזרימה כסף לכיסו של בלוטרייך.

בראש הוועדה עמד אודי ארז, יו"ר הדירקטוריון. ליוו את הוועדה - שיראל גוטמן-עמירה, לשעבר מנהלת מחלקת התאגידים ברשות לני"ע, לצד יערה שחורי בן הרוש ממשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן.

הוועדה הזמינה הערכת שווי ובחינה כלכלית של שתי העסקאות וזו גילתה כי למישורים נגרם נזק שנע בטווח של בין 5 מיליון שקל ל-10 מיליון שקל. בניטרול פרמיית שליטה שנמכרה לשניידר על ידי בלוטרייך, קובעת הערכת השווי והבחינה הכלכלית כי לחברה נגרם נזק של כ-5 מיליון שקל.

הוועדה טוענת כי לא נדרשה לחקור אם שתי העסקאות היו למעשה עסקה אחת אך למעשה הפער בין מחיר מניה בהקצאה לבין מחיר מניה במכירה מנע מהדירקטוריון לנהל מו"מ בין עם שניידר לבין עם גורמים אחרים במטרה למקסם את התמורה לחברה ומכאן הנזק.

בלוטרייך ושניידר לא שיתפו פעולה עם הוועדה אך בסופו של דבר הסכים בלוטרייך לשתף פעולה עימה וטען כי לא נגרם נזק לחברה וכי הפער בין המחירים נובע מפרמיית השליטה עליה שילם לו שניידר.

בסיכומו של דבר הסכים בלוטרייך לפצותאת החברה אך תוך מחאה ותוך התנגדות לממצא כי גרם לה נזק. החברה אמורה הייתה לאשר את ההסכם בדירקטוריון שלה אך בטרם כונס הדירקטוריון הודיע בלוטרייך כי גובה הפיצוי ייקבע לא בהערכת שווי חדשה של מעריך נוסף. 

הדירקטוריון סירב ודרש את הפיצוי המוסכם עליו החליטו מוקדם יותר ובלוטרייך סירב. לבסוף המליצה הוועדה כי לאור סירובו של בלוטרייך להעביר את הכסף הרי שבכוונתה לבדוק אפשרות לתבוע אותו ולהרחיקו מניהול עסקיה בישראל ובחו"ל.

עו"ד יואל פרייליך, המייצג את בלוטרייך: "הוועדה קמה על רקע סכסוך בין בעלי השליטה, כוועדה שאינה בלתי תלויה וניסחה את מסקנותיה באופן בלתי הוגן. לעניין סוגיית ה'נזק' – למרות שהוכח שעסקת ההקצאה נעשתה כדין, ועל אף חוות דעת חד משמעית של אנטרופי, כמו גם סקירות מזמן אמת של ווליו בייס ורוסאריו שקבעו כי כל העסקאות בוצעו תמורת שווי הוגן וכי לא נגרם נזק. גיל הפגין אחריות והציע לשלם לחברה תחת מחאה, ובלבד שימונה מעריך שווי מכריע. הצעה זו נדחתה. דוח הוועדה טרם נמסר לידנו עם קבלת החומרים נלמד ונשקול את דרכי הפעולה".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    טעה בגדול
    יהונתן 13/08/2019 12:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הכניס שותף בעל מוניטין של עקיצות בכל העולם שמנסה לקחת לו את החברה שייסד לפני עשרות שנים בכוח וכל האמצעים כשרים. מי שהולך לישון עם כלבים שלא יתפלא שבבוקר הוא מכוסה בפרעושים . מזכיר סיפורי הנוכל הרוסי מווילי פוד.
    סגור
  • 1.
    חבל שכך מתייחסים לאדם שייסד את החברה
    אלעד צימרמן 12/08/2019 18:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין לי ספק שיש פה נקמה במייסד החברה. בלוטרייך הוביל את החברה במשך שנים רבות להצלחה. חבל.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות