תוצאות טובות למנורה מבטחים; התשואה על ההון - 14%

הכנסות החברה עלו בכ-28% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-3 מיליארד שקל, הרווח הנקי זינק בכ-280% והסתכם ב-213.6 מיליון שקל
 | 
telegram
(2)

חברת מנורה מב החז -2.69% מנורה מב החז 13,040 -2.69% מנורה מב החז בסיס:13,400 פתיחה:13,430 גבוה:13,490 נמוך:13,040 תמורה:5,875,306 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: פרסמה את תוצאותיה לרבעון השני של השנה והציגה עליה מרשימה הן בשורה העליונה והן בשורה התחתונה, כאשר הכנסותיה עלו בכ-28% והרווח הנקי זינק בכ-280% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

הכנסותיה של החברה ברבעון השני עלו לכ-3 מיליארד שקל, וזאת בהשוואה לכ-2.39 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד, כאשר הפרמיות שהורווחו ברוטו הסתכמו בכ-1.87 מיליארד שקל לעומת 1.85 ברבעון המקביל ב-2018.

בשורה התחתונה, החברה מסכמת את הרבעון עם רווח נקי של 213.6 מיליון שקל, וזאת בהשוואה לכ-76.3 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אייל דבי, מנהל מחקר מניות בלאומי שוקי הון, התייחס לתוצאות מנורה-מבטחים: "כשמסתכלים על השורה העליונה, כלומר על הפרמיות הנגבות, קשה לזהות צמיחה חדה – לא ביחס לרבעון הקודם ולא ביחס למקביל מהשנה שעברה (הפרמיות במגזר החיסכון ארוך הטווח היו יציבות, כאשר הגידול במגזר הבריאות חיפה על הירידה בביטוח הכללי).

"עם זאת, בכל מה שנוגע לרווחיות השורה התחתונה, התוצאה שדווחה בולטת ומפתיעה לטובה. אין חולק, הרווח הכולל שדווח מוטה כלפי מעלה בצורה חזקה, אבל גם לאחר נטרול מרכיבי ההטיה - ממעוף הציפור ובצורה מהירה – תשואת ההון המתקבלת עדיין נותרת גבוהה".

"האריתמטיקה פשוטה, שכן הרווח הכולל שדווח הסתכם ברבעון השני לכדי 239 מיליוני שקלים, כאשר הוא הכיל בתוכו הקטנה משמעותית של העתודות – בסך מצטבר של 150 מיליוני שקלים (הפחתה של 216 מיליוני שקלים בגין וועדת קמיניץ, לצד גידול של 66 מיליוני שקלים בגין עדכון לוחות התמותה וירידת התשואות בתקופה). אם כך, ההשפעה נטו על הרווח הכולל המדווח, בניכוי מגן המס, מסתכמת לכדי סך של 100 מיליוני שקלים. במונחי תשואת הון, הרי שזו הייתה יורדת מרמה מדווחת של 24% לשנה לכדי 14% "בלבד" – שזו תשואה גבוהה בכל קנה מידה".

"גם תשואת ההון המתוקנת אינה מייצגת, שהרי איכות הביצועים של שוק ההון בתקופה הייתה גם היא חריגה. העניין הוא, שגם אם נצא מהרווח הנקי ולא הכולל, כלומר ננטרל חלק משמעותי מעליית ערך הנכסים הפיננסיים, תשואת ההון שתתקבל – בנטרול הפחתת העתודות החריגה – תעמוד על סדר גודל של 12% לשנה. ניתן להתווכח אם זו רמה מצוינת או טובה, אבל מה שבטוח שהיא אינה תואמת את מכפיל ההון בו נסחרת המניה".

"אין חולק, התשואות הגבוהות בשווקים השפיעו גם על רווחי ההשקעה וגם על דמי הניהול שנגבו בתקופה, אבל צריך לזכור שהחלק הארי בהכנסות מהשקעות נזקף כנגד גידול בעתודות, ולגבי דמי הניהול הגבוהים, הרי שגם אם ננרמל אותם לרמה ממוצעת וסבירה, גם אז תשואת ההון תיוותר דו-ספרתית. איך שלא תסובבו את זה, זו תוצאה איכותית".

"ועוד נקודה חשובה, שרלוונטית במיוחד לרבעון הבא; מנורה מבטחים דפנסיבית ביחס לתעשייה (עד כמה שחברת ביטוח יכולה להיקרא "דפנסיבית"), כך שירידת התשואה ברבעון השני השפיעה עליה בצורה יחסית מועטה, מה שיבוא לידי ביטוי ביתר שאת ברבעון הבא - שהרי ביחס לרבעון השני, ירידת התשואות רק הוחרפה. מה לגבי צד ההוצאות? כדרכה של החברה, הן היו מרוסנות – הן הוצאות השיווק והעמלות, הן ההנהלה והכלליות והן האחרות (שבהן נרשמה אפילו ירידה)".

בשורה התחתונה אומר דבי "מכפיל ההון של מנורה מבטחים השתפר באופן ברור ביחס לממוצע בתעשייה, אבל אם לשפוט על פי איכות הביצועים שהיא מציגה - מזה תקופה לא קצרה - יש לכך הצדקה".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חברה מספר 1 (ל"ת)
    דוד 26/08/2019 20:17
    הגב לתגובה זו
    1 2
    סגור
  • לעובדים בטח לא יצא מזה כלום... (ל"ת)
    מבין 27/08/2019 18:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות