
אייסקיור: הסכם הפצה ביפן וסינגפור בהיקף של 13.2 מיליון דולר
חברת אייסקיור מדיקל דיווחה הבוקר כי התקשרה בהסכם הפצה בלעדי עם החברה היפנית הציבורית - Terumo Corporation, בהיקף כולל של כ-13.2 מיליון דולר, בכפוף לקבלת אישורים רלוונטיים ביפן ובסינגפור.
הסכם ההפצה הינו לרישוי ורישום, לייבוא, שיווק, מכירה קידום והפצת מערכת ה- ProSense והמוצרים הנלווים לו, לרבות מחטים מתכלות ביפן ובסינגפור, לצורך ביצוע פרוצדורות של הקפאת גידולים ממאירים בשד. בהסכם נקבע מנגנון לאפשרות הרחבה לאינדיקציות נוספות.
התמורה המינימלית הכוללת אליה התחייבה טרומו במהלך כל תקופת ההסכם, בגין זכות ההפצה הבלעדית ושיתוף הידע על ידי החברה, הזמנת הרכש הראשונה ורכישת כמויות המינימום, מסתכמת לסך של כ-13.2 מיליון דולר, וכפופה, בין היתר, לקבלת האישור הרגולטורי הנדרש לשיווק והפצה ביפן, וכן לאישור השיפוי הביטוחי ולעמידה של טרומו בהתחייבויותיה לרכישת כמויות המינימום.
מתוך סכום זה, טרומו התחייבה להעביר לחברה 2.5 מיליון דולר כ-30 יום לאחר החתימה על ההסכם. סכום נוסף של 1.5 מיליון דולר ישולם לחברה 30 יום לאחר אספקת הזמנת הרכש הראשונה, אשר להערכת החברה תתבצע עד לתום הרבעון הראשון של שנת 2020.
- אייסקיור איכזבה בת"א וגם בניו-יורק: צוללת ב-40% בטרום מסחר בנאסד"ק
- אייסקיור מדיקל מפספסת בשורה העליונה אבל עוקפת בשורה התחתונה
טרומו הינה קבוצה גלובלית, המעסיקה כ-25,000 עובדים ברחבי העולם, אשר בסיסה הינו ביפן, ונסחרת ב-Tokyo Stock Exchange - הבורסה לניירות ערך בטוקיו (סימול: 4543.T) בשווי שוק של כ-23 מיליארד דולר. טרומו עוסקת במחקר ופיתוח, ייצור ומכירה של מכשור רפואי, לרבות ציוד זעיר פולשני, מערכות להובלת תרופות ועוד. מחזור המכירות השנתי של החברה לשנה שהסתיימה ביום 31 במרץ 2019, הסתכם בכ-5.6 מיליארד דולר.
תלות בגיוסי הון נוספים והערת "עסק חי" הסכם ההפצה הנוכחי הינו בהיקף מהותי יחסית להכנסות אייסקיור בשנים האחרונות. בשנת 2018 הציגה אייסקיור הכנסות של כ-4 מיליון שקל, צמיחה של כ-68.5% ביחס להכנסות בשנת 2017. עם זאת, עד כה החברה לא הצליחה להציג צמיחה עקבית בהכנסות ועדיין לא עברה לרווחיות.
- תשובה מנסה להקים לתחייה את אימפריית הנדל"ן שלו
- אלקטריאון פספסה את היעד השנתי, המנכ"ל מתרץ
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בשורה התחתונה דיווחה אייסקיור על הפסד של כ-13.3 מיליון שקל בשנת 2018, עם הפסד מצטבר של כ-70 מיליון שקל בחמש השנים האחרונות.
נכון לסוף הרבעון השני של 2019 לחברה כ-11.6 מיליון שקל בקופת המזומנים, עם תזרים שלילי מפעילות שוטפת של 8.8 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019. לחברה הפסדים מצטברים של כ-160.4 מיליון שקל ורואי החשבון של החברה מציינים כי "לאור אי הוודאות בדבר יכולת החברה להשלים גיוסי הון נוספים, קיימים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כ'עסק חי' בעתיד הנראה לעין".