הרודיום: הכנסות פנאקסיה זינקו וגם ההפסד - לאן החברה הולכת מכאן?
חברת ברק בית השקעות -2.32% ברק בית השק 4,629 -2.32% בסיס:4,739 פתיחה:4,739 גבוה:4,738 נמוך:4,600 תמורה:6,388 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: אשר צפויה למזג לתוכה את חברת הפארמה פנאקסיה ישראל, פרסמה את דוחותיה הכספיים של פנאקסיה למחצית הראשונה של 2019. מהדו"חות הכספיים עולה כי החברה הציגה זינוק בהכנסות, אולם עדיין נמצאת בהפסד בשורת הרווח הגולמי. בנוסף, רואי החשבון של החברה מעלים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כ"עסק חי". החדשות הטובות: המצב צפוי להשתפר.
הכנסות פנאקסיה במחצית הראשונה של 2019 הסתכמו בכ-5.7 מיליון שקל, לעומת כ-1.1 מיליון שקל במחצית הראשונה אשתקד. בחברה מציינים כי הגידול בהכנסות נובע מגידול בהיקפי הייצור של החברה, המייצרת יותר מוצרים מבעבר ומשרתת היקף גדול יותר של חולים, כאשר חלק ממגמה זו נובע מהאסדרה החדשה בענף הקנאביס הישראלי.
(באלפי שקלים)
מקור: פנאקסיה ישראל
הפסד של 14.5 מיליון שקל בשורה התחתונה
בשורה התחתונה מדווחת החברה על הפסד כולל של כ-14.5 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019, לעומת הפסד כולל של כ-3.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה. עיקר הגידול בהפסדים מיוחס לגידול בהוצאות התפעול, ולהוצאת מימון שאיננה תזרימית בסך של כ-10.4 מיליון שקל.
החברה עדיין מוכרת בהפסד אבל יש לצפות לשיפור משמעותי בעתיד
נכון לסוף המחצית הראשונה של 2019, החברה עדיין מוכרת את מוצריה בהפסד. ההפסד הגולמי של החברה הסתכם בכ-102 אלף שקל במהלך התקופה, אולם צריך לציין שמדובר בשיפור משמעותי ביחס להפסד גולמי של כ-1.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. ככל הנראה השיפור במרווח הגולמי נובע מכניסה הדרגתית של התקינה החדשה, אשר הופכת בסוף חודש ספטמבר מפיילוט לסטנדרט.
על פי התקינה החדשה, יחולו שני שינויים מהותיים אשר צפויים לשפר את הרווחיות הגולמית של מפעלי ייצור מוצרי הקנאביס. ראשית, הפיקוח על המחירים יופסק, מה שצפוי להוביל לעליית מחירים נוספת. שנית, בתי המרקחת יחוייבו לרכוש מוצרי קנאביס אך ורק ממפעלי הייצור (ולא ישירות מהמגדלים). במצב החדש, מפעלי הייצור ככל הנראה יפסיקו, מן הסתם, למכור בהפסד.
עלייה בהפסד התפעולי - בונים תשתית לייצוא
הוצאות התפעול של פנאקסיה במחצית הראשונה של 2019 הסתכמו בכ-4.1 מיליון שקל, לעומת הוצאות תפעול של כ-2.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. בחברה מציינים כי הגידול בהוצאות התפעול נובע מכך שהחברה נמצאת בשלבים ראשונים של פעילותה המצריכים השקעות משאבים מסיביות בעולמות הרגולציה, מהערכות ובניית תשתית לייצוא לאירופה כבר ברבעון הראשון של 2020, מגידול בהיקפי הייצור והפעילות, ומגידול ברמת ההוצאה הקבועה לשם עמידה בתקני GMP המאפשר לחברה למכור מוצרים בבתי מרקחת בישראל ובהמשך לייצא לחו"ל.
בהתאמה לגידול בהוצאות התפעול כאמור, ביחד עם הגידול בהפסד הגולמי, הציגה החברה הפסד תפעולי של כ-4.2 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019, לעומת הפסד תפעולי של 3.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
הוצאות מימון של 10.4 מיליון שקל
גורם נוסף שהשפיע מהותית על התוצאות בשורה התחתונה מיוחס להוצאות מימון בהיקף של כ-10.4 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019, לעומת הוצאות מימון של כ-55 אלף שקל בלבד בתקופה המקבילה. צריך לציין שהוצאה זו איננה תפעולית או תזרימית ונובעת מרישום חשבונאי של התחייבות של החברה כלפי משקיעים חיצוניים, כחלק מהסכם המיזוג עם הרודיום השקעות, לפיה יונפקו למשקיעים כ-3% ממניות החברה הממוזגת.
בנוסף לכל - הערת "עסק חי"
רואי החשבון של החברה מפנים את תשומת לב המשקיעים לעובדה כי לחברה יש הון חוזר שלילי של 11.5 מיליון שקל, הפסד של 14.5 מיליון שקל, תביעה ייצוגית עומדת כנגדה וכנגד חברות נוספות בתעשיית הקנאביס הרפואי ותזרים שלילי מפעילות שוטפת של כ-2.1 מיליון שקל - אי לכך, המשך פעילותה של החברה כפוף להשגת מימון מבעלי מניותיה או מגורמים חיצוניים.
גם בעניין זה, יש לציין כי החברה השלימה גיוס של כ-17 מיליון שקל, אשר מותנה בהשלמת המיזוג עם הרודיום השקעות (שכבר אושר ונמצא בשלבים סופיים). בנוסף, כחלק מתנאי המיזוג עם הרודיום, נדרשת הרודיום ליתרה של כ-16.5 מיליון שקל בקופת המזומנים. כלומר, לאחר השלמת המיזוג, ייתכן מאד שהערת העסק החי תיגרע מדוחותיה הכספיים של פנאקסיה.
ד"ר דדי סגל, מנכ"ל פנאקסיה: "בימים אלה הדגש המסיבי בפעילותנו מופנה להכנת החברה לקראת ייצוא ושיווק מוצרים באירופה, וזאת לטובת החולים במדינות רבות מחוץ לישראל, שפנאקסיה זיהתה כי נכון להיום אין להם מענה מלא במדינות מוצאם והביקוש רב על ההיצע הקיים. אנו פועלים מתוך הנחת עבודה כי רפורמת היצוא תאושר עד סוף השנה, ונערכים למוכנות מלאה לייצוא עד לרבעון הראשון של 2020. כך, בתחילת השנה הבאה נהיה ערוכים לספק לחולים במספר מדינות באירופה, את אותם המוצרים שאנו מספקים היום בישראל, מתוך כוונה לשכפל גם שם את ההצלחה של פנאקסיה. לפיכך, אנו מקדישים משאבים רבים להשלמת רישום רגולטורי של המוצרים שלנו במדינות אירופה. במקביל לכך, בישראל ליבת הפעילות ממוקדת בתנופת ייצור מיטבית ובהרחבה נוספת של שטחי המפעל."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.טוגדר הרבה יותר מעניינתסוקק לללל 09/09/2019 08:14הגב לתגובה זו0 0בקרוב תראו מחזור מכירות במאות מיליוניםסגור
-
1.מה עם חקירת מושחתיהו על תקיעת הייצוא?ערן 08/09/2019 18:15הגב לתגובה זו0 0איפה זה עומד????סגור