מה עשו מנהלי התיקים בחודש אוגוסט?
לאחר מספר חודשים של עליות בשווקים, חודש אוגוסט התאפיין בירידות שערים, בעיקר באפיק המנייתי שלקראת סופו התמתנו עקב הפחתת הריבית בארה"ב. מדד ת"א 35 ירד ב-3.8% וה-S&P500 ירד ב-1.8%. בחלק האג"חי, בשונה מהאפיק המנייתי, המגמה הייתה מעורבת: האג"ח הממשלתיות בארץ וגם בארה"ב עלו ואילו האג"ח הקונצרניות ירדו. בתיקי ההשקעות המגמה היתה דומה והתיקים סיימו את חודש אוגוסט בתשואה שלילית, כאשר דווקא התיקים עם חשיפה של עד 20% למניות השיגו את התוצאות החלשות ביותר בחודש החולף.
בבחינת 12 החודשים האחרונים, תיקי השקעות בחשיפה מנייתית גבוהה (30%) שומרות על התשואות הגבוהות ביותר. התיקים המנוהלים בחשיפה מנייתית של עד 30%, המרכזים את מרבית כספי החוסכים (למעלה מ-50%) רשמו תשואה שלילית של כ-0.17% בחודש אוגוסט, התיקים בעלי חשיפה מנייתית של עד 20% רשמו תשואה שלילית של כ-0.21%, והתיקים המנוהלים בחשיפה מנייתית של עד 10% הציגו תשואה שלילית של כ-0.05%.
בחודש אוגוסט מנהלי התיקים מכרו מניות בחו"ל והגדילו נזילות
על פי אומדנים שנערכו על ידי קלי פרימיום מקבוצת קלי אודות אפיקי התיקים המנוהלים הפופולאריים ביותר, אשר מרכזים את מרבית כספי החוסכים, השינויים המהותיים ביותר שביצעו מנהלי תיקי ההשקעות בעלי חשיפה של עד 30% למניות בחודש אוגוסט, היו הגדלת החשיפה לאפיקים סולידיים עם העלאת רכיב האג"ח הממשלתי השקלי ב-2.8% והגדלת רכיב המזומן בכ-2.8%, מנגד להקטנת רכיב האג"ח הממשלתי הצמוד בכ-2.4% והקטנת רכיב המניות בחו"ל בכ-4%.
על פי אומדני קלי פרימיום, השינויים המהותיים ביותר שביצעו מנהלי תיקי ההשקעות בעלי חשיפה של עד 20% למניות בחודש אוגוסט, היו דומים מאד לתיקים האגרסיביים יותר, עם הגדלת רכיב המזומן בכ-6.8% והגדלת החשיפה לאג"ח ממשלתי שקלי ב-3%, כנגד הקטנת רכיב האג"ח הקונצרני הצמוד בכ-0.8% והקטנת רכיב המניות בחו"ל בכ-4.2%.
הבהרה: חלק מהשינויים בשיעורי החשיפה לאפיקי ההשקעה השונים נובעים מתנודות בשוק, כלומר משינויים פאסיביים ולא בהכרח משינויים אקטיביים שבוצעו על ידי מנהלי התיקים.
מדד מנהלי התיקים של קבוצת קלי מבוסס על מאות תיקי לקוחות קבוצת קלי, המנוהלים על ידי מנהלי ההשקעות המובילים. התשואות הינן תשואות של לקוחות בפועל במונחי ברוטו בניכוי דמי ניהול ועמלות. התיקים הנבדקים הינם תיקים שלא ביצעו שינוי מדיניות במהלך התקופה הנמדדת וקיימים תקופה מלאה. מדד הייחוס אליו אנו משווים את ביצועי מנהלי התיקים מורכב בחלק האג"חי ממדד האג"ח הכללי ובחלק המנייתי מפיצול בין מדד המניות ת"א 125 ומדד MSCI AC ביחס של 60%, 40% בהתאמה. תשואות מדדי הייחוס כוללות הפחתות דמי ניהול וכן ניכוי עמלות בשיעור 1.2% שנתי. התשואות המוצגות מתייחסות לתיק ספציפי או לממוצע תיקי השקעות והרכבם אינו תואם בהכרח את הרכב תיק ההשקעות האישי, מאחר שהתיק מותאם לצרכי הלקוח ולטעמיו. אין בתשואות העבר להעיד על יכולתו של מנהל התיקים להשיג תשואות דומות בעתיד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בדיחהשל מנהלי תיקים אם אלו התשואותהמשקיע 12/09/2019 12:41הגב לתגובה זו3 0תסלחו מנהלי תיקים יקרים, אם אלו התשואות שלכם הממוצעות מתחילת השנה, שהיתה חזקה מאוד בבורסה, אז תחליפו מקצוע,כיאתם ממש לא פוגעים. רוב מניות הבורסה הישראלית והאמריקאית עשו תשואות גבוהות מתחילת השנה. כל החלוקה ההיסטורית שלכם לאחוזי אחוזים לכל סקטור רק מונעת תשואות סבירות לתיקים ובעצם לא ממש מגנה עליהם. ראינו מה קרה לאג"חים הסולידים ב2008 ניהול תיקים צריך לעשות אנליזה למניות לעשות הימורים מושכלים על מה להשקיע ומה לא, ולא לחלק כל סכום באחוזים ע"פ סקטורים ומדדים, זה גם מחשב יכול לעשות ולמען האמת הוא עושה את זה יותר טוב ממכם. מי שלא יכול לנהלולהביא תשואות גם בשוק יורד, אז שלא יהיה מנהל תיקים. ומי שמביא תשואה של 2-3 אחוז מתחילת 2019, שהבורסות בעולם קפצו אחרי הנפילה של סוף 2018, אז הוא לא במקצוע הנכון. רק העמלות שגביתם מכל אותם בעלי התיקים, על חוסר התשואה שלכם, זה על גבול הבושה.סגור
-
לא הבנתמשה 12/09/2019 21:38הגב לתגובה זו0 0זה ממוצע של תקי השקעות מיכול הסוגים ביחד כולל תיקי אגח ותיקים שקליים וללא מניותסגור
העמוד