חבל הצלה לברנמילר - גיוס בפרמיה של 24% על מחיר השוק
חברת ברנמילר שנמצאת במצוקת מזומנים, מצליחה לגייס הון לצורך פיתוח והקמה של תחנת הכוח - רותם 1 בפרמיה של 24% על מחיר השוק. החברה חתמה על מזכר הבנות לא מחייב להשקעה בחברה עם חברה ברזילאית העוסקת בהפצה של ציוד וחומרים לסקטור המים והאנרגיה בברזיל. בנוסף, מדווחת החברה על קבלת הלוואה המירה למניות. שתי העסקאות לפי מחיר של 3.4 שקלים למניה.
מזכר ההבנות להשקעה של 3 מיליון דולר
בין הלקוחות של החברה הברזילאית - חברות התעשייה הגדולות בברזיל. בהתאם למזכר ההבנות, החברה הברזילאית תשקיע בחברה סך של 3 מיליון דולר ב-10 תשלומים חודשיים שווים, לפי שווי חברה של 15 מיליון דולר לפני הכסף. מדובר על גיוס לפי מחיר מניה של 3.4 שקלים - פרמיה של 24% על מחיר השוק, אבל צריך לזכור שעדיין מדובר על מחיר שנמוך ב-80% מהמחיר בהנפקה לפני שנתיים.
במזכר ההבנות הוסכם גם כי החברה תעניק למשקיעה רישיון לייצור ושיווק טכנולוגית החברה בברזיל ובקולומביה למשך 25 שנים, במסגרתו יוקמו מפעלי ייצור בברזיל ובקולומביה.
כמו כן, הסכימו הצדדים על מנגנון תשלום עמלה, לפיו עד להקמתו ולהפעלתו של מפעל בברזיל, החברה תעניק למשקיעה רישיון בלעדי לשיווק טכנולוגית החברה בברזיל ותהה זכאית 10% עמלת מכירה מכל מכירה של טכנולוגית החברה שתבוצע בברזיל ובתקופה שלאחר הפעלת המפעל בברזיל, החברה תהה זכאית לתשלום של 10% תמלוגים בעבור כל מכירה של טכנולוגיית החברה בברזיל.
הלוואה המירה למניות בהיקף של 1.96 מיליון שקל
בנוסף, מדווחת ברנמילר על קבלת הלוואה המירה למניות בהיקף של 1.96 מיליון שקל. ההלוואה הינה לתקופה של 6 חודשים ונושאת ריבית שנתית בשיעור של 5%.
ההלוואה (קרן וריבית) תומר באופן אוטומטי למניות ברנמילר, במידה וחצי שנה החברה תשלים גיוס הון או חוב המיר, של לפחות כ-15.5 מיליון שקל נוספים, או שהמלווה יודיע לחברה במהלך תקופת ההלוואה כי הוא מעוניין בהמרה. ההמרה תבוצע לפי 3.4 שקלים למניה.
ערבות אישית
כחלק מהסכם ההלוואה, עם חתימת ההסכם שיעבד בעל השליטה בחברה, אברהם ברנמילר 575 אלף מניות ברנמילר שבבעלותו.
ברנמילר הוקמה לפני שבע שנים שנים והיא מתמקדת בפיתוח מערכת לאגירת אנרגיית חום. ההתקן של החברה מסוגל, להערכת מנהליה, לקלוט אנרגיה ממגוון מקורות - כמו תחנות רוח, פאנלים סולאריים, רשת חשמל, מים ועוד - לאגור ולספק חשמל באמצעות קיטור.
לחברה שני פרויקטים לבניית תחנות כוח במישור רותם - רותם 1 ורותם 2. הקמת מתקן רותם 1, בהיקף של 1.5 מגוואט חשמל, נדחתה לאור המצוקה הפיננסית של החברה וחוסר היכולת לגייס עד עכשיו כסף. רוב ההשקעה בגיוס הנוכחי תשמש כנראה להשלמת הפרויקט שעשוי להתחיל לפעול במחצית הראשונה של 2020.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה