ריבית בנק ישראל נותרה ללא שינוי ברמה של 0.25% בהתאם לצפי בשוק

תוואי הריבית עודכן כלפי מטה - הוועדה המוניטרית מעריכה שיהיה צורך להותיר את הריבית ברמתה למשך זמן ממושך או להפחיתה, ייתכנו צעדים נוספים. התחזית לצמיחת התמ"ג ב-2020 עודכנה מטה ב-0.5%

 | 
telegram
(9)

הוועדה המוניטרית בבנק ישראל החליטה להותיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 0.25% ובהתאם לצפי האנליסטים. תוואי הריבית עודכן כלפי מטה והתחזית לצמיחת התמ"ג ב-2020 עודכנה מטה ב-0.5%.

הוועדה מעריכה שלאור סביבת האינפלציה בישראל, המדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים העיקריים, ההתמתנות בכלכלה העולמית, והמשך התחזקות השקל, יהיה צורך להותיר את הריבית ברמתה למשך זמן ממושך או להפחיתה על מנת לתמוך בתהליך שבסופו האינפלציה תתייצב בסביבת מרכז תחום היעד, ושהמשק ימשיך לצמוח בקצב נאה. יתרה מזאת, במידת הצורך, הוועדה תנקוט בצעדים נוספים כדי להרחיב עוד יותר את המדיניות המוניטרית.

תוואי הריבית עודכן כלפי מטה
בעקבות הירידה בתחזית האינפלציה ובעקבות התגברות הציפיות למדיניות מוניטרית מרחיבה בעולם. כעת, ההערכה של חטיבת המחקר של בנק ישראל הינה כי ריבית בנק ישראל תעמוד בעוד שנה על 0.25% או שתרד במהלך השנה לרמה של 0.1%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סביבת האינפלציה נותרה נמוכה
בבנק ישראל מציינים כי בשנים עשר החודשים האחרונים נרשמה אינפלציה של 0.6%, בעוד האינפלציה בניכוי אנרגיה ופירות וירקות יציבה בתחום שבין 0.9%-1.1% מאז תחילת השנה. מרבית התרומה השלילית למדד נבעה בחודשים האחרונים מסעיפים בעלי אופי תנודתי, אך גם מהייסוף שהצטבר מתחילת השנה. האינפלציה השנתית צפויה לרדת בחודשים הקרובים ולשוב לקרבת הגבול התחתון של היעד בטווח של שנה. הציפיות לטווחים הארוכים מעוגנות בקרבת מרכז היעד.

האינפלציה בארבעת הרבעונים הבאים צפויה לעמוד על 1.2%
בחטיבת המחקר של בנק ישראל מציינים כי הירידה באינפלציה הצפויה לשנת 2019 ביחס לתחזית הקודמת נובעת ברובה מההפתעות השליליות במדדי יוני ויולי. "הירידה באינפלציה הצפויה במהלך 2020 נובעת בעיקר מהייסוף שהתרחש מאז פרסום התחזית ביולי, אשר צפוי למתן את קצב עליית מחירי המוצרים הסחירים. אנו מעריכים ששוק העבודה ההדוק יוסיף לתמוך בעליות שכר ובעליית האינפלציה. עם זאת, עליית האינפלציה צפויה להמשיך להיות הדרגתית, על רקע הייסוף שהתרחש ועל רקע המשך הגידול בתחרות, שבין השאר מושפעת מהתפתחות המסחר באינטרנט, תהליך שנראה שטרם מוצה", הסבירו בחטיבת המחקר.

התחזקות השקל מקשה על השגת יעד האינפלציה
עוד מציינים בבנק ישראל, כי מאז החלטת הריבית הקודמת התחזק השקל ב-1.2% במונחי השער הנומינלי האפקטיבי, ומתחילת השנה ב-9.1%. "הייסוף מקשה על חזרת האינפלציה ליעד", ציינו בבנק ישראל.

מלחמת הסחר והברקזיט
בנוגע להסיכונים הנשקפים לכלכלה העולמית מעריכים בבנק כי הסיכונים גברו, בעיקר לנוכח "מלחמת הסחר" ואי הוודאות לגבי הברקזיט. "תחזיות הצמיחה עודכנו כלפי מטה, והבנקים המרכזיים העיקריים נקטו בצעדי הרחבה מוניטרית", מציינים בבנק ישראל.

אי של יציבות, למרות אי הוודאות הפוליטית
"הפעילות הכלכלית ממשיכה לצמוח בקרבת הקצב הפוטנציאלי, ועד כה מסתמן שהיא אינה מושפעת לרעה מהסנטימנט העולמי השלילי, או מהמצב הפוליטי בישראל. עם זאת, אי הוודאות לגבי הצעדים בהם תנקוט הממשלה שתקום כדי לצמצם את הגירעון מגדילה את אי הוודאות לגבי ההתפתחויות בכלכלה המקומית. מרבית האינדיקטורים מעידים על כך שברבעון השלישי המשק המשיך לצמוח בסביבת הקצב הפוטנציאלי. היצוא צומח בקצב נאה, אך סקר המגמות מראה גידול מסוים בשיעור החברות המדווחות על מגבלה חמורה ברווחיות היצוא, לאחר ירידה בשיעור זה במהלך 2018. שוק העבודה ממשיך להיות הדוק", מציינים בנק ישראל.

התחזית לצמיחת התמ"ג ב-2020 עודכנה מטה
תחזית הצמיחה ל-2019 עומדת על 3.1% ועל 3% בשנת 2020. בהשוואה לתחזית הקודמת, תחזית ההשקעה ל-2019 הופחתה מעט, בעקבות נתוני החשבונאות הלאומית לרבעון השני של 2019 אשר הצביעו על קצב גידול נמוך יחסית להערכתנו הקודמת. תחזית היצוא ל-2019 הועלתה מעט, גם כן בעקבות הנתונים בפועל, אשר הצביעו על גידול מהיר ביחס להערכתנו הקודמת.

באשר ל-2020, מניחים בבנק ישראל כי הממשלה החדשה שתוקם תנקוט צעדים במטרה להקטין את הגירעון. "בהתאם לכך, הפחתנו בנקודת אחוז את התחזית לגידול הצריכה הציבורית בשנה זו, תוך האטת קצב הגידול של ההוצאה הציבורית; בנוסף, הנחנו כי יינקטו גם צעדים להעלאת צד ההכנסות, ולכן הפחתנו את תחזית הצריכה הפרטית בנקודת אחוז", מסבירים בבנק ישראל.

תחזית היצוא ל-2020 הופחתה אף היא - תוצאה של הירידה בתחזית היבוא העולמי, אשר מקוזזת חלקית על ידי עדכון כלפי מעלה בהערכה באשר לפעילותן של כמה חברות גדולות במשק. "באופן עקבי עם עדכונים אלה, הורדנו את תחזית הצמיחה ל-2020 בחצי נקודת אחוז, לשיעור של 3.0%. הירידה הצפויה בהשקעה ב-2020 נובעת ממיצוי של מספר השקעות גדולות במשק שהינן עתירות יבוא, ובהתאם לכך צמיחת היבוא צפויה לעמוד בשנה זו על 0.5%- בלבד", מסכמים בבנק ישראל.

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    לא רלוונטיים
    כריש 05/11/2019 18:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נגיד פח חסר כל השפעה בובה סתמית
    סגור
  • 8.
    נגיד קריקטורה שדואג לפטרונו נתניהו
    אלדו 08/10/2019 12:52
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ודואג שהשקל ישאר חזק ומצידו שיקפצו התעישינים והיצואנים אמיר ירון בכייה לדורות
    סגור
  • 7.
    החדשות בעולם. פיחות חד השבוע.
    בלומברג 08/10/2019 09:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    Israel’s central bank signaled interest rates could fall below zero to help steer the economy through a global trade war and boost sluggish inflation. The shekel extended losses.
    סגור
  • 6.
    יש צפי שיורידו ריבית החודש ,בארצות הברית....
    יש צפי ש 07/10/2019 21:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש צפי שיורידו ריבית החודש,בארצות הברית.. אז כנראה הפרש הריביות הצטמצם...
    סגור
  • 5.
    לגזור ולשמור.
    מבין 07/10/2019 20:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    באופן מאד נדיר חוברות היום מספר סיבות שלא משאירות ספק בדבר הכדאיות לרכישת דולר ,גם בעוד מספר אחוזי עלייה מהיום : 1. ריביות ריאיליות שליליות ה/באגרות חוב ממשלתיות החל מ 10 שנים למטה, לרבות מלווה קצר מועד( בו הריבית הריאלית שלילית בשיעור של 0.6%, בהנחת אינפלציה של 0.8% לשנה). במצב כזה אין בכלל כדאיות לרכישת שקלים וסיכון וודאי להפסד 2. נגיד הבנק מאותת לראשונה על ירידה עתידית בריבית. 3. הורדה תחזית הצמיחה 4. מצב בטחוני, הכנות. קיימות סיבות נוספות כגון: לחץ מצד סקטור היצואנים ובצדק להתערב ויש הרבה דרכים מלבד רכישת מטח, גרעון יותר מפי 2 משנה שעברה, וסיכון לבחירות נוספות ואף להורדת דרוג במצב של תסבוכת פוליטית
    סגור
  • טען עוד
  • 4.
    הרבית בכיוון מטה ומחירי הדירות בכיוון מעלה.
    טדי 07/10/2019 18:06
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אין ספק שיהיה מעניין...
    סגור
  • 3.
    בנק ישראל מיותר
    עמך 07/10/2019 17:15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ריבית שלילית מזה עשור על ולמה. כדי להעשיר את העשירים והבנקאים.לנפח בועת נדל"ן שתהרוג את הדור הצעיר. ריבית אפס לא הצליחה בשום מקום וגם לא תצליח ראו מה קרה ביפן וגרמניה. לכן הבנק מיותר ורק גורם נזקים.
    סגור
  • 2.
    המלך עירום.מפחדים להוציא.דראגי הרג את כולם (ל"ת)
    שקר הריבית נמשך 07/10/2019 16:23
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    הבנק אומר לראשונה "או להפחיתה"
    ארי 07/10/2019 16:13
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מעניין
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות