
מה עשו מנהלי התיקים בחודש ספטמבר?
לאחר הירידות בשווקים בחודש אוגוסט, ספטמבר התאפיין בעליות שערים ומדדי המניות העיקריים בארץ עלו בצורה חדה - ת"א 35 עלה ב-3.4%, ת"א 125 עלה ב-3.5% ואילו מדדי המניות בארה"ב עלו אך בצורה מתונה יותר - נאסד"ק עלה ב-0.8% ו-S&P500 עלה ב-1.7%. גם מדדי האג"ח המקומיים רשמו חודש חיובי נוסף וירידת תשואות לרמות שפל. בדומה למדדי השוק, רוב התיקים סיימו בתשואה חיובית, וככל שהחשיפה למניות הייתה גבוהה יותר, כך גם התשואה.
התיקים המנוהלים בחשיפה מנייתית של עד 30%, המרכזים את מרבית כספי החוסכים (למעלה מ-50%) רשמו תשואה של כ-1.17% בחודש ספטמבר, התיקים בעלי חשיפה מנייתית של עד 20% רשמו תשואה של כ-0.85%, והתיקים המנוהלים בחשיפה מנייתית של עד 10% הציגו תשואה של כ-0.55%. בבחינת 12 החודשים האחרונים, תיקי השקעות בחשיפה מנייתית גבוהה (30%) שומרים על התשואות הגבוהות ביותר של כ-3.9%.
מדד מנהלי התיקים של קבוצת קלי מבוסס על מאות תיקי לקוחות קבוצת קלי, המנוהלים על ידי מנהלי ההשקעות המובילים. התשואות הינן תשואות של לקוחות בפועל במונחי ברוטו בניכוי דמי ניהול ועמלות. התיקים הנבדקים הינם תיקים שלא ביצעו שינוי מדיניות במהלך התקופה הנמדדת וקיימים תקופה מלאה. מדד הייחוס אליו אנו משווים את ביצועי מנהלי התיקים מורכב בחלק האג"חי ממדד האג"ח הכללי ובחלק המנייתי מפיצול בין מדד המניות ת"א 125 ומדד MSCI AC ביחס של 60%, 40% בהתאמה. תשואות מדדי הייחוס כוללות הפחתות דמי ניהול וכן ניכוי עמלות בשיעור 1.2% שנתי. התשואות המוצגות מתייחסות לתיק ספציפי או לממוצע תיקי השקעות והרכבם אינו תואם בהכרח את הרכב תיק ההשקעות האישי, מאחר שהתיק מותאם לצרכי הלקוח ולטעמיו. אין בתשואות העבר להעיד על יכולתו של מנהל התיקים להשיג תשואות דומות בעתיד.