"הביקוש העולמי לאשלג עולה באופן עקבי. נמשיך להיות השחקן התחרותי ביותר בשווקים שלנו"
חברת כיל פרסמה היום את תוצאותיה לרבעון השלישי של 2019 ועמדה ברף העליון של צפי האנליסטים. בשוק מצפים לרבעון רביעי פושר נוכח השבחת מפעלים שמתוכננת לקראת סוף השנה וכעת השאלות העיקריות שמעסיקות את המשקיעים במניה עוסקות בעתיד ענף האשלג בשנים הקרובות ובמנועי הצמיחה של החברה.
> מה הפוטנציאל של כיל בתחום תחליפי הבשר?
בראיון שערך Bizportal עם סמנכ"ל הכספים של החברה, קובי אלטמן, ניסינו לשפוך מעט אור על סוגיות אלו. לדבריו, הירידה בביקוש לאשלג זמנית ואיננה מייצגת שכן הביקוש העולמי לאשלג בריא ועולה באופן עקבי. להערכתו, העלייה במחירי ההובלה הימית מחזקת את היתרון התחרותי של החברה.
האם הירידה במחיר האשלג בעסקה בהודו מרמזת על ירידה צפויה במחירים? "מחירי האשלג בעולם בחודשים האחרונים התמתנו מעט, בעיקר בשל ירידה בביקושים בארה"ב בתחילת העונה שנבעה ממזג אוויר בעייתי בעונת הזריעה. המחיר בהודו התעדכן מעט בהתאם לכך, כך שהוא משקף את ההתפתחויות בחודשים האחרונים. הביקוש העולמי לאשלג בריא ועולה באופן עקבי. כיל תמשיך באסטרטגיה שלה להיות השחקן התחרותי ביותר בשווקים העיקריים בהם אנו פועלים". מה היו הטריטוריות החזקות ברבעון - אזורים ומוצרים? "חטיבת הברום ממשיכה להציג תוצאות מצוינות ואנו ממשיכים ביישום האסטרטגיה שלנו לבניית קשרים מסחריים ארוכי טווח עם לקוחותינו. גם חטיבת הפוספט הציגה תוצאות טובות ממשיכה ביישום האסטרטגיה של מעבר למוצרים מיוחדים והפחתת החשיפה לסביבה המאתגרת של שווקי הסחורות (קומודיטיס)".
מה תהיה המגמה בתוצאות ברבעון הבא, שנה הבאה, ובכלל בשנים הבאות. האם לכיל יש כוונה לצמוח בכיוונים נוספים? "הרבעון הרביעי מתאפיין בעונתיות והשנה תתווסף למגמה זו השפעת השדרוג הכולל הפסקת ייצור שנבצע בשבועות הקרובים באתר מפעלי ים המלח. שדרוג מתקני האתר יאפשר לנו להגדיל את הייצור בשנים הבאות.
- על בד: קו ייצור חדש; צופה ממנו הכנסות של 140 מיליון שקל בשנה
- עדיקה עדיין מזגזגת - רבעון חלש אחרי רבעון טוב
בבחינת מנועי הצמיחה, בשנים הקרובות נמשיך ליישם את האסטרטגיה של בניית קווי מוצרים מיוחדים והוספת פתרונות בתחום הדיגיטל בעולם החקלאות המדייקת". איך משליכים מחירי האנרגיה והספנות על התוצאות - ברבעון ובכלל? "ראינו השפעה של עלייה במחירי ההובלה הימית ברבעון זה ואנו צופים שהמגמה תמשיך לתוך שנה הבאה. צריך לזכור שלכיל יש יתרון תחרותי משמעותי בתחום ההובלה שכן קווי ההובלה הימית שלנו לשווקי אסיה קצרים יותר (דרך נמל אילת) משאר השחקנים בענף. בנוסף, הפעלת תחנת הכוח החדשה בים המלח בשנה האחרונה מאפשרת לנו לחסוך בעלויות האנרגיה בישראל והדבר מתבטא בתוצאות". יש חשש מהאטה גלובלית עד כמה כיל רגישה להאטה כזו? "הפיזור הגיאוגרפי הרחב של לקוחות כיל ומגוון המוצרים שלנו המיועד לכמות נרחבת של שווקי יעד בתחומי החקלאות התעשייה והמזון מאפשר לנו להראות תוצאות יציבות על פני מחזורי עסקים. תוצאות הרבעון השלישי משקפות את היכולת של כיל, בהתבסס על היתרונות הללו, להתגבר על אתגרים הנובעים מהאטה כלכלית בשווקים מסוימים".
- 4.טוני 08/11/2019 15:26הגב לתגובה זוהמנייה לא עולה כי מצפים שיהיה ניהול ולא מחברה שמחכה שמחיר האשלג יעלה בעולם. לא מבין את האסטרטגיה הזו. יעני נשב על הגדר ונחכה... הגיע הזמן שהמדינה תיקח את הזיכיון חזרה אליה ושיתחילו לדאוג באמת לאזרחים ולא משחקי הצביעות הללו.
- Shahar 11/11/2019 15:32הגב לתגובה זוKen ata rover lamkhi
- 3.ביקוש קשקוש 07/11/2019 13:57הגב לתגובה זולא תעלה . כל עוד הליכוד בשלטון כיל לא תעלה
- Sassi6 07/11/2019 14:43הגב לתגובה זועם כל הכבוד לרביב צולר, להלן הנתון המשמעותי ביותר, כדלקמן: הרווח התפעולי המתואם ירד כ-12.6% ביחס לרבעון השני הרווח התפעולי המתואם ירד כ-16.6% ביחס לרבעון הראשון האם הרווח התפעולי המתואם ירד גם ברבעון הרביעי? סביר שכן
- 2.בן 07/11/2019 13:49הגב לתגובה זוחברה מצוינת ,מחלקת דיודנדים גבוהים.שער המניה אינו משקף את ערך החברה
- 1.בקיצור 07/11/2019 13:35הגב לתגובה זוותודה ללפיד שסירב למכור את כיל . עוד גאון של אמא