UBS: "לישראל כלכלה חזקה; הבחירות מקשות על התחזית ל-2020"

בנק ההשקעות מפרסם את תחזיתו לשנה הבאה על רקע חוסר הוודאות הפוליטי, כשלטענתו, הטכנולוגיה והקיימות יובילו את המשק הישראלי בעשור הבא; מה ההמלצות של UBS למשקיעים ומה צפוי לנו בעשור הקרוב בעולם?
 | 
telegram
(4)

ענק ההשקעות, UBS, מפרסם את תחזיתו לישראל ל-2020 והלאה אל העשור הקרוב. לפי הבנק, "הכלכלה תחרותית מאוד אך השינויים הדמוגרפיים והגיאופוליטיים מחייבים מעקב".

מתוך התחזית של מחלקת ניהול העושר של UBS, עולה כי בחירות פוליטיות מקשות על הכנת התחזית ל-2020, אך החדשנות, המונעת על ידי טכנולוגיה וקיימות, תוליד מנצחים ומפסידים חדשים בעשור הבא.

ההמלצות העיקריות של UBS לשנה הקרובה הן, השקעה במניות איכותיות ונושאות דיבידנדים, כמו גם בחברות מקומיות וממוקדות בצריכה, החשופות פחות למלחמת הסחר ולהוצאות עסקיות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כמו כן, קוראים בבנק לאימוץ "גישת שביל הזהב" לאגרות החוב, לנוכח תשואות נמוכות מאוד על החובות הבטוחים ביותר וסיכוני אשראי מאמירים בקרב מנפיקים עתירי תשואה. בנוסף, UBS מעריכים כי תהיינה העדפה למתכות יקרות על פני סחורות מחזוריות, כמו גם שילוב של מטבעות בטוחים עם מטבעות בעלי תשואה גבוהה. בתחום ההשקעות האלטרנטיביות ממליצים לבחון העדפה לרגישות נמוכה לתנודות השוק.

מארק האפלה, מנהל ההשקעות הראשי של UBS Wealth Management: "בחירות, מתחי הסחר ותמהיל משתנה של מדיניות מוניטרית ופיסקלית צפויים להכתיב 'שנה של בחירות' ב-2020.

"ואולם, המשקיעים צריכים להסתכל אל מעבר ל-12 החודשים הבאים, אל "העשור של השינוי" שבו מנצחים ומפסידים חדשים עשויים לשנות את אופן הקצאת ההון של המשקיעים".

לגבי התחזית לישראל אמר דר' אודי דהאן, מנכ"ל UBS Wealth Management ישראל: "הכלכלה הישראלית תחרותית מאוד, נתמכת על ידי מודל צמיחה דינאמי שמונע על ידי סקטור ההיי-טק. שילוב של מסגרת מדיניות מאקרו-כלכלית מבוססת, מיצוב חוב חזק ואוכלוסייה בעלת הון, הביאו בעבר לחוסן בפני זעזועים. עם זאת, יש לעקוב אחר אתגרים דמוגרפיים ארוכי טווח, מערכת פוליטית מקוטעת וחששות גאו-פוליטיים מתמשכים."

ומה קורה בעולם?
בשנות העשור הקרוב יתמודדו המשקיעים עם עולם שהשתנה. כ-790 מיליון בני אדם יעברו להתגורר בערים. כוח העבודה במדינות המפותחות יתכווץ ב-25 מיליון ויגדל ב-470 מיליון בני אדם בכלכלות המתעוררות. מספר משתמשי האינטרנט צפוי לגדול מ-4.3 מיליארד כיום ל-7.5 מיליארד בני אדם.

אתגרי הקיימות והטכנולוגיה הקשורים לגורמים אלה ואחרים יוצרים הזדמנות, קובע הדו"ח. ככלל, הנושאים המובילים בהשקעות לטווח רחוק לשנה הקרובה הם הטרנספורמציה הדיגיטלית, טיפולים גנטיים, ומחסור במים.

בנוסף, ככל ש-2020 מתקרבת והולכת, המשקיעים מתלכדים סביב סטנדרטים גלובליים שיהפכו את ההשקעות בנות קיימא במיוחד, לנגישות יותר ללקוחות. הנגישות המשופרת מתבטאת בעקרונות פעולה של ה-International Finance Corporation for Impact Management כמו גם במאמצים של ה-International Institute for Finance לפישוט המינוח של ההשקעות בנות קיימא.

UBS, שהינו ה-wealth manager הגלובלי הגדול בעולם, ו-Blackrock, מנהל הנכסים הגדול בעולם, תומכים במאמצים אלה.

תחזית כלכלית: ירידה קלה בצמיחה; האינפלציה תישאר נמוכה
בתרחיש הבסיס של UBM, כלכלת העולם תצמח ב-2020 ב-3%, ירידה קלה מ-3.1% ב-2019, לפי הדו"ח. הצמיחה בשווקים המפותחים תואט מ-1.6% ל-1.1%, בעוד שהצמיחה בשווקים המתעוררים תואץ מ-4.2% ל-4.6%. אולם, אי-הוודאות גבוהה בשני הכיוונים ותלויה בהחלטות הגאופוליטיות ובמדיניות, כמו גם בקלפיות במדינות השונות.

כמו כן מעריכים בבנק ההשקעות כי העולם ימשיך כנראה לשמור על אינפלציה נמוכה. שיעור האינפלציה העולמי ירד מ-3% ל-2.9%. התשואה על אג"ח אוצר אמריקאיות ל-10 שנים תרד ל-1.8% עד סוף 2020, ואילו מדד ברנט של מחירי הנפט הגולמי ירד ל-60 דולר לחבית.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    עד מתי היא תרד בגלל שהרבעון הבא יהיה כמו הנוכחי כלומר
    טאואר 20/11/2019 14:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עדיין ריוחי . בעוד שטבע הכושלת עולה כאילו היא מניית השנה
    סגור
  • 2.
    הממשלה מחפשת איך לשדוד את האזרחים ולכן יש לנו
    כלכלת מיסים 20/11/2019 13:48
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ממשלה עשירה ובזבזנית ואזרחים עניים. הבורסה משקפת את המצב הכלכלי והתוצאות של החברות מעידות המצב. פושר עד גרוע . אם המצב כל כך טוב איך הבורסה בקרשים.או שהעם טיפש או שיש פה משהו מעוות או שניהם יחד
    סגור
  • 1.
    האי וודאות בעייתית
    ארי 20/11/2019 12:22
    הגב לתגובה זו
    0 1
    לא פלא שהם לא מצליחים לתת תחזית לישראל. רק מתפלל שלא תהיה עוד בחירות, כי הגרעון כבר כעת בחריגה של 10 מיליארד לפי האוצר
    סגור
  • אי וודאות תמיד ישנה
    תתרגל 20/11/2019 12:41
    הגב לתגובה זו
    1 0
    וגם אם יהיו עוד בחירות אז יהיו זה לא משנה בכלל גם הגירעון חסר משמעות כל המדינות בגירעון כי זו המשמעות של בועת חוב
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות