ביהמ"ש קיבל את הערעור של מזרחי טפחות ואגוד בעד המיזוג - אגוד מזנקת ב-15%

הממונה על ההגבלים העסקיים התנגד למיזוג בשל טענה לפגיעה בתחרות. בית הדין בירושלים קיבל את הערעור של הבנקים והורה לממונה להשיב עד סוף השנה האזרחית לטענות הבנקים
 | 
telegram
(9)

חדשות טובות ל מזרחי טפחות +0.63% מזרחי טפחות 16,000 +0.63% מזרחי טפחות בסיס:15,900 פתיחה:15,700 גבוה:16,050 נמוך:15,660 תמורה:79,030,996 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ובנק {אגוד}. בית המשפט לתחרות בירושלים קיבל את ערעורם של שני הבנקים, נגד החלטת הממונה על ההגבלים העסקיים למנוע השתלטות של מזרחי טפחות על בנק אגוד, מחשש לפגיעה בתחרות. בית המשפט הורה לממלא המקום של הממונה להשיב עד ה-31.12.2019. 

בית המשפט צודק  - ההחלטה על אי מיזוג היתה בעייתית. דווקא איחוד בין הבנקים ויצירת גוף שיתחרה בפועלים ולאומי מבורכת ועשויה להגביר את התחרות בשוק הבנקאות המנומנם.  

התנגדות למהלך היתה גם מצד העובדים, והם מבחינתם צודקים - מיזוג הפעילות עלול להוביל לפיטורי עובדים בבנק אגוד, זו הדרך לייצר סינרגיה אמיתית. ובכלל - בעידן שכולם  מפטרים כדי להתייעל, ולשרוד, זו חובה - גם לאומי פיטר מאות רבות של עובדים וגם פועלים בדרך להשיק תוכנית פיטורים ופרישה מרצון נרחבת.   

כותרת ראשית

- כל הכותרות

> "הבנק הכי גרוע במערכת הבנקאית מהווה הזדמנות קניה"
> בתגובה למיזוג ועד עובדי בנק אגוד משבית את הבנק עד יום א'

בדיוק לפני שנתיים הודיע בנק מזרחי על כוונתו לרכוש את מלוא המניות של בנק אגוד לפי שווי של כ-1.4 מיליארד שקל - סכום זה נקבע בזמנו בהינתן מכפיל הון שנקבע מראש שעמד בזמנו על כ-0.57. מאז עלה ההון העצמי של בנק אגוד ועל פי הערכות מדובר כעת על שווי של כ-1.5 מיליארד שקל.

הבקשה הוגשה לרשות ההגבלים העסקיים אשר קבעה כי המיזוג מעלה חשש סביר לפגיעה משמעותית בתחרות ובציבור בתחום הבנקאות הקמעונאית. עוד נקבע כי קיים חשש סביר שכתוצאה מהמיזוג תיפגע באופן משמעותי התחרות גם בתחום מתן האשראי לענף היהלומים.

היום, כאמור, השופט עודד שחם קיבל את העתירות. "הגדרת השוק עליה התבסס הניתוח בהחלטת מ"מ הממונה מעוררת קשיים מהותיים, ואינה יכולה לעמוד. בחינת המעברים בין הבנקים, אשר היוותה נדבך מרכזי בהתנגדות למיזוג, מעוררת גם היא קשיים, הן במישור המושגי, הן במישור היישומי והמתודולוגי", קבע שחם.

"בהתחשב במאפייניו של בנק אגוד, בדרכי פעילותו, בקשיים העומדים בפניו, לרבות במישור היעילות, ובהעדר אינדיקציה משמעותית בדבר השפעה של הבנק על השחקנים האחרים בשוק, אין בסיס לקביעה כי גריעתו של הבנק צפויה לפגוע באופן משמעותי בתחרות.

"מסקנה זו עומדת בעינה גם לנוכח רפורמות בענף הבנקאות, המצויות בשלבי התהוות שונים. נוכח כל אלה, עמדת מ"מ הממונה, כי המיזוג מעלה חשש סביר לפגיעה משמעותית בתחרות, בכל הנוגע לסל השירותים הבנקאי, אינה יכולה לעמוד, על פי התשתית הנרחבת שהוצגה", הוסיף.

"יש יסוד לקביעת מ"מ הממונה בדבר חשש סביר לפגיעה בתחרות בכל הנוגע לאשראי בתחום היהלומים. לא הונחה תשתית בדבר אפקט פרו תחרותי של המיזוג, העשוי להוות משקל נגד הולם לפגיעה זו. בנסיבות אלה, יש להחזיר את העניין למ"מ הממונה, על מנת שיידרש לשאלה האם ניתן להפיג את החשש האמור באמצעות קביעת תנאים", כתב שחם.

"יש יסוד לקביעת מ"מ הממונה בדבר חשש סביר לפגיעה בתחרות בכל הנוגע לאשראי בתחום היהלומים. לא הונחה תשתית בדבר אפקט פרו תחרותי של המיזוג, העשוי להוות משקל נגד הולם לפגיעה זו.

"בנסיבות אלה, יש להחזיר את העניין למ"מ הממונה, על מנת שיידרש לשאלה האם ניתן להפיג את החשש האמור באמצעות קביעת תנאים. בהחלטה יתייחס מ"מ הממונה גם לעניין נוסף, אשר לא לובן בהחלטה מושא העררים, והוא השאלה האם חשש תחרותי שהעלה מ"מ הממונה, בדבר דפוסי פעולתו הצפויים של בנק מזרחי אם סך נכסיו המאזניים יתקרב ל-20% מסך הנכסים המאזניים במערכת, נותר בעינו גם בעקבות מכתבה הנזכר של סגנית המפקח על הבנקים".

לבסוף קבע שחם כי כל העררים של הבנקים התקבלו במלואם, חייב את הממונה להגיב לכלל הטענות עד ה-31.12.2019 וחייב בהוצאות שכר טרחה של 50,000 שקלים לכל צד בעניין.

עורכות הדין ניבה ברג לבנת ודליה טל ממשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל, ייצגו את בעלי השליטה בבנק אגוד. בנק מזרחי יוצג על ידי עוה"ד גיורא ארדינסט, דוני טולידאנו, מיכל רוטשילד, אריק ברנאייזן ושלי וקסלמן ממשרד ארדינסט, בן נתן, טולידאנו ושות'.

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 8.
    עוד פסיקה שמתערבת בהחלטות דרג המקצועי
    רפי 01/12/2019 10:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עוד פעם בתי משפט מתערבים בהחלטות של רשיות. אז למה צריך רשות התחרות אם בית המשפט מחליט אם או אין תחרות? אולי נבטל את כל הרשיות ונפטר את כל הפקידים ונמנה המון שופטים שינהלו את המדינה???? המצב הזה הזוי!!!
    סגור
  • 7.
    עשרות שנים לא קם פה בנק אחד,והנה עוד אחד נעלם לו.מעניין
    שי.ע 28/11/2019 20:54
    הגב לתגובה זו
    1 0
    למה?
    סגור
  • 6.
    מי הטמבל שיכול לאשר מיזוג כזה ?? הלוו , צריך תחרות...
    יהושפט 28/11/2019 14:39
    הגב לתגובה זו
    4 0
    איגוד הוא בנק ידידותי , מזרחי הוא ענק וממש לא ידידותי. מיזוג יהיה רע , רע מאוד
    סגור
  • 5.
    טוב או רע לתחרות?
    אורן 28/11/2019 14:06
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אם כל מניות הבנקים הגדולים והבינוניים עולות היום בצורה חדה לאחר אישור המיזוג זה אומר שהמיזוג טוב או רע לתחרות? כנראה שרע
    סגור
  • לדעתי זה יעשה טוב לתחרות
    גיא 28/11/2019 17:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שיש לך 2 בנקים גדולים שכבר שנים שולטים אז אין באמת תחרות, עכשיו אחרי המיזוג פתאום נכנס פה עוד מתחרה רציני אז יהיה עכשיו יותר תחרות
    סגור
  • טען עוד
  • 4.
    החלטה נכונה
    אלי 28/11/2019 13:26
    הגב לתגובה זו
    1 3
    בנק אגוד מנוהל בצורה שלומיאלית,הביצועים שלו עלובים ואין לו שום אופק... המיזוג עם מזרחי יעשה לו טוב,המנהלים במזרחי איכותיים ומתקדמים,ייעלו את הבנק ,ישחררו הרבה בטלנים מהמנכלי"ת ומטה,הרווח כולו של הציבור.
    סגור
  • 3.
    איזה טימטום...
    שישו 28/11/2019 12:32
    הגב לתגובה זו
    7 1
    איגוד בנק מצויין, נותן את התנאים הטובים ביותר. מזרחי בנק גרוע, בשרות, בתנאים .מיזוג ביניהם זה טמטום לשמו... אין מצב שאני אחזיק חשבון במזרחי, אסגור את החשבונות באיגוד. הדבר יחזק את הבינלאומי דיסקונט פועלים ולאומי...
    סגור
  • 2.
    וכך נולדת מפלצת חדשה על גבנו (ל"ת)
    ddd 28/11/2019 12:00
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 1.
    אז מה זה אומר ?? יש או אין מיזוג ? (ל"ת)
    משה 28/11/2019 11:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות