מימון ישיר: מה תוצאות הרבעון אומרות על השווי המבוקש בהנפקה?
מימון ישיר צפויה להנפיק לפי שווי של עד 1.6 מיליארד שקל; על פי התוצאות, וביחס לשווי השוק של המתחרות, המחיר נראה אטרקטיבי. האמנם?
בסוף השבוע שעבר דיווחה ביטוח ישיר על תוצאותיה לרבעון השלישי, במסגרתם דווח על תוצאות חברת מימון ישיר, אחת מספקיות האשראי החוץ בנקאי הגדולות במשק, אשר צפויה להנפיק את מניותיה בבורסה לפי שווי של 1.6-1.3 מיליארד שקל.
צמיחה של 53% בהכנסות הרבעון
מימון ישיר שמנוהלת על ידי המייסד ערן וולף, דיווחה ברבעון השלישי על הכנסות של כ-146.6 מיליון שקל, גידול של כ-53% לעומת הכנסות של כ-95.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח הכולל (לפני מס) הסתכם בכ-42.1 מיליון שקל ברבעון השלישי, פי 7 לעומת הרווח הכולל ברבעון המקביל אשתקד אשר הסתכם בכ-5.9 מיליון שקל.
תיק האשראי של מימון ישיר (שלא הומחה לצדדים שלישיים) הסתכם בסוף הרבעון השלישי של 2019 בכ-2.1 מיליארד שקל.
צמיחה אורגנית של כ-33% בהכנסות מתחילת השנה
הכנסות מימון ישיר בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכמו בכ-465 מיליון שקל, עלייה של כ-25% ביחס להכנסות של כ-371 מיליון שקל בתקופה המקבילה. בחברה מציינים כי נמשכה מגמת הגידול בהיקף הפעילות של מימון ישיר, אשר באה לידי ביטוי בעיקר בגידול בהיקף תיק האשראי, זאת לצד עלייה בשווי תיק ההלוואות וברווחיות עסקאות המחאת תיקי הלוואות, בין היתר לאור ירידה בתשואות אג"ח בסיכון דומה לתיק ההלוואות של מימון ישיר. בנוסף, בתקופה המקבילה אשתקד הושפעו ההכנסות מעסקה חד פעמית מול לאומי קארד להעברת זכויות וחובות בנוגע להלוואות בהיקף של 420 מיליון שקל. בנטרול עסקה זו, הגידול בהכנסות הינו כ-33%.
הרווח הכולל (אחרי מס) הסתכם בתשעת החודשים הראשונים של 2019 בכ-98 מיליון שקל, עלייה של כ-80% לעומת רווח כולל של כ-54.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. בנטרול הרווח מעסקת לאומי קארד כאמור, חל גידול של 139% ברווח של מימון ישיר לעומת התקופה המקבילה אשתקד. השיפור ברווח מיוחס בעיקר להמשך מגמת הצמיחה בפעילות מתן ההלוואות לרכב, שיפור ברווחיות עסקאות המחאת תיקי הלוואות, בין היתר, עקב ירידת תשואות האג"ח כאמור וירידה בשיעור החובות המסופקים.
השורה התחתונה מנופחת על חשבון העתיד
הרווח הכולל של מימון ישיר בתשעת החודשים הראשונים של 2019 משקף קצב רווחים שנתי של כ-130 מיליון שקל, אשר לפי מכפיל הרווח הממוצע בענף נכון לכרגע (14.8) משקף שווי חברה של כ-1.9 מיליארד שקל.
הסבר אפשרי לפער בין השווי המבוקש לשווי הנגזר ממכפיל הרווח הממוצע בתחום, הינו כי חלק מרווחי מימון ישיר נובע מהיוון תיקי אשראי עתידיים, כלומר מאיגוח ומכירת רווחים עתידיים, באופן אשר מנפח את השורה התחתונה בטווח הקצר על חשבון הרווחים בעתיד.
עיקר הפעילות של מימון ישיר הוא מתן הלוואות לרכישת כלי רכב לצד אשראי להלוואות לכל מטרה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.משהו מהותי מאוד שאתה מפספס במימון ישירמוסדי 02/12/2019 11:47הגב לתגובה זו1 0שמסביר את הפער בין השווי האטרקטיבי לכאורה במשקפיים שלך לבין השווי הריאלי האמיתי - חלק גדול מהרווח הנקי של החברה נובע מהיוון תיקי אשראי עתידיים. כלומר כשמאגחים ומוכרים את הרווח העתידי היום, זה כמובן מנפח את השורה התחתונה בטווח הקצר על חשבון העתיד. אם אני בונה תיק אשראי על המאזן שלי ומחזיק אותו לפדיון ל-5 שנים נניח שאעשה 10% לשנה על היקף התיק (ברוטו לפני חדלויות פירעון). אם אני מוכר את אותו תיק לאחר חצי שנה שסיימתי לבנות אותו, אני יכול לממש רווח חד פעמי של נניח 30%. וזה מה שמימון ישיר עושה במידה רבה (ובצדק). אחלה חברה, אבל התמחור הנכון הוא כנראה סביב המחיר שהם מבקשים לגייס בו.סגור
-
מבקש הסברהשואל 03/12/2019 09:03הגב לתגובה זו1 0היי, אשמח להסבר מכותב התגובה שעדכן את הפוסט או מהמגיב : מה הכוונה מוכר את התיק לאחר חצי שנה, איך אני יכול מוכר את התיק ? לצד שלישי ? מימון ישיר מוכרת תיקי אשראי לגופים אחרים אילו תיקי אשראי למשל מכרה ? כמו כן , מה הכוונה לאגח ולמכור את הרווח העתידי היום ? אשמח להסבר, תודה.סגור
-
צודק. תודה על הערתךערן סוקול 02/12/2019 14:02הגב לתגובה זו1 0עודכן בכתבהסגור