חג'ג' הכפילה את ההון בפחות מ-3 שנים, אבל התזרים היה שלילי

בתקופה בה ההון הוכפל, התזרים היה שלילי - כ-87 מיליון שקל - רווחים זה מצויין, אבל צריך גיבוי גם בקופה; בחג'ג' יש לאורך השנים האחרונות תזרים שלילי, אם כי ברבעונים האחרונים התזרים הפך לחיובי
 | 
telegram

קבוצת  חג'ג' נדלן 0% חג'ג' נדלן 1,936 0% חג'ג' נדלן בסיס:1,936 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , אחת מחברות הנדל"ן הגדולות בבורסה, המשיכה גם בדוחות האחרונים להציג צמיחה בהון וברווחים. הנהלת הקבוצה התגאתה במקביל לפרסום הדוחות ברבעון השלישי - "קבוצת חג'ג' הכפילה את הונה העצמי בפחות מ-3 שנים. ההון חצה את רף חצי מיליארד השקלים, לעומת 230 מיליון בסוף שנת 2016. גם רמת המינוף ירדה משמעותית יחסית להון. מניית החברה השלימה עליה של יותר מ-70% מתחילת השנה".

אז בחג'ג' מנפנפים בהכפלת ההון, אבל שימו לב - ההון גדל, החברה אכן מרוויחה, אבל החברה לא הצליחה בתקופה זו לייצר כסף. בתקופה שההון הוכפל, התזרים היה מינוס של כ-87 מיליון שקל - רווחים זה מצויין, אבל צריך גיבוי גם בקופה. תזרים מזומנים מפעילות שוטפת הוא פרמטר מאוד חשוב, הוא מראה אם יש תרגום לביצועים בדוח רווח והפסד בתזרים - בתקבולים נטו, בחשבון הבנק. 

בחג'ג' יש לאורך השנים האחרונות תזרים שלילי, אם כי ברבעונים האחרונים התזרים הפך לחיובי - 21 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה (15 מיליון שקל ברבעון האחרון).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למה הרווח והתזרים ברוגז?
הרווח לא תמיד הולך יחד עם התזרים, במיוחד כשמדובר ברווחים משערוכים. חג'ג' מתמחה ברכישת קרקעות ונכסים והשבחתם. לוקח זמן עד שההשבחה מתורגמת לכסף בבנק, כשבינתיים הנהלת החברה פועלת כדי להגדיל זכויות, לתכנן את הפרויקט, להכניס שותפים ועוד. הפעילות עצמה, בעיקר הגדלת התב"ע על הנכס משביחה את ערכו בספרים - כלומר מגדילה את ההון העצמי (משמעותית), אבל השבחה כזו לא מגיעה לדוח תזרים מזומנים. זו הסיבה שיש "ברוגז" בין הרווח לתזרים, אם כי ברבעונים האחרונים כבר יש יותר מתאם בין השתיים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות