מה עשו מנהלי התיקים בחודש נובמבר?
בדומה לחודש אוקטובר, גם חודש נובמבר הסתיים בתשואה חיובית בתיקי ההשקעות. מדדי המניות בארץ ובעולם עלו בלמעלה מ-3%. גם מדדי האג"ח המרכזיים עלו, מלבד האפיק הממשלתי הצמוד אשר ירד ב-0.22%. מה שהעיב על החגיגה בשווקים היה המשך היחלשות הדולר, אשר נחלש מול השקל בנובמבר ב-1.5% ומתחילת השנה בכ-7.3%, כך שהחשיפה לארה"ב, בעיקר בחלק המנייתי, פגעה בתשואה השקלית שהתיק הציג.
התיקים המנוהלים בחשיפה מנייתית של עד 30%, המרכזים את מרבית כספי החוסכים (למעלה מ-50%) רשמו תשואה של כ-0.74% בחודש נובמבר, התיקים בעלי חשיפה מנייתית של עד 20% רשמו תשואה של כ-0.55%, והתיקים המנוהלים בחשיפה מנייתית של עד 10% הציגו תשואה של כ-0.33%. בבחינת 12 החודשים האחרונים, תיקי השקעות בחשיפה מנייתית גבוהה (30%) שומרים על התשואות הגבוהות ביותר של כ-7.47%.
מנהלי התיקים מכרו אג"ח קונצרני צמוד מדד וקנו ממשלתי שקלי
על פי אומדנים שנערכו על ידי קלי פרימיום מקבוצת קלי אודות אפיקי התיקים המנוהלים הפופולאריים ביותר, אשר מרכזים את מרבית כספי החוסכים, השינויים המהותיים ביותר שביצעו מנהלי תיקי ההשקעות בעלי חשיפה של עד 30% למניות בחודש נובמבר, היו הגדלת רכיב המזומן בכ-5.4% והגדלת רכיב האג"ח הממשלתי השקלי בכ-1.6%, מנגד להקטנת רכיב האג"ח הקונצרני הצמוד בכ-1.6% והקטנת רכיב המניות בחו"ל בכ-0.8%.
על פי אומדני קלי פרימיום, השינויים המהותיים ביותר שביצעו מנהלי תיקי ההשקעות בעלי חשיפה של עד 20% למניות בחודש נובמבר, היו הגדלת רכיב האג"ח הממשלתי השקלי בכ-3.6% והגדלת החשיפה למניות בארץ בכ-1.1%, כנגד הקטנת רכיב האג"ח הצמוד למדד הקונצרני והממשלתי בכ-1.7% ו-1.9% בהתאמה.
הבהרה: חלק מהשינויים בשיעורי החשיפה לאפיקי ההשקעה השונים נובעים מתנודות בשוק, כלומר משינויים פאסיביים ולא בהכרח משינויים אקטיביים שבוצעו על ידי מנהלי התיקים.
מדד מנהלי התיקים של קבוצת קלי מבוסס על מאות תיקי לקוחות קבוצת קלי, המנוהלים על ידי מנהלי ההשקעות המובילים. התשואות הינן תשואות של לקוחות בפועל במונחי ברוטו בניכוי דמי ניהול ועמלות. התיקים הנבדקים הינם תיקים שלא ביצעו שינוי מדיניות במהלך התקופה הנמדדת וקיימים תקופה מלאה. מדד הייחוס אליו אנו משווים את ביצועי מנהלי התיקים מורכב בחלק האג"חי ממדד האג"ח הכללי ובחלק המנייתי מפיצול בין מדד המניות ת"א 125 ומדד MSCI AC ביחס של 60%, 40% בהתאמה. תשואות מדדי הייחוס כוללות הפחתות דמי ניהול וכן ניכוי עמלות בשיעור 1.2% שנתי. התשואות המוצגות מתייחסות לתיק ספציפי או לממוצע תיקי השקעות והרכבם אינו תואם בהכרח את הרכב תיק ההשקעות האישי, מאחר שהתיק מותאם לצרכי הלקוח ולטעמיו. אין בתשואות העבר להעיד על יכולתו של מנהל התיקים להשיג תשואות דומות בעתיד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.צפוי שינוי דרמטי בעוגת הכסף. חובה לקרוא.כלכלן 12/12/2019 14:51הגב לתגובה זו0 0למס: סך נכסים כספיים בידי הציבור 3815 מיליארד שח אחוז הנכסים צמודי מדד 2018 28.8% ערך השוק של אגרות החוב בבורסה ( ללא מקמ) 819 מיליארד שח . עכשיו, בואו נחשוב מה יהיו ההשלכות של המשבר הבא, אם בעבר רצו לצמודים ולשקליים, אז היום הם נסחרים בתשואה ריאלית שלילית לפידיון, כלומר חוסר כדאיות מובהק להשקעה . הכסף יעבור למטבע חוץ, באמצעות פקדונות דולריים, קרנות סל. וכ'ו. יתכן שאנחנו עדים היום לשינוי דרמטי בעוגת הכסףסגור
-
1.הריצה לחוף מבטחים החלה רשמית היום...כלכלן 12/12/2019 14:25הגב לתגובה זו0 0והיא תלווה בקריסת בועת האגח הממשלתי במיוחד הצמוד ( שבוע הבא מדד אפסי או שלילי לפי ההערכות ) וכן שקלי במיוחד עד שנה ( מקם). הפעם לא ירוצו לאותן אגרות חוב, להפך. הם מסירות התשואה ריאלית שלילית לפידיון. הפסד וודאי לרוכשים. הסכום עובר למטבע חוץ.סגור
-
אזרח פשוטלא כלכלן 12/12/2019 18:11הגב לתגובה זו1 0אם אני במין נכון מדבריך שבשנה הקרובה אנו חושבים קריסה ?סגור
העמוד