
"השקעה בארץ עדיפה, מכפילי הרווח של החברות כאן נמוכים ביחס לעולם"
גיל קורן, מנכ"ל אפסילון קרנות נאמנות מסביר למה אגרות חוב הן חלק חשוב בתיק ההשקעות למרות התשואה האפקטיבית הנמוכה; חושב שלא צריך להגדיל חשיפה למניות באופן אוטומטי ומאמין שמניות הנדל"ן והבנקים יבלטו גם ב-2020
חברות הנדל"ן והמגזר הפיננסי צפויות להוביל שנה נוספת של עליות שערים בשוק המניות כך מעריך גיל קורן מנכ"ל אפסילון קרנות נאמנות בראיון עם ביזפורטל. קורן אמנם לא מפרט מניות ספציפיות, אבל כשבוחנים את הרכבי קרנות הנאמנות רואים שהבנקים הם ההשקעה המועדפת, ובעיקר - פועלים, לאומי, דיסקונט.
"שנת 2019 מסתמנת כאחת השנים הטובות ביותר להשקעה בשווקי ההון. מרבית האפיקים הניבו תשואה חיובית, מדדי המניות המובילים בישראל ובעולם עולים מעל 20%, ומדדי האג"ח המקומיים עולים בממוצע בכ-7% מתחילת השנה", אומר קורן ומוסיף - "התשואות הגבוהות נבעו בין היתר הודות לירידות החדות במהלך החודשים נובמבר-דצמבר בשנה שעברה.
"מלבד הביצועים המרשימים, 2019 אופיינה בהיעדר טלטלות מיוחדות בשווקים ובתנודתיות נמוכה יחסית. עיקר ההשפעה הנקודתית הייתה סביב התפתחויות במלחמת הסחר והברקזיט, רמת הוודאות בשני אירועים אלו עלתה לאחר תוצאות הבחירות בבריטניה והפחתת המכסים בין סין לארה"ב. נראה כי סין וארה"ב קרובות לחתימה על עסקת סחר שצפויה לסיים את מלחמות המכסים ההדדיות, שנמשכות כמעט שנתיים והעיבו על השווקים".
לאן השוק הולך, ומה יהיו האפיקים הבולטים? "קודם כל, כשבוחנים את השנה הבאה צריך להסתכל על נקודת המוצא, שהיא השנה הנוכחית, שהייתה טובה באופן רוחבי גם ברכיב המנייתי וגם ברכיב האג"חי. השנה הייתה טובה בזכות המדיניות המוניטרית של הבנקים. זה תורגם לרווחי הון גם ברכיב האג"חי וגם לעלייה במכפילים לצד העליות במדדים המובילים. לגבי השנה הבאה, נראה שהתמיכה של הבנקים תימשך גם ב-2020, וזה כמובן ישפיע לטובה על כל אפיקי ההשקעות. לכן לדעתי, האפיקים שתפקדו בשנת 2019 יתפקדו גם בשנת 2020. עם זאת אני אסייג ואגיד שלדעתי צריך לצפות לתשואות יותר נמוכות משנה שעברה".
- הפניקס בדרך לרכוש את בית ההשקעות אפסילון לפי שווי של 80-90 מ' ש'
- "אלקטרה צריכה, דנאל ופוקס בשיא כל הזמנים וימשיכו לעלות"
מה החשיפה הנכונה לדעתך למניות - האם יש להגדיל חשיפה? "אני חושב שזה תלוי לקוח ורמת סיכון, אני לא מחזיק בדעה שצריך להגדיל את החשיפה רק בגלל 'היעדר אלטרנטיבה', זאת לא סיבה מספיק טובה להגדיל את הסיכון בתיקים. מה שאני כן יכול להגיד זה שהכספים בקרנות שהיו ברובם באפיקים של קרנות כספיות, ושם אני חושב שיש מקום להגדיל סיכון ולעבור לקרנות שמשלבות אג"ח עם חשיפה מנייתית מסוימת".
התשואה האפקטיבית באג"ח נמוכה - מה דעתכם על השקעה באג"ח? "איך שלא מסובבים את זה אג"ח הוא המרכיב הארי בכל תיק השקעות, וכך זה חייב להישאר. למרות ירידת התשואות אני חושב שנכון להותיר את החשיפה לאג"ח ממשלתי. זה נכון גם לגבי אג"ח קונצרני, שם יש הטבה מסוימת, כי החברות ממשיכות למחזר את החוב, דבר שתורם לשורת הרווח. לדעתי, לשלב אג"ח קונצרני לצד אג"ח ממשלתי זה העוגן הנכון. מנגד,אנחנו לא נמצאים איפה שהתשואה לא מפצה על הסיכון".
מאיפה תנסו לייצר את התשואה העודפת? "התשואה העודפת תבוא לידי ביטוי בניהול האקטיבי של הקרנות שלנו בין אם זה בחירת מניות ואג"ח מבוססת אנליזה ומחקר, ובין זה בהיכרות המעמיקה שלנו עם החברות. אני מקווה שנמשיך לייצר תוצאות למשקיעים".
- לחות'ים נגמרו הטילים? מניית אל על נופלת ב-7%
- מצלאוי: הרווח הנקי זינק ב-87% ל-37 מיליון שקל
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אילו מניות יבלטו שנה הבאה? "אנחנו בשנת 2019 האמנו בחברות הנדל"ן ככלל, ובנדל"ן המניב בפרט. למרות התוצאות המרשימות השנה, לדעתנו עדיין יש מקום להמשיך להשקיע בחברות נדל"ן. נושא מחזור החוב בא לידי ביטוי גם בחברות הנדל"ן, דבר שמשפר את הרווח הנקי של החברות. תחום נוסף הוא הפיננסים, בנקים וחברות אשראי חוץ בנקאיות, שתפקדו יפה השנה, ואנחנו חושבים שגם ב-2020 הם ימשיכו לתפקד בצורה יפה".
טריטוריות בולטות - אזורים גאוגרפים בולטים להשקעה ותחומים מעניינים? "מבחינת עוגת ההשקעות שלנו, אנחנו מוטים לכיוון ההשקעה בישראל, כי רמת מכפילי הרווח של החברות עדיין מהנמוכות שיש, והשוק פה עדיין פחות יקר מבעולם. בחו"ל הדגש שלנו הוא בארה"ב, שם המצב של הצרכן האמריקאי, שהוא למעשה הקטר של הכלכלה האמריקאית משתפר, השכר עולה והאבטלה נמוכה. כל עוד זה נמשך, אנחנו נמשיך לראות בארה"ב את הנתח המשמעותי ביותר. בנוגע לאירופה צריך לחכות לראות מה קורה עם ההתפתחויות בבריטניה בכל הקשור לברקזיט".
למה להשקיע בקרנות מנוהלות עם דמי ניהול גבוהים, כשיש קרנות מחקות עם דמי ניהול נמוכים? "ברמת התשואות, אני חושב שיש מקום לניהול אקטיבי גם בגלל הבחירה הסלקטיבית של האגחים, וגם בפיזור הרחב שאנחנו מקפידים עליו".
מה המגמות שאפיינו את תעשיית קרנות הנאמנות ב-2019 ? "מבחינת תעשיית הקרנות שנת 2019 מסתמנת כשנה מוצלחת של צמיחה בענף. קרנות הנאמנות ושווי הנכסים המנוהלים בקרנות הנאמנות המנוהלות (ללא קרנות עוקבות מדד) נכון לסוף חודש נובמבר עמד על 217 מיליארד. הקרנות המנוהלות גייסו עד סוף חודש נובמבר מעל ל-10 מיליארד שקל. נראה שהציבור לא נשאר אדיש לתוצאות החיוביות בשווקים ובקרנות הנאמנות".
מה היו הקטגוריות המועדפות על המשקיעים בקרנות נאמנות? "כשבוחנים את הגיוסים, ניתן להבחין כי מעל 60% מהגיוסים מתחילת השנה היו בקרנות כספיות. קרנות שמהוות אלטרנטיבה לפיקדונות בנקאיים ברמת סיכון נמוכה, אך במקביל גם בעלות פוטנציאל תשואה נמוך משמעותית מקרנות אקטיביות המשלבות אג"ח ממשלתי ואג"ח חברות. כמו גם מקרנות אקטיביות המשלבות אג"ח לצד חשיפה מנייתית מסוימת".
לסיום, אפסילון צפויה לסיים את השנה בגיוס חיובי של מעל 100 מיליון שקל, באיזה קטגוריות התבלטו קרנות אפסילון השנה? לצד התוצאות הטובות בשווקים, אפסילון הציגה השנה ביצועים בולטים במרבית הקטגוריות המרכזיות של קרנות האג"ח הכללי והממשלתי גם בשילוב חשיפה מנייתית, חשוב לי לציין שהתוצאות השנה באות לידי ביטוי לא רק בתשואות הקרנות אלא גם ברמות סיכון נמוכות ובמדדי שארפ גבוהים, הבוחנים את התשואות ביחס לרמת הסיכון.
- 11.פיננסייר 30/12/2019 17:19הגב לתגובה זוהאמירה של מר קורן פשוט מוכיחה על חוסר הבנה בסיסי של איש השקעות, גם אם רמות המכפילים בישראל טיפה נמוכות בארה"ב, שיבדוק את שיעורי הצמיחה באותן חברות, יש שם חברות שצומחות בעשרות אחוזים, בישראל לעומת זאת מרבית החברות בקושי צומחות בתוצאותיהן וגם אלו שכן צומחות בשיעור חד ספרתי קל לכל היותר, אלו שצומחות דו ספרתי מתומחרות בהתאם במכפילי 30 ומעלה. האם מר קורן בדק פעם מכפילי PEG או מכפילי FORWARD PE בישראל מול ארה"ב? האם בכלל תמחור ניתן לקבוע רק בעזרת מכפיל רווח? הייתי מצפה לניתוח קצת יותר רציני מזה ממנכ"ל של חברת קרנות נאמנות....
- 10.אסף 30/12/2019 11:43הגב לתגובה זומאז חילופי המנכ"לים רואים שינוי לטובה גיל עושה אחלה עבודה
- מי שעושה עבודה טובה זה הסמנכל השקעות שהביא תשואות טובות (ל"ת)ביבי 31/12/2019 06:41הגב לתגובה זו
- בהחלט גיל קורן עושה עבודה מצוינת! (ל"ת)חיים 30/12/2019 12:20הגב לתגובה זו
- 9.לירן44 30/12/2019 11:09הגב לתגובה זועם עובדות קשה להתווכח, והקרנות האג"חיות של אפסילון שאני מחזיק עשו השנה תשואה מצוינת מרוב הקרנות האחרות של המתחרים, ואני מגדיל בהן את האחזקה ומקווה שימשיכו ככה גם השנה. עבודה טובה, תמשיכו ככה!
- רובי 31/12/2019 06:38הגב לתגובה זואז למה אף אחד לא קונה את הקרנות של אפסילון ???
- 8.מבין 30/12/2019 09:59הגב לתגובה זו.
- 7.אבי 30/12/2019 09:51הגב לתגובה זוהמכפילים הנמוכים והחברות הזולות ועוד מחלקות דוידנט מכובד ושם החברות האמיתיות וגם בניגוד לדעה המטופשת צומחות ( הדאקס עלה 25% השנה ) ולא לשכוח ישראל מדינה קטנה בסביבה בעייתית שתמיד הביטחון יהיה בעייתי לכן המחירים פו גם חייבים לקחת סכום זה בחשבון
- 6.בנץ 30/12/2019 09:30הגב לתגובה זואתם אומרים את זה כבר עשור. תראה מה השוק בארץ עשה ומה השוק האמריקאי עשה.... מכפיל נמוך לא אומר שהחזר שהתשואה העתידית יהיה גדול יותר, מכפיל נמוך מתומחר ע"י חוכמת ההמונים בצדק ע"י סיכון גבוה יותר, צמיחה נמוכה יותר, יעילות נמוכה יותר וכו'. בהצלחה לכולם.
- 5.כלכלן 30/12/2019 09:22הגב לתגובה זואגח ממשלתי צמוד נסחר כיום בתשואה ריאלית שלילית לפידיון, גם מלווה קצר מועד. המשמעות היא שמי שירכוש היום ויחזיק עד הפידיון יפסיד בוודאות. עשוי אף להפסיד פעמיים גם בגלל היצעים שיגיעו בשלב כזה או אחר
- 4.עזרא 30/12/2019 09:10הגב לתגובה זומרגיש כמו השחלה.
- 3.לא לא 30/12/2019 09:02הגב לתגובה זושבוע שעבר פי 2 משבוע לפני כן. ברור לכולם שהמצב שנוצר, גרעון עצום, חוסר תקציב, אי בהירות לגבי הממשלה הבאה ,העלאת מס חברות, מע''מ, יפגעו גם החברות במשק. תזהרו מאד בחודשים הקרובים, הולכים לירידות בשיעור דו ספרתי עד הבחירות
- 2.תקראו בין השורות 30/12/2019 08:48הגב לתגובה זוהתשובה הכי משעשעת זה למה לשלם דמי ניהול גבוהים כי מקבלים ניהול איכותי חחחח
- 1.וואו איך עלית על זה? (ל"ת)האשם תמיד 30/12/2019 08:46הגב לתגובה זו