מוטי בן משה תובע את נאמני האג"ח של אפריקה - האם זה רציני?

מוטי בן משה לא השלים את עסקת רכישת אפריקה במסגרת ההסדר, על רקע ירידה בשווקים בסוף 2018; מאז ערך הנכסים של אפריקה עלה במעל 300 מיליון שקל ובן משה תובע את הנאמנים על נזקים שנגרמו לו מכיוון שבגללם לטענתו העסקה לא הושלמה; בפועל - ההתרחשות היתה אחרת
 | 
telegram
(3)

מוטי בן משה עמד לרכוש את אפריקה במסגרת הסדר החוב של מחזיקי החוב. אלא שבן משה  לא השלים את העסקה במקביל לירידות בשווקים בסוף 2018. בן משה הסביר כבר אז שהנאמנים הערימו קשיים על העסקה, אבל בפועל הוא התקשה לקבל אישורים לצורך סגירת העסקה במועד, וכך הפיקדון בסך 90 מיליון שקל שהפקיד לצורך העסקה חולט בידי הנאמנים, והעסקה בסופו של דבר נסגרה מול אחרים. 

לטענת נאמני האג"ח, החברות שבשליטת בן משה שעמדו לרכוש את הנכסים של אפריקה לא פעלו באופן מספק להשגת האישורים הדרושים להשלמת הסדר החוב בנוגע לאישורי ההגבלים העסקיים בשלוש מדינות במזרח אירופה. בן משה, מנגד טען כי לא נפל רבב בפעולות החברות שבשליטתו ומשום כך הן זכאיות לקבל את מלוא סכום הפיקדון. זאת ועוד - בן משה תובע כעת את הנאמנים על כך שמנעו את עסקת הרכישה ובכך גרמו לו נזק של 340 מיליון שקל (עליית הערך של הנכסים בתקופה זו). 

למעשה, רק עכשיו - שנה אחרי העסקה המקורית מול בן משה, עומדת להיסגר עסקת למכירת נכסי אפריקה ללפידות של יעקב לוקסמבורג. לטענת בן משה, הוא היה צריך לקנות את החברה אלמלא ההתנהלות של הנאמנים. לגישתו אם העסקה לא היתה מתבטלת, אזי הוא (דרך החברות בשליטתו) היה מרוויח סכום של כ-340 מיליון שקל. הסכום הזה - הרווח שנמנע ממנו, הוא הנזק שאותו הוא תובע מהנאמנים. מדובר בעיקר בעליית הערך של מניית אפריקה מגורים בשוק ועליית שווי דניה סיבוס והנכסים הנוספים של אפריקה, לצורך הרכישה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

התביעה מגיעה על רקע ניסיון לגישור בנוגע לפיקדון שהפקיד בן משה. מחזיקי החוב רואים בפיקדון זה סכום שיש להשאיר בקופה, סוג של קנס על ביטל העסקה, ומנגד בן משה טוען שלא בגללו העסקה בוטלה שהוא דרש עוד זמן סביר והנאמנים בעצם החליטו על הביטול.  

הסוגיה הזו עברה לגישור אבל ממש לאחרונה הודיעו הנאמן ונציגות מחזיקי האג"ח כי לאור חוסר הנכונות של בן משה לקיים פגישה עם הנציגות בלוחות הזמנים שהוגדרו, הנציגות אינה מוצאת טעם בהמשך ניהולו של הליך הגישור והודיעה על סיומו. לאור החלטה זו, מתבקשים מחזיקי האג"ח לאשר בשבוע הבא את מינויו של משרד גיסין ושות' ושל משרד נאור-גרשט כעורכי הדין שיובילו את המאבק המשפטי מול בן משה על כספי הפיקדון. 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    תביעה טיפשית (ל"ת)
    PAN 13/01/2020 10:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    התביעה מוגשת כאמצעי לחץ על הנאמנים
    לילי 13/01/2020 08:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ברור שאין בתביעה ממש . התביעה נועדה ללחוץ על הנאמנים לוותר על חילוט הפיקדון .
    סגור
  • 1.
    שיטת מצליח של בן משה
    אנונימי 13/01/2020 07:22
    הגב לתגובה זו
    4 0
    להבנתי, יש כאן שיטת מצליח של בן משה שמנסה ששופט יגיד משהו כמו אתה תוותר את תביעה של 300 מיליון ואת תוותרי על הפקדון תלחצו ידיים ודי.כולם ראו שאגרות החוב של משה בסוף 2018 נסחרו בתשואה דו ספרתית כשהעסקה מצד בן משה התבססה על גיוס חוב חדש.בן משה פעל לדחייה אחר דחייה בתקווה שהשווקים יתאוששו.דבר שאכן קרה שנה אחרי.בבטול דווח כי בן משה לא קיבל אשור בשלוש מדינות מזרח אירופה שהיקף הפעילות של הבת נכסים היתה אפסית.דווח גם שבאותן מדינות הרשויות לא מכירות בקשה להיתר.לכולם ברור שמדובר במשיכת זמן שגרמה שנושי האגח אבדו שנתיים נוספות.בכל עסקה יש תשלום שלא יוחזר אם העסקה לא תבוצע.למען שהקרקס לא יגיע פעם נוספת מבעל הון בעל נכסים ושלל עו"ד ביהמש חייב לחלט את הכספים ולהטיל עליו הוצאות גבוהות לאוצר המדינה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות