עסקה נוספת בברזיל: ברנמילר מתכווננת לשוק בדרום אמריקה

על פי מזכר הבנות שעליו דיווחה החברה, בשלב הראשון דטרוניק אנרגיה הברזילאית תרכוש מערכת אגירה פוטו-וולטאית אחת בשווי 450 אלף דולר. "זה שוק עצום עבורנו", אומר ניר ברנמילר בראיון
 | 
telegram

חברת הפיתוח לאגירת אנרגיה ירוקה {ברנמילר}, הודיעה הבוקר שחתמה על מזכר הבנות עם חברת דטרוניק אנרגיה (Detronic Energia) הברזילאית, לפיה החברות ישתפו פעולה במיזם אגירה בברזיל.

לפי הדיווח, בשלב הפיילוט של שיתוף הפעולה, דטרוניק תרכוש מערכת פוטו-וולטאית אחת בהיקף של 450 אלף דולר. באם פרויקט הפיילוט יוגדר כהצלחה, צפויות החברות להמשיך ולשתף פעולה, כאשר לכל פרויקט צפוי להיחתם הסכם נפרד.

ברנמילר הודיעה כי הסכם בין החברות צפוי להיחתם בתוך 90 ימים. אם וכשתיחתם העסקה, ברנמילר מתחייבת להסכם בלעדי עם דטרוניק, כשהעסקה כרוכה בבדיקת כדאיות. כאמור, מדובר בעסקה השנייה של החברה בברזיל מאז נובמבר, לאחר שאז חתמה על הסכם להפצה בלעדי של טכנולוגיית החברה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בחברת ברנמילר מציינים כי החברה מזהה פוטנציאל משמעותי בתחום אגירת אנרגיה בשוק הברזילאי בשל מחירי אנרגיה גבוהים (כ-20 סנט אמריקאי לקוט"ש), הנובעים ממחיר גז טבעי גבוה. כמו כן, מציינים בחברה כי השוק הברזילאי מאופיין בצריכה מסיבית של אנרגיה תרמית, ומחירי ביומסה זולים. כל אלו משתלבים לכדי תנאי חדירה מיטביים עבור החברה, ועל כן החברה מרכזת משאבים רבים בשוק זה.

"ברזיל זה שוק ענק שיכול להיות הבוננזה שלנו"
תחום האנרגיה המתחדשת הוא התחום המתפתח ביותר בסקטור האנרגיה. עם זאת, הפקטור הכי משמעותי בפיתוחים הטכנולוגיים הוא יכולת האגירה של אנרגיה, שמרביתה הולכת לאיבוד. אז נכון, הפיתרון של ברנמילר הוא לא אגירת אנרגיה, אלא אגירת יחידות חום והסבתם לאנרגיה, בערך כמו שדוד חשמל פועל.

ברנמילר כבר עובדת על פיילוטים בכמה מדינות, בהן ניו יורק וגם באיטליה, אבל ברזיל היא השוק שנכנס בין הכוונות של החברה, לפי ניר ברנמילר, המשנה למנכ"ל ודירקטור בחברה.

למה ברזיל?
"ברזילאי הוא יצרנית המזון הגדולה בעולם. שוק כזה מצריך הרבה אנרגיה. השוק לבדו הוא גדול מכל שוק הייצור המקביל באירופה. כיום, בשל עלויות גבוהות של הגז הטבעי, שנע בין 20 ל-30 דולר ליחידת גז. בארץ משלמים בין 4 ל-6 דולר.

"בגלל המחיר הגבוה, בין היתר, יש שם שריפות מאוד גדולות של עצים ויערות, ובגלל זה אנחנו רואים שם הזדמנויות רבות למערכות שלנו. ברזיל יכולה להיות בוננזה לא נורמאלית עבורנו".

ספר לנו על הטכנולוגיה שלכם?
"אנחנו לא סוללה כמו בטריה. אני יותר כמו דינאמו, או דוד חשמלי שאוגר אנרגיה בשעות השיא ואחריו, אחרי הצהריים, אנחנו מתחילים להפעיל את המערכת שלנו. בניגוד לדוד, אנחנו לא אוגרים מים, אלא שומרים חום בסלעים, שהחום שם יכול להגיע ל-500 מעלות. נכון שזה לא אגירה פוטו וולטאית פר אקסלנס, אלא אגירה של יחידות חום, אבל הטכנולוגיה שלנו מאבדת סך הכול 3% ביממה – כך שהיכולות שלנו מאוד גבוהות בתחום".

מהי אסטרטגיה כניסה לשווקים שלכם?
"כל שוק הוא קצת אחרת, אבל נניח בברזיל הרעיון הוא שבתחילה הם קונים מערכת ב-400 אלף דולר ואחרי שרואים כי טוב, עוברים למערכת של 10 מיליון דולר. אחרי זה הם גם משלמים לנו אחזקה. בנוסף, יש גם אופציה לליסינג, שאותה ננסה בברזיל".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות