
הבורסה פרסמה את הרכבי שלושת מדדי הנדל"ן החדשים
הבורסה לניירות ערך פרסמה את רשימות החברות המרכיבות את שלושת מדדי הנדל"ן החדשים. המדדים: מדד ת"א-בנייה, מדד ת"א-מניב ישראל ומדד ת"א-מניב חו"ל יצטרפו למדד ת"א-נדל"ן הוותיק, כאשר עם השקת המדדים, תמנה משפחת מדדי הנדל"ן של הבורסה 4 מדדים רציפים. ב-6 לפברואר בסוף יום המסחר, תפרסם הבורסה את משקלי המניות במדדים.
ההודעה על השקת המדדים החדשים מגיעה בהמשך לשינויים בסיווג ענף הנדל"ן עליהם הוחלט לאחרונה. על פי ההודעה, התשואה הגבוהה של מדד ת"א-נדל"ן בשנה האחרונה עוררה בשוק ביקוש למוצרים פיננסים נוספים המבוססים על מניות מענף הנדל"ן.
ההשקה של המדדים החדשים נועדה לאפשר למשקיעים המבקשים להשקיע בחברות נדל"ן מניב, הבחנה גיאוגרפית בין נדל"ן מניב בישראל לבין נדל"ן מניב בחו"ל וכן לאפשר השקעה בסל של חברות בנייה.
מועד ההשקה של המדדים החדשים יהיה מועד העדכון החצי שנתי של המדדים ב-9 בפברואר, 2020. המועד הקובע לקביעת הרכבי המדדים יהיה תום המסחר ב-16 בינואר, 2020 וההרכבים יפורסמו שבוע לאחר מכן ב-23 בינואר, 2020.
- ארבע מבין שש החברות הגדולות בבורסה הן בנקים - זו תעודת עניות להנהלת הבורסה
- למה הבורסה חילצה משקיע ב-200 מיליון שקל?
לצפייה ברשימת החברות במדד ת"א בנייה
לצפייה ברשימת החברות במדד ת"א-מניב ישראל
לצפייה ברשימת החברות במדד ת"א-מניב חו"ל
- הבנקים מרוויחים, הלקוחות פחות: מה הריבית שהבנקים מציעים לכם בפיקדונות?
- נכסים ובניין חתמה על הסכם שכירות עם אמזון במנהטן
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
ההודעה על השקת המדדים מגיעה לאחר שביולי השנה נכנס לתוקף סיווג ענפי חדש במסגרתו פוצל ענף נדל"ן ובניה ל-2 תתי ענפים חדשים-נדל"ן מניב ובנייה. כמו כן, בתחילת החודש הודיעה הבורסה על פיצול נוסף, כך שתחת ענף נדל"ן ובנייה יהיו שני תתי ענף חדשים – "נדל"ן מניב בישראל", "נדל"ן מניב בחו"ל". תת ענף נדל"ן מניב בישראל בו ייכללו חברות נדל"ן מניב שעיקר עסקיהן בישראל, הצפוי לכלול 27 חברות מניות, ששווי השוק הכולל שלהן כ-114 מיליארד שקל. תת ענף נדל"ן מניב חו"ל, בו יכללו חברות נדל"ן מניב שעיקר עסקיהן בחו"ל, שצפוי לכלול 17 חברות מניות, ששווי השוק הכולל שלהן כ-30 מיליארד שקל.
- 2.ואי 28/01/2020 11:41הגב לתגובה זורעיון גאוני של הבורסה! לא יודעת איך לא חשבו עליו קודם.
- 1.האיש הזקן 28/01/2020 10:31הגב לתגובה זוכמו באמריקה, גם פה החזירות מייצרת כלים פיננסים מסוכנים שהאספסוף ישאב לתוכם והסוף כמו תמיד עצוב .