הסינים לא יוצאים מהבית בגלל הנגיף, ויש מי שמרוויח מזה
התפרצות נגיף הקורונה, שהובילה לכך שמעל 120 אלף אנשים נדבקו במחלה ו-427 איבדו את חייהם, מובילה בימים אלה להסגר על סין וגורמת למיליוני אנשים להישאר בבית. המרוויחות גדולות – חברות משחקי המחשב הגדולות.
שוקי המניות בסין נפתחו מחדש ביום שני לאחר שנסגרו לחופשת השנה החדשה שהתארכה. באופן לא מפתיע, השווקים בסין נפלו בכ-8% בשל החשש המוגבר להתפשטות נגיף הקורונה, אבל היום נרשמה יציבות בשווקים במזרח, אחרי שוול סטריט זינקה במעל 1%.
ועדיין החששות קיימים ומוצדקים. המשקיעים חוששים מהאופן בו המגיפה תשפיע על הכלכלה הסינית ברבעון הראשון או אולי אף יותר, כאשר חנויות ומסעדות ייסגרו, פעילויות ציבוריות יבוטלו ומדינות רבות מטילות איסור נסיעה לסין. סין תשפיע כמובן על יתר המדינות בעולם, אחרי הכל מדובר בכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
אבל לא לכל עסק כואב. מגזרים מסוימים עשויים להפיק תועלת מהתפרצות הנגיף כאשר אנשים עוברים מפעילויות כמו צפייה בסרטים בקולנוע לבידור מקוון כמו משחקי וידאו, סטרימינג חי ורשתות חברתיות.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
שוק משחקי המחשב המקוונים ככל הנראה יהיה המרוויח הגדול ביותר מהמצב שנוצר, כאשר לפי הנתונים מרבית משחקי המחשב חוו בימים האחרונים זינוק אדיר במכירות בסין, אשר מונע עוד יותר על ידי פרסום תוכן חדש על ידי מפעילות המשחקים.
המשחק "Honor of King" של חברת טנסט, למשל, הגיע למספר משתמשים יומיים פעילים של מעל 100 מיליון איש בימים האחרונים, כאשר מספר המשתמשים בדרך כלל עומד על סביב 60 מיליון עד 70 מיליון. המומנטום הזה צפוי להמשך ככל הנראה מכיוון שרוב המכללות הסיניות דחו את תחילת שנת הלימודים החדשה לאמצע או סוף פברואר. סטודנטים במכללות הם אחת מקבוצות המשתמשים המובילות למשחקים מקוונים וניידים.
נראה כי Tencent ו- NetEase, אשר חשופות משמעותית לעסקי המשחקים המקוונים - הן כמה מההצגות הטובות ביותר בין מניות האינטרנט הסיניות. טנסנט נסחרת ברמת מחיר שמשקפת פי 26 מהרווחים הצפויים שלה ל-2020, ו- NetEase נסחרת במחיר שמשקף פי 18.
- עזריאלי משדרגת את הצעת הרכישה לצמח המרמן ב-35% ל-855 מיליון שקל
- קווינקו מוכרת חלק מהקרקע קמבודיה; המניה קופצת ב-16%
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בניגוד לעסקי המשחקים המקוונים, מגזרי פנאי מקוונים אחרים כמו מדיה חברתית ופלטפורמות וידאו מוגבלים ביכולתם לתרגם ישירות את תנועת המשתמשים המוגברת לרווחים כספיים. למרות שמעורבות המשתמשים זינקה מאז פרוץ הנגיף, מפרסמים רבים - במיוחד כאלה לעסקים לא מקוונים - מפסיקים את מסעות הפרסום השיווקיים שלהם. המשמעות היא פחות הכנסות לפלטפורמות הנתמכות על ידי מודעות פרסום.
החגים המורחבים עשויים להשפיע גם על נפחי ההזמנות של משלוחי המזון, שכן בסיס הלקוחות נשען רבות על תלמידי המכללות במדינה. מסעדות רבות נסגרו, והשאירו פחות אפשרויות ללקוחות. נעילות של ערים, סגירת דרכים וגישה מבוקרת באזורים מסוימים בסין צפויים להשפיע גם על יכולת המסחר האלקטרוני במדינה, כמו אלי אקספרס או באנג-גוד.
עם זאת, חברות לוגיסטיות שיוכיחו את עצמן כבלדרות אמינות ומהירות במהלך תקופה זו, עשויות לקבל דחיפה מהמשקיעים. לדוגמה, JD Holdings ו- SF Express.
בין מגבלות על התכנסות פיזית, המגיפה מכריחה למעשה אנשים ועסקים לאמץ טכנולוגיות ויישומים מקוונים חדשים, ובין היתר מתעורר הצורך בהעברת פעילויות רבות לענן – מצב שיכול לשרת את מפעילות שירותי הענן בסין כמו AliCloud של Alibaba ו- Tencent Cloud.
- 4.קהל הצופים 05/02/2020 01:51הגב לתגובה זונגמר הסיפור של ילד אחד למשפחה
- 3.דירה=קורת גג 04/02/2020 16:59הגב לתגובה זודירה=קורת גג,היא צורך בסיסי של האדם
- 2.אנונימי 04/02/2020 15:13הגב לתגובה זוסימול BABA
- 1.לרון 04/02/2020 13:28הגב לתגובה זולא יוצאים מהבית אך לכל סיני יש ריקשה סליחה טסלה חדשה בחניה!