אול-יר מזכר הבנות לקבלת מימון של 675 מיליון דולר מקפיץ את האג"ח
חברת הנדל"ן האמריקאית אול-יר אשר סדרות האג"ח שלה נסחרות בבורסה המקומית, מדווחת על התקשרות במזכר הבנות לא מחייב עם קונסורציום של מוסדות פיננסיים מובילים בארה"ב, לקבלת מימון בהיקף של 675 מיליון דולר. סדרות האג"ח של החברה מגיבות בעליות שערים חדות של עד 9%.
{אול-יר אגח ב} {אול-יר אגח ג} {אול-יר אגח ד} {אול-יר אגח ה}
על פי הדיווח, מדובר המימון עבור שני השלבים בפרויקט בושוויק ועוד 10 נכסים לא מהותיים. כאשר כ-658.5 מיליון דולר יהיה זמין מיידית והיתרה - כ-16.4 מיליון דולר תהיה ניתנת למשיכה בכפוף לעמידה בקובננטים בקשר עם הפרויקטים האמורים.
ההלוואה תפרע את האג"ח מסדרה ה (אשר לה שעבוד ראשון על שלב א של הפרויקט) ואת ההלוואות הקיימות על שלב ב. ההלוואה הינה לעשר שנים, עם תשלום אחד בסוף התקופה, בריבית אשר תיקבע על בסיס "10 year swap index" בתוספת 2.45% או 2.64%, כאשר פירעון האג"ח מסדרה ה' יצריך תשלום קנס עבור פירעון מוקדם.
בהנחה שההלוואה תצא לפועל, ייווצר לחברה תזרים משמעותי מעבר להחזר ההלוואות.
כאמור, מדובר עדיין במזכר עקרונות שאינו מחייב, כאשר על פי הדיווח, בכוונת הצדדים לפעול להתקשר בהסכם מחייב בתוך חודש. בכל אופן, מי שבינתיים יכול לנשום לרווחה הם בעיקר מחזיקי קרנות הנאמנות של פסגות אשר חשופים לאג"ח של אול-יר בכ-70 מיליון שקל (בעיקר לסדרה ג' אשר כוללת בטוחה), בנוסף לקרנות של אי.בי.אי שחשופות בכ-65 מיליון שקל והקרנות של מיטב דש, עם חשיפה של כ-50 מיליון שקל.
לקריאה נוספת:
אגרות החוב של אול-יר קורסות - הנה הסיבה
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.משהו מוזר שםמשקיע חושד 20/02/2020 15:40הגב לתגובה זו0 0מחזיקי אג"ח ה' דחו את הצעת החברה לפירעון מוקדם במחיר ששיקף תשואה שנתית של 2.5%, מה שאומר שבשביל לבצע את זה החברה תצטרך לשלם יותר, כלומר התשואה תרד. הריבית המינימלית על ההלוואה היא 3.91% עלויות הלוואה ופיקוח אדוק יותר מהים. אז למה שהחברה תמחזר הלוואה בעלות נמוכה (בהתחשב בעלות הפרעון) שיש לה עוד 4 שנים לפרוע בשביל לקחת הלוואה בעלות גבוהה משמעותית?סגור
-
1.בכתבה שמצורפת כתוב שאין אמון בחברה. אז עכשיו האמון חזר?אדם 20/02/2020 12:54הגב לתגובה זו0 0אם הבעלים עושה טוב לחברה למה איבדו אמון ? למה מכרו בהיסטריה את האג"חים ? זה שוק חכם זה ?סגור