ניסוי מעבדה מבחנה
צילום: Istock

אנלייבקס: תכנית להגדלת היקף הייצור של Allocetra כטיפול בקורונה

על רקע התפשטות הקורונה, החברה תפעל להגדיל את התפוקה כהכנה לבקשות פוטנציאליות לטיפול בחולים במצב של קריסת מערכות; שימו לב: התרופה הינה ניסיונית ועדיין לא ידוע האם היא מתאימה לטיפול בנגיף הקורונה
איתן גרסטנפלד | (1)
נושאים בכתבה אנלייבקס

חברת אנלייבקס -3.64%  הדואלית (סימול: ENLV) הנמצאת בשלב הניסויים הקליניים, הודיעה כי היא החלה בתכנית להגדיל את תפוקת הייצור של ה-Allocetra, בעקבות גילוי מקרה מאומת ראשון של קורונה בישראל, זאת לדברי החברה כהכנה לבקשות פוטנציאליות לטיפול בחולי קורונה אשר אושפזו ואובחנו במצב של חוסר תפקוד איברים או קריסת מערכות.   על פי החברה, Allocetra היא תרופה ניסיונית, אשר נחקרת כטיפול בחולים עם קריסת מערכות הקשורה למחלת הספסיס, תסמונת המלווה בקריסת מערכות - בדומה לקורונה. נכון לכרגע, עדיין לא ידוע האם התרופה הניסיונית האמורה יכולה לשמש לטיפול בחולים בנגיף הקורונה, אולם לפי החברה, נוכח הדימיון בסימפטומים, ייתכן שהתרופה תתאים. במקרה זה, ניתן יהיה לספק את התרופה (שעדיין לא מאושרת על ידי ה-FDA), באופן מיידי, תחת קונסטלציה ניסיונית.   ספסיס הוא גורם התמותה השלישי בארה"ב. אחד מכל שלושה חולים המתים בבתי חולים בארה"ב - מת מספסיס. קריסת מערכות בספסיס, כמו גם בקורונה, נחשבת כתוצאה מתגובת יתר של המערכת החיסונית ("סופה ציטוקינית") בגוף האדם כלפי זיהום, וירוס או בקטריה.   תגובת היתר של המערכת החיסונית יכולה לגרום נזק לאיברים חיוניים בגוף. התקפות המערכת החיסונית קורות לרוב לאיברים חיוניים דוגמת הריאות, הלב, הכליות, הכבד ועוד. האיברים מצויים תחת לחץ ומתחילים לפעול באיטיות, ויכולים להגיע לכשל בתפקוד, קריסת מערכות ומוות.

אחוזי התמותה מספסיס קשורים בדרך כלל לפי רמת הכשל איתה הגיעה החולה לבית החולים. הספרות המקצועית מתארת ממוצע של 20% עד 40% תמותה תוך 28-90 יום בחולי ספסיס שהגיעו לטיפול נמרץ במצב של כשל איברים. בדומה לכך, "סופה ציטוקינית" דווחה לאחרונה בחולים עם קורונה, אשר אושפזו בטיפול נמרץ ולחולים בטיפול נמרץ היו רמות גבוהות בפלסמה של ציטוקינים וכמוקינים.   כאמור, אין טיפול מאושר בספסיס או בזיהומים הקשורים לקורונה, נכון להיום. אנלייבקס הודיעה לאחרונה על תוצאות ביניים בניסוי ראשון בחולים עם ספסיס. בהשוואה לנתונים התואמים בספסיס באותו בית חולים, נצפו שינויים ברורים באחוז התמותה - לא היתה תמותה באף חולה מששת החולים שטופלו ב-Allocetra, בהשוואה ל-29% תמותה תוך 28 יום בקבוצת ההשוואה ההיסטורית.

במסגרת הניסוי, מדדי המצב הקליני של האיברים – 78% בנתונים התואמים הראו עלייה בפגיעה באיברים לאחר האשפוז בבית החולים, לעומת 0% בששת החולים המטופלים; אצל כל החולים המטופלים נעצרה קריסת המערכות והם שוחררו בסופו של דבר מבית החולים. סיכום מלא של תוצאות הניסוי צפוי להתפרסם בחודש מרץ 2020.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    עמי 24/02/2020 15:05
    הגב לתגובה זו
    קניתי את המכשיר לפני שלושה חודשים ומטפל בכאבים בכתף ושכמה ללא הצלחה מהותית לצערי