הבורסה קורסת - מה לעשות עם הכסף?

הבורסה בתל אביב בצניחה של 9% - האם אנחנו בדרך למפולת ענקית ולמשבר כלכלי חריף? ייתכן שכן. הקורונה היא אי וודאות שהשווקים הפיננסים לא יודעים לטפל בה, לא יודעים לכמת אותה, אז מה אתם צריכים לעשות עם ההשקעות שלכם?
 | 
telegram
(7)

הבורסה בתל אביב נופלת, בהמשך לצניחות בכל העולם הפעם האחרונה שהן ירדו בחדות כזאת היתה ב-2008. האם אנחנו בדרך למפולת ענקית ולמשבר כלכלי חריף? ייתכן שכן. הקורונה היא אי וודאות שהשווקים הפיננסים לא יודעים לטפל בה, לא יודעים לכמת אותה.
אז מה עושים?
 

אף אחד לא נביא, אף אחד לא יודע מה נכון לעשות. במצב כזה גם אין מומחים. זה כאוס מוחלט. הדבר היחיד שיש לנו לעשות זה להסתמך על ההיסטוריה. ההיסטוריה מלמדת כמה דברים:
מניות הן השקעה טובה לטווח ארוך. מה זה השקעה טובה? הן מספקות תשואה עודפת על פני ההשקעות הסולדיות. זה לא תמיד נכון – יש מקומות, למשל יפן, שאצלה זה לא עובד.
אי אפשר לתזמן את השוק. אתם לא באמת יודעים אם הוא ימשיך לרדת או יחזור לעליות. ולכן – אם המניות מספקות תשואה עודפת ולא ניתן לתזמן, אז משקיעים לטווח ארוך לכאורה לא אמורים להתרגש. כן, קל להגיד קשה לבצע. אבל הרבה טוענים עכשיו שבסוף הסייקל האיום הזה, השווקים יהיו במקום טוב יותר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הכי חשוב – תבינו עד כמה אתם מסוגלים להפסיד. אם אתם לא מסוגלים ואם אתם משקיעים לטווח קצר, מלכתחילה לא הייתם צריכים להיות במניות. אז עשו חושבים מחדש.
בלי קשר לקורונה – כלל הברזל בשווקים  הוא התנהגות מחזורית – אי אפשר רק לעלות. השווקים זינקו במשך עשור, והגיע זמן לתיקון. השווקים, חייבים לומר זאת – הגיעו במקומות מסויים לניפוח. שהם שם, מחפשים תירוצים לירידות. קורונה היא אולי...תירוץ.  הקורונה יוצרת משבר, כולנו תקווה שיעבור במהרה, ויש סיכויים לכך – גופי המחקר מפתחים חיסונים ותרופות; הקיץ אמור להפחית את קצב ההדבקה.  אז נכון – הלחץ מהקורונה הוא הבעיה הגדולה והלחץ בפני עצמו מחולל משבר כלכלי. אבל הקורונה לא לבד.

המערכת הכלכלית לא עובדת נכון כבר כמה שנים – הממשל האמריקי מזרים טריליונים לשוק האג"ח והמניות רק כדי להחזיק אותם גבוה. הריבית אפסית כבר עשור – דבר שמנוגד לחוקי הכלכלהנ שלמדנו באוניברסיטה. ככה אי אפשר לנהל כלכלה לאוןרך זמן. אז אולי הקורונה היא רק הטריגר שהזכיר לשווקים שהם בעצם...מנופחים. ובכל זאת – לא משנה (כמעט) באיזה נקודת זמן נכנסת לשוק, לאורך 10 שנים ומעלה הרווחתם. כלומר, גם אם נקודת הכניסה היא לכאורה במחיר גבוה, בעתיד יסתבר שהיא נקודת כניסה נוחה.כל זה בהנחה שההיסטוריה תחזור על עצמה – ככה זה היה תמיד.


תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    מניפולציה של בתי השקעות
    אליעזר 11/03/2020 11:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איש לא יודע ומצד שני בתי ההשקעות לא מעוניינים בבריחה החוצה, ממה יחיו? אין מנוס אלא לשבת על הגדר. ההגיון אומר שהקורונה עשתה נזק, אין תקציב חברות יקלעו לקשיים תזרימיים, יהיו פיטורין,ענף התיירות יקרוס ויגרור אחריו הרבה הרבה נגזרות, אז על סמך מה מניחים שהשוק יתאושש. ריבית נמוכה לא מהווה ערובה לשוק הון. ואם הפרטיים ימשכו חסכונות ויפרעו אגחים בסיטונות מה יקרה לריבית?
    סגור
  • 5.
    כתבה חסרת תוכן וטעם. סתם מלל (ל"ת)
    איל 10/03/2020 18:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    ל 1
    עדי 10/03/2020 02:15
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ל 1 אבל מה שהם טוענים שהבורסה מתקנת את עצמה השאלה כמה קור קוח וסובלני אתה ועד כמה ההשקע שלך לטווח ארוך
    סגור
  • 3.
    כיל נמוכה היום מלפני 13 שנים היתה יותר (ל"ת)
    אליהו 10/03/2020 00:33
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 2.
    אג"ח ממשלת ישראל ואתם מסודרים
    מנהל השקעות 09/03/2020 19:01
    הגב לתגובה זו
    3 0
    הסיבה - בנקים ומוסדות ציבוריים משתמשים בזה כעוגן. הם ייקנו אגח גם את התשואה שלילית במקצת. למה? כי הם מחויבים לבטחונות איכותיים ע"פ חוק. וזה הכי איכותי שיש.
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    כרגיל יועץ ההשקעות שלי טעה
    פיני 09/03/2020 17:28
    הגב לתגובה זו
    7 0
    בגדול והמליץ לי לפני שבוע לא לצאת מהשוק,מסקנה אין לו מושג מהחיים שלו ,הייתי יוצא ונכנס במינוס 20 ויותר ,כעת הפסד של שלוש שנים אם הייתי מוכר בתחילת המשבר רווח נקי ,אין שום " יועץ " שמבין משהו יותר מכל אדם ברחוב
    סגור
  • זה אתה טעית שהקשבת לאנשים שמדברים מפוזיציה (ל"ת)
    חיים מדמי ניהול 09/03/2020 19:02
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות