"אנחנו חווים משבר קשה אבל סופם של משברים – להיגמר"

נדב אופיר, אסטרטג שווקים גלובליים בבנק הפועלים, מעריך כי יהיו צעדים כלכליים קשים אך האנושות והכלכלה כאן להישאר;  "הפד משדר פאניקה. אף אחד לא אוהב לראות את תיק ההשקעות שלו נשחק אבל מי שמקבע היום הפסד יהיה לו קשה לחזור"

 | 
telegram
(9)

נדב אופיר, אסטרטג השווקים הגלובליים בחדר המסחר של בנק הפועלים אומר היום לביזפורטל כי ההודעה של הפדרל ריזרב מאתמול משדרת פאניקה. "הורדת הריבית אתמול שקולה ל-4 הורדות ריבית וגם העיתוי, ביום ראשון ב-15:00 כשביום רביעי יש ישיבה של ועידת השווקים הפתוחים לא הוסיפה רוגע לשוק. השוק מגיב בפאניקה להודעת הפד מאתמול ובעוד ההודעה אמורה לעזור לכלכלה האמריקאית היא עלולה להיעצר במערכת הפיננסית ואצל החברות הגדולות ואנשים חוששים, מטבע הדברים, ממחר בבוקר".

אופיר הוסיף כי החשש הגדול הוא מפגיעה בכלכלה הריאלית. "יש חשש גדול שעובדים יוצאים לחל"ת, חלקם מפוטרים ומטבע הדברים הם חוששים ממחר, זה יוצר פאניקה. אבל יש חשש אמיתי שתהיה פגיעה בתפוקה, בשכר, בהכנסה הפנויה וכן הלאה וכל אלה מניעים את הכלכלה. אני חושש מפגיעה במעגלים הרביעי והחמישי של מי שמנפגע ישירות מהתפשטות הווירוס וזה לא טוב לכלכלה".

בא לברך ויצא מקלל
הצעד של הפדרל ריזרב היה אמור להרגיע את השווקים אבל קרה בדיוק ההיפך. "תאר לעצמך שבנק ישראל היה מודיע על צעדים דרמטיים ביום שבת בצהריים. זה בדיוק מה שהפד' עשה וזה כשביום רביעי הוא אמור בלאו הכי להתכנס ולהוציא הודעה. המשקיעים פשוט מפרשים את ההודעה של הפד בכך שהוא עצמו בפניקה והוא מלחיץ את המשקיעים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"אנחנו מתמודדים עם אתגר בריאותי שלא ראינו כמותו בימי חיינו ויש לו השלכות כלכליות ויהיו לו השלכות כלכליות. המחיר הכלכלי שישלם העולם הוא כבד ויכול להיות שההשלכות הכלכליות של משבר הקורונה יהיו הרות גורל להרבה אנשים. אבל אסור לשכוח, האנושות והכלכלה כאן להישאר ומשברים, גדולים ככל שיהיו סופם להיגמר וגם אם הכלכלה תיראה אחרת בסיומו של דבר, הרי שהכלכלה תתאושש. תזכרו את המשבר של 2008, שנת 2009 יצרה הזדמנויות השקעה והיא הייתה שנת השקעות מצויינת. בסופו של דבר זה יהיה גם במשבר הזה".

הירידות בשווקים - מי שיקבע היום הפסד, יהיה לו קשה לחזור לשוק 
"צריך לזכור" אומר אופיר "אף אחד לא אוהב לראות את תיק ההשקעות שלו נשחק בשיעורים גדולים כל-כך בתקופה קצרה כל-כך, זה נכון למשקיע מקצועי או מנהל השקעות מקצועי וזה נכון גם למשקיע הקימעונאי. אבל צריך לזכור, יש היום הרבה נכסים שנסחרים מתחת לשווי הכלכלי האמיתי שלהם ומי שיקבע היום הפסד, יהיה לו קשה לחזור לשוק כשהוא יתאושש, גם כלכלית וגם פסיכולוגית.

"כשהשוק יחזור להיסחר בתצורה נורמלית אנשים יבינו שבמסגרת זריקת הסחורה מכל הבא ליד ובכל מחיר, נוצרות הזדמנויות ואלה שהתאזרו בסבלנות או אלה שהיו נזילים יהיה להם קל יותר להתאושש כשהפניקה תיגמר, אלה שייצאו, כבר יהיה להם קשה לחזור" אמר אופיר.

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    ם
    עםר 16/03/2020 18:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הם נסחרים מתחת לערך שלהם לפי הכלכלה של היום.ולא של מחר שם הערך יהיה עוד יותר נמוך
    סגור
  • תפסידו 50 אחוז ותצטרכו להכפיל כדי לחזור לשווי של היום (ל"ת)
    נועה 17/03/2020 15:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • זה נכון אם לא שמרת מזומנים לעת צרה.... (ל"ת)
    Xantippe 17/03/2020 19:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 6.
    ירידה במסחר
    מושיקו 16/03/2020 16:16
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כל היועצים חכמים בכספים שלא שלהם. יש אנשים של כספם נמצא בתיק השקעות אצלכם בבנק קל לדבר קשה לצפות
    סגור
  • 5.
    מניות הבנקים נסחרו מתח לשוויים
    מני 16/03/2020 15:07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כדאי להכנס לאסוף סחורה
    סגור
  • טען עוד
  • 4.
    הפד השיג את שלו
    רועי 16/03/2020 13:20
    הגב לתגובה זו
    0 1
    הפד השיג שני דברים: פאניקה ואובדן מלוא התחמושת. קורא כל בוקר סקירה מבית שחקן מעוף ויכול לומר שהמגמה השלילית תתחדש.
    סגור
  • 3.
    חוכמולוגים
    הצודק 16/03/2020 13:00
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אם הייתי שומע לכל החוכמולוגים האלו ונשאר הייתי היום מולסב עוד 800000שח אף פעם לא מאוחר לצאת יהיו עוד ירידות של נ 40 אחוז
    סגור
  • 2.
    חלמאים
    משה 16/03/2020 12:06
    הגב לתגובה זו
    1 0
    המשקיעים עשו לעצמם חרקירי
    סגור
  • 1.
    לקבע הפסדים - לא תמיד בעייתי
    אדורם 16/03/2020 11:51
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מי שקיבע הפסדים במניית אפריקה ב-2008 הפסיד פחות ממה שנשאר נאמן לה. איך המשקיע יכול לדעת אילו חברות יפשטו רגל ואילו לא? בעידן של חשבונאות יצירתית, של דוחות שנראים מצוין ברבעון X, וברבעון הבא פתאום פשיטת רגל? אני מסכים שלא נכון לקבע הפסדים בקרנות שעוקבות אחר מדד המעוף, 90 וכן הלאה. אבל צריך הרבה סבלנות כי ייתכנו ירידות עד 970 במעוף ואף מעבר לכך.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות