ליאו ליידרמן בנק הפועלים
צילום: יח"צ

משבר הקורונה - לאן?

הניסיון ממשברים קודמים מצביע שתגובות פזיזות ואמוציונליות של משקיעים בעתות של אי-ודאות גדולה אינן מועילות לביצועי תיקי הנכסים שלהם לאורך זמן
ערן סוקול | (3)
נושאים בכתבה קורונה

פרופ' ליאו ליידרמן, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים הרצה (באופן מקוון) באגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב, ואמר מפורשות שאנחנו במיתון. לא רק אנחנו במיתון. כל העולם נכנס למיתון - אז מה עושים, איך מתנהלים במצב החדש?      "אנחנו בעיצומו של משבר של sudden stop, עצירה פתאומית וחדה בפעילות – זהו ניסוי חדש שהעולם וישראל נתונים בו.

"הכלכלה הגלובלית, וישראל בתוכה, נכנסה למיתון. משך המיתון יהיה תלוי באורך הזמן שיידרש לבלימת התפשטות הנגיף ומציאת פתרונות למחלה.

"משברים יוצרים הזדמנויות. העולם שאחרי הקורונה יהיה שונה מזה שלפניו. אין ספק שייווצרו הזדמנויות עסקיות חדשות בתחומי הטכנולוגיה, הרפואה והמדע, הפיננסיים, ואחרים.

"מניעת משבר חברתי על רקע העלייה באבטלה והמצוקה של אוכלוסיות מסוימות צריך להיות יעד לאומי עליון. חייבים לעזור לשווקים, צריך לספק נזילות נאותה לשמירה על היציבות הפיננסית

"בשווקים הפיננסיים התנודתיות תישאר ברמה גבוהה. קיימת אי ודאות גדולה לגבי כיצד ייראה העולם אחרי המשבר, כולל מצב החברות. הניסיון ממשברים קודמים מצביע שתגובות פזיזות ואמוציונליות של משקיעים בעתות של אי-ודאות גדולה אינן מועילות לביצועי תיקי הנכסים שלהם לאורך זמן.

"שוק ההון והמשקיעים הגלובליים יקבלו בהבנה עלייה זמנית בגרעון התקציבי של הממשלה. המשימה הראשונה והדחופה צריכה להיות הגדלת ההוצאות וההשקעות במערכת הבריאות, הקמת מרכזי טיפול, והשגת הציוד הרפואי החסר.

"זה גם הזמן להקל על המגזר העסקי, כולל עסקים קטנים ובינוניים, עצמאיים, וגורמים אחרים. הקלות במיסוי ובהיטלים שונים, ותמיכה ישירה והעמדת קווי אשראי צריכות להיות חלק של כל תכנית"    

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    שוק יורד 22/03/2020 13:40
    הגב לתגובה זו
    מכירה היא פזיזה כי פוגעת בעמלות הברוקרים ובתי ההשקעות...
  • להפך (ל"ת)
    אנונימי 22/03/2020 15:42
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    יוסי 22/03/2020 10:27
    הגב לתגובה זו
    להישאר ולהפסיד את התחתונים זו תגובה שקולה