הבורסה לניירות ערך: ההכנסות ירדו ב-6%, הרווח ירד ב-55%

הבורסה לניירות ערך בישראל דיווחה על הכנסות של 66.4 מיליון שקל ברבעון האחרון. מחזורי המסחר היומי הממוצע ירד בשנה האחרונה ב-4% השנה והסתכם ב-1.1 מיליארד שקל
 | 
telegram
(1)

הבורסה לניירות ערך מדווחת על ירידה של כ-6% בהכנסות הרבעון הרביעי של 2019, לצד ירידה של 55% ברווח, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. החברה תחלק דיבידנד של כ-8.77 מיליון שקל.  

ההכנסות ברבעון הרביעי לשנת 2019 הסתכמו בכ-66.4 מיליון שקל, לעומת כ-70.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, קיטון של 6%. עיקר הקיטון נבע מקיטון בכמות ימי המסחר בין הרבעונים בשיעור של כ-8%, בשל חגי תשרי.

הרווח הנקי המתואם הסתכם בכ-3.2 מיליון שקל ברבעון הרביעי של 2019, לעומת רווח נקי מתואם של כ-7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון ברווח נובע בעיקר מקיטון בהכנסות משירותים בעקבות קיטון כאמור במספר ימי המסחר ומגידול בהוצאות, בעיקר בגין הוצאות פחת ושיווק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הוצאות הבורסה הסתכמו לכ-62.5 מיליון שקל ברבעון הרביעי לשנת 2019 בנטרול השפעת הוצאות בגין תשלום מבוסס מניות. זאת בהשוואה לכ-60.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. עיקר הגידול נובע מגידול בהוצאות הפחת, בין היתר בעקבות יישום IFRS 16, ובעלויות שיווק.

השפעות נגיף הקורונה
הבורסה מציינת כי בטווח הקצר לא ניתן לעמוד על ההשלכות השליליות של נגיף הקורונה על תוצאות פעילותה, אשר ככלל אינה מושפעת במישרין מרמתם של שערי ניירות הערך, אלא ממחזורי המסחר והסליקה בניירות ערך ובנגזרים ואשר הגיעו במהלך חודש מרץ 2020 לנתוני שיא.

התמשכותו והחרפתו של משבר גלובלי חסר תקדים זה, עלולות להשפיע לרעה על הפעילות העסקית והכלכלית בעולם ובישראל, לרבות על היקפי פעילות ההשקעה והמסחר בניירות ערך, באופן ובהיקף שאינם ניתנים בשלב זה להערכה ולכימות על ידי החברה. לבסוף יצוין, כי לאחר חלוף המשבר צפויה תקופת התאוששות הדרגתית. בשלב זה לא ניתן להעריך את היקפי המסחר והגיוסים במהלך תקופת ההתאוששות.

איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך, אמר היום: "אנו מסכמים את שנת 2019 עם גידול בפעילות השוטפת ובשירותים. בהתאם לתוכנית האסטרטגית שלנו, בשנת 2019 המשכנו בהגדלת היקף ההשקעות לצורך הרחבת סל השירותים ופיתוח תשתיות ומוצרים חדשים. כחברה ציבורית חדשה הנסחרת בבורסה בתל אביב, הבורסה תחלק בפעם הראשונה בהיסטוריה דיבידנד לציבור המשקיעים ובכך תאפשר לציבור הרחב להיות שותף גם ברווחיה של הבורסה". 

בהתייחסותו לנגיף הקורונה והמצב בשווקים ציין בן זאב כי: "הבורסה בתל אביב, ערוכה תפעולית וטכנולוגית ותמשיך לפעול גם בימים אלה כסדרה. בכל תרחיש אפשרי נמשיך לספק את השירותים הנדרשים הן לציבור המשקיעים והן למשק הישראלי, על מנת לאפשר, ככל הניתן את המשך הפעילות הכלכלית שחשובה במיוחד בימים אלו".

הבורסה מדווחת כי לסוף שנת 2019 נסחרות 442 חברות, התווספו 11 חברות ונמחקו 17 חברות. מתוכן 55 חברות דואליות שנסחרות במקביל גם בארה"ב או באנגליה.

החברה מציינת כי יש מספר גורמי ההצלחה הקריטיים בתחום ביניהם אטרקטיביות ורלוונטיות שוק ההון בישראל, קיומן של תשתיות תקשורת ומערכות מסחר וסליקה תומכות מוצרי הפעילות. מצד שני הגורמים אשר לדעת החברה עשויים להשפיע לרעה על הצלחתה בעתיד בתחום הפעילות הינם השפעות מצב המשק הישראלי על שוק ההון, עודף רגולציה בכל הנוגע לפעילות החברה, וכן מצב השווקים הפיננסים בעולם אשר עשוי להשפיע על שוק ההון בישראל.

ירידה במחזורי המסחר
בשנת 2019 מחזור המסחר היומי הממוצע (ללא תעודות סל) הסתכם בכ- 1.1 מיליארד שקל, נמוך בכ- 4% ממחזור המסחר היומי הממוצע בשנת 2018.

מחזור המסחר היומי הממוצע באגרות חוב תאגידיות (כולל אג"ח מובנות, ללא מוצרי מדדים) הסתכם בכ-798 מיליון שקל בשנת 2019, נמוך בכ-12% ממחזורי השיא שנרשמו בשנים 2017 ו- 2018 .באג"ח ממשלתי חלה בשנת 2019 יציבות במחזורי המסחר באג"ח ממשלתי שקלי שהסתכם בכ-1.8 מיליארד שקל ובאג"ח ממשלתי צמוד מדד שהסתכם בכ- 0.8 מיליארד שקל.

בשנת 2019 נמשכה הירידה במחזורי המסחר בקרנות סל בשוק המניות, מגמה שהחלה בשנת 2016 , ומחזור המסחר היומי בקרנות סל על מדדי מניות (מקומיים ובינלאומיים) ירד והסתכם בכ- 219 מיליון ש"ח ביום, נמוך בכ- 22% מהמחזור בשנת 2018 , במסגרתה הסתכם המסחר בכ- 282 מיליון שקל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    שיורידו כבר את המס על הבורסה!! (ל"ת)
    פ פח פחלון 25/03/2020 00:54
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות