אג"ח של צרפת, אג"ח של גרמניה, ועכשיו - אג"ח של יבשת אירופה

על רקע המשבר המתפתח, חזר לשולחן הדיונים הרעיון של אג"ח משותף למדינות אירופה - המדינות החזקות מתנגדות
 | 
telegram
(4)

רעיון שעלה במשברים קודמים ולא יושם חוזר עכשיו לשולחן הדיונים. מדובר באג"ח עולמי, להבדיל מאג"ח ממשלתי. בשלב הראשון זה אמור להיות אג"ח "יבשתי" , אג"ח של מדינות אירופה, אבל הסיכוי שזה יתממש נראה יחסית קטן. המדינות העשיריות לא רוצות להתחבר למדינות העניות בגיוס אג"ח - זה ייפגע בריבית שהן יכולות לקבל (יעלה אותה), בעוד שזה יעזור למדינות החלשות - יזכו לריבית נמוכה יותר שכן הסיכון של היבשת כמכלול, נמוך יותר מסיכון של מדינה חלשה.   

המצב עכשיו, על רקע משבר הקורונה, כל כך בעייתי - משבר חובק עולם, שהמכשיר הזה חזר לדיונים.  המדינות הצפוניות באירופה עשירות יותר מיתר המדינות והן לא היו רוצות להתאחד לצורך גיוס אג"ח משותף. עם זאת, מנהיגי צרפת, איטליה וספרד ושש מדינות נוספות מנסים לייצר אג"ח כל־אירופיות שתתמוך במדינות החלשות.

"הנימוקים להקמת מכשיר משותף כזה - אג"ח אירופאי, הם חזקים ונכונים, מאחר שכולנו ניצבים בפני משבר גדול שאין לו אחראים", כתב  לשארל מישל, נשיא המועצה האירופית של מנהיגי כל מדינות האיחוד האירופי. "הגיוסים במכשיר הזה  יאפשרו לממן השקעות בשירותי הבריאות ובהגנה על הכלכלות ועל המבנה החברתי במדינות".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

שר הכלכלה הגרמני פטר אלטמייר, הזהיר מפני אפשרות כזו - "רעיונות מקוריים חדשים שהם במקרים רבים חזרה לתפיסות שדחינו מזמן. הוא כינה את הוויכוח על היורובונד - האג"ח המשותפות סוג של מדע בדיוני".

החובות של מדינות אירופה גדל מאוד בשנים האחרונות - החוב הממשלתי בצרפת וספרד הוא כ-100% מהתמ"ג, ובאיטליה ויוון הוא עולה על 130% מהתמ"ג. המדינות האלו מוגבלות בהתמודדות מול המשבר. מנגד בגרמניה יש שיעור חוב מהתמ"ג של 50% בלבד - היא יכולה ערוכה להתמודד עם המשבר.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    סוף הסיפור
    אירובה 28/03/2020 21:57
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מי שחושב שגרמניה היא חזקה כלכלית שימתין קצת יש מצב שאחד הבנקים הגדולים בגרמניה יגיע לחדלות פירעון . המשבר הזה הולך להיות מעל שנה , שנה וחצי כלכלית ושום מדינה לא יכולה לשרוד תקופה כזאת לכן כל מדינה תשמור על הרזרבות . כמו כן זה הסוף של האיחוד כאיחוד . זה יהיה ארוך עבה וכואב .
    סגור
  • 2.
    גנבו לי את הרעיון
    איציק 28/03/2020 21:14
    הגב לתגובה זו
    3 0
    פעם הצעתי לביל גייטס שכל הלוואה שלו אני יחתום ערבות וכל הלוואה שלי הוא יחתום ערבות.... אני לא מבין למה הוא לא הסכים
    סגור
  • 1.
    רגע לפני המורטוריום רוצים להנפיק אג״ח שגרמניה תשלם?
    ניאו 28/03/2020 19:26
    הגב לתגובה זו
    4 1
    המדינות שבעד הן אלה שצפויות להיות חדלות פירעון: איטליה, ספרד, צרפת, יוון.
    סגור
  • דווקא מדינה עשירה
    דוד 29/03/2020 23:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    צרפת אולי בהג ח לא אבל עשירה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות