UBS: כך תגיבו להמשך הירידות הצפויות בשווקים

מארק האפלה, מנהל השקעות ראשי ב-UBS  צופה שהתנודתיות בשווקים תמשיך להיות גבוהה, מעדיף אגרות חוב על פני מניות, ואם כבר מניות אז תחת שלושה קריטריונים - כאלו שהיו בהן מכירות יתר, עמידות למיתון, וכאלו שייהנו בטווח הארוך מהמשבר
 | 
telegram

זה לא סוד שכל עוד וירוס הקורונה ימשיך לשלוט בסדר היום העולמי, השווקים בעולם צפויים לתנודתיות מוגברת. יש משקיעים שהוציאו את הכסף שלהם וברחו, יש כאלה שגידרו את עצמם, יש כאלה שספגו את הירידות ויש כאלה שיצאו ועכשיו מתכננים את החזרה. יש גם כאלו שאוספים עכשיו בהנחה (סבירה) שבטווח הארוך הם ישיגו תשואה עודפת.

אתמול פרסמנו כאן את ההמלצות של מוחמד אל-עריאן, היועץ הכלכלי של ענקית הביטוח אליאנץ, לפיו כדי להימנע מהתנודתיות של התקופה, מומלץ לעשות מיצוע עלויות. היום, מארק האפלה, מנהל השקעות ראשי, UBS Global Wealth Management, מסביר איך לדעתו ראוי להתמודד עם חוסר היציבות בשווקים. 

"נכסים בסיכון נפלו במקביל להתגברות הדאגה להתפשטות המואצת של וירוס הקורונה בארצות הברית. ה-S&P 500 נפל אתמול ב -4.4% והיורו סטוק 50 ב-3.8%. הדאגה להתפשטות הנגיף בארה"ב גם הרחיקה את המוקד מתוכניות נוספות לעידוד פיסקלי על ידי מדינות מרכזיות, כולל הצעות לחבילת שיא של 555 מיליארד דולר של ממשלת יפן, השווה ליותר מ-10% מהתמ"ג של המדינה", כותב האפלה ומציין כי "הנשיא טראמפ קרא להוצאות נוספות על תשתיות בשווי של 2 דולר ארה"ב. בינתיים, צרפת קוראת להקמת קרן של האיחוד האירופי שתסייע למדינות החברות במצבי משבר הנגיף".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

נצלו את התנודתיות הגבוהה יותר
"כאשר מניות גלובאליות כיום נמצאות בשוק דובי, משקיעים לטווח ארוך יכולים להכניס עודף מזומנים לשוק במחירים מוזלים. ועדיין, חלק מהמשקיעים המחזיקים במזומן עשויים לחשוש לפריסה של הון בבת אחת, לנוכח אי הוודאות של מגיפת COVID-19".

הגנו על תיקים מפני תרחישים של ירידות
"למשקיעים שחוששים מירידות שוק נוספות יש מספר אפשרויות. הם יכולים להוסיף הגנה הונית מפורשת, להגדיל את הקצאתם האסטרטגית לאג"ח באיכות גבוהה, או להוסיף הון לאסטרטגיית הקצאת נכסים דינמית. בנוסף, המשקיעים יכולים לשקול להוסיף פוזיציה בזהב. אנו רואים גם הזדמנויות במניות באסיה זולות יחסית שייתכן שיושפעו מהנגיף באופן מוגבל".

העדיפו אגרות חוב על פני מניות
"נכסי הסיכון סבלו בגלל מגיפת COVID-19, כאשר המניות העולמיות ירדו בחודש האחרון במעל ל -30%. בשלב זה, אנו חושבים כי אגרות החוב קרובות יותר לתמחור בתרחיש שלנו מאשר במניות".

היו סלקטיביים בהשקעה במניות
"המשקיעים במניות צריכים להיות בררניים יותר. אנו מתמקדים בשלושה תחומי מפתח. הראשון, מניות במכירות יתר. מכירת מניות היתה רחבה ומדי פעם ללא הבחנה, שגרמה הפסדים כבדים גם בחברות באיכות גבוהה עם מאזנים חזקים. אנו מסתכלים על איתור מניות אשר סבלו מירידות שערים מוגזמות ביחס ליסודותיהן היציבים. 

"השני זה מניות עמידות. אי ודאות כלכלית מגדילה את הערעור היחסי של מגזרים ומניות שצריכות להציג גידול ברווחים עמידים. בחרו בקריטריונים אלה; המוצרים שלהם נצרכים מדי יום - במקרים מסוימים הצריכה אפילו צומחת - והביקוש תלוי יחסית במחזורים הכלכליים. 

"השליש הוא 'הנהנים לטווח הארוך'. המגיפה לדעתנו, תאיץ כמה מגמות ארוכות טווח, ותוביל לאימוץ רחב יותר של טכנולוגיות כמו ועידת וידאו, למידה וירטואלית ורפואה טלפונית. ראוי לציין, כי המסחר האלקטרוני, שכבר מהווה חלק בצמיחה מהירה של המגזר הקמעונאי, עלה עוד יותר על ידי נגיף הקורונה עם סגירה של חנויות פיזיות. 

"אנו רואים המשך פוטנציאל בנושא "המסחר האלקטרוני", הכולל מניות החשופות לצריכה מקוונת, כמו משחקים, קמעונאות מקוונת ומשלוחי אוכל. באירופה אנו חושבים שחברות עם חשיפה לשווקים מתעוררים נמצאות במצב טוב יותר ליהנות מהתאוששות, בהתחשב בכך שהפעילות הכלכלית בסין כבר מתחילה להתנרמל".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות