קאנשור עדיין מפסידה, אבל התחילה למכור ומחכה לאישור לייצא קנאביס
בשורה התחתונה התחתונה - נכון לדוח השנתי של 2019, י.ב התחדשות-ש -0.07% י.ב התחדשות-ש 934.1 -0.07% בסיס:934.8 פתיחה:934.8 גבוה:937 נמוך:820 תמורה:24,700 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מקבוצת סולבר עוד לא מכרה ולו גרם אחד של קנאביס או מוצר אחר בתחום. אבל זה לא משנה. מכמה סיבות. ראשית, כי מראש היה מדובר בבניית מפעל - תהליך שלוקח זמן - ונדרשות לו מיומנויות שהן מעבר לגידול פר אקסלנס. הסיבה השנייה היא, כי על פניו - כמו יתר סקטור הקנאביס - הכוכבים מתיישרים לשחקנים רבים לא רק מבחינת החוסרים שהיו בשוק, אלא בעיקר לקראת מה שזה אומר על היצוא הקרב.
נתחיל מהדוחות. קודם כל, ההפסדים השנתיים קטנו בצורה משמעותית, מ-24 מיליון בסוף 2018, להפסד של 17 מיליון שקל בסוף 2019. שיפור של 30%. ההפסד למחצית אגב, ירד מ-18 מיליון ל-10 מיליון. ירידה של 40%.
חלק מהוצאות ההנהלה והשיווק השנה, בהיקף של 7 מיליון שקל, הלכו להכנה לתקינה האירופית הנדרשת ליצוא לגרמניה. ב-2018 הוצאות השיווק וההנהלה עמדו על 13 מיליון שקל. כלומר, ירידה של כמעט 50% בהוצאות. עם זאת, כחלק מההכנות ליצוא הגרמני, הוצאות המחקר עלו ממיליון שקלים ל-7 מיליון שקלים.
אז מה הפוזיציה של קנאשור?
קנאשור מבוססת על היכולות התעשייתיות של חברת סולבר. מראש מדובר בחברה יחסית צעירה. רן עמיר, מנכ"ל החברה ודירקטור וניר פלס, סמנכ"ל ודירקטור, הם הבעלים של סולבר. החברה מראש הלכה על מודל תעשייתי שהוא רזה מבחינת כוח אדם ופועל על אוטומוציה. כמו השוק העולמי. לשם כך נדרש זמן וכסף.
עמיר ופלס מאמינים בחברה. בגיוס האחרון שלהם מלפני כמה חודשים - נצח במושגים של היום - גויסו 40 מיליון שקל, 21 מתוכם מכספם של הנזכרים מעלה. הם מודאגים שהשוק יראה את הדוחות ההפסדיים. השאלה, בסוף, היא לאן החברה הולכת? מבחינת ייחוד, יש להם את אחת האופרציות המעניינות בארץ, שאם תבשיל כראוי, יכול להפוך אותה ליצואנית לגיטימית לשוק הגרמני - שם כבר יש לה הסכמי שיווק.
"צריך לקרוא את המספרים בזהירות. יש דברים היסטוריים ובלתי מוחשיים, שהם תוצאות של הפחתות חשבונאיות", אומר רן עמיר, מנכ"ל ודירקטור בחברה. "אני מציע להסתכל על המהות. הם לא במספרים. אלא איפה אנחנו נמצאים בנקודת הזמן הזו".
מהי המהות?
"שיש אופרציה. יש מתקן גידול המותאם לתקינות האירופאיות. אנחנו ערוכים מבחינה תפעולית. המפעל התחיל לעבוד. אם אני מסכם את זה, החברה השקיעה את מה שגייסנו, עם הסכום הזה הקמנו את האופרציה הפיזית ואנחנו מתחילים את המכירות. עוד לא הוצאנו תחזית הכנסות, אבל לפי התקנות, עד סוף הרבעון הנוכחי יהיו הכנסות של למעלה מ-900 אלף דולר".
"הדבר השני הוא הקיבולות של המפעל, שעומדות על טון גידול באינדור. יש גם פער במחירים בין גידול חממה לאינדור. אנחנו מקבלים הרבה פידבקים חיוביים מהשוק ויש דרישה לתוצרת שלנו.
"כרגע הגידול הראשון המלא שלנו כמעט מוכן ואנחנו מחכים לאישור הרגולטורי. יש לנו קיבולת עיבוד של טון וחצי שמנים בשנה ו-15 טון בתפרחות ומדובר באופרציה חצי אוטומטית ואוטומטית. אנחנו גם עסק מאוד רזה, רק 25 עובדים סך הכול".
יש לכם תוכניות התרחבות?
"אופרציה בישראל חייבת להתבסס על טכנולוגיה. לא על כמות עובדים. בישראל קשה להשיג עובדים בעבודות כפיים. צוות האינדור שלנו כולל 3 אנשים סך הכול. צריך גם לזכור שבני אדם לא מושלמים, הם יוצרים פתח לזיהומים ובסוף אנחנו מוציאים מוצר לחולים.
"ככל שתקטין את החשיפה האנושית, ככה אפשר להביא מוצר ברמה גבוהה יותר. זה גם הדבר ההגיוני לעשות מבחינה כלכלית וככה זה עובד בשווקים הגדולים בעולם.
האם יש לכם כוונה לגייס עוד כסף?
"תראה, אנחנו בעלי המניות העיקריים בחברה, אנחנו מרוצים ממה שיש עד עכשיו. אנחנו לגמרי ערוכים לעבור את 2020 וערוכים גם ל-2021. אם מצב השוק יאפשר את זה ונראה שזה לטובת החברה, נצא לגיוס או של אג"ח או של אקוויטי. כרגע, זה לא עומד על הפרק".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.כתבה מוזמנת חברה בלי כיוןלג 06/04/2020 15:43הגב לתגובה זו0 0אל תאמינו החברה לא צריכה להיות בבורסה הם באו לרמות והיועץ שלהם זה היועץ שקבר עשרות חברותסגור