מניית עזריאלי ירדה ב-30% מתחילת השנה - בדוחות (בינתיים) עסקים כרגיל, אבל החשש מגל שני מעיק על המניה

עזריאלי מפוזרת בין פעילות קניונים ומשרדים ולא רואה השפעה גדולה מאוד של הקורונה על ביצועיה בהמשך; פעילות האינטרנט כמעט והכפילה את עצמה; ומצב הקניונים - "99% מהעסקים בקניונים חזרו לפעול, גיבשנו תוכנית סיוע לשוכרים בסך 200 מיליון שקל"

 | 
telegram
(2)

ענקית הקניונים והמשרדים  עזריאלי קבוצה -0.9% עזריאלי קבוצה 28,500 -0.9% עזריאלי קבוצה בסיס:28,760 פתיחה:28,610 גבוה:29,290 נמוך:28,300 תמורה:44,668,507 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  מפרסמת תוצאות סבירות לרבעון הראשון של השנה ולא מודאגת מדי מהרבעונים הבאים. הקבוצה מדווחת על שיפור של 3% ב-NOI לעומת אשתקד ל-410 מיליון שקל. ה-FFO הסתכם בכ-305 מיליון שקל לעומת כ-345 מיליון שקל אשתקד. ברבעון המקביל אשתקד דיווחה החברה על FFO של 51 מיליון שקל בתחום הדיור המוגן שנבע ברובו מאכלוס לראשונה של פאלאס מודיעין.

הרווח הנקי מפעילות (בנטרול שערוכי נדל"ן להשקעה ורווחי הון) הסתכם ב-266 מיליון שקל לעומת 255 מיליון שקל אשתקד. הרווח הנקי הסתכם ב-92 מיליון לעומת 369 מיליון שקל אשתקד. הירידה ברווח נובעת מהפחתות שווי בהיקף של 224 מיליון שקל בעיקר בגין ההטבות שניתנו לשוכרי הקניונים בתקופת הסגר ובתקופת החזרה לשגרה.

על רקע פרסום הדוחות אמר אייל חנקין, מנכ"ל עזריאלי: "הקבוצה הגיעה למשבר הקורונה ערוכה היטב, עם איתנות פיננסית גבוהה במיוחד, יתרות מזומנים ושווה מזומנים גבוהות ושיעור מינוף נמוך. הודות לכך, התאפשר לנו להפנות את כל מאמצינו לטובת ניהול אחראי ומוקפד של הפעילות התפעולית השוטפת בכלל המגזרים, לצד קידום הפרויקטים שבפיתוח ואיתור הזדמנויות עסקיות חדשות. בשורה התחתונה התוצאות התפעוליות ברבעון הושפעו בצורה מתונה יחסית מהמשבר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"הקורונה עדיין פה ומטופלת בהתאם. עם זאת, בתחום הקניונים אנו שואבים עידוד רב מקצב ההתאוששות של המשק כפי שמשתקף בתנועת המבקרים ובפדיונות אשר גדלים באופן עקבי מיום ליום. התחלנו בתהליך פתיחתם מחדש של הקניונים בשבוע השני של חודש מאי ומאז, אנו רואים גידול בכמות המבקרים בכל יום שעובר ושמחים לראות את הקהל צמא ורוצה לחזור למוקדי הבילוי והקניות. נכון להיום, כ-99% מהעסקים בקניונים נפתחו (מקרב אלה שהורשו לחזור לפעול). כל זאת, נעשה תחת ניהול ובקרה קפדנית על הכללים.

"מתוך כוונה לסייע בהנעת גלגלי המשק ולאפשר לשוכרי הקניונים לחזור לשגרת עסקים מהירה ובטוחה, גיבשנו תכנית הקלות נרחבת בשכר הדירה ובדמי ניהול בהיקף כולל של כ-200 מיליוני שקלים, זאת בנוסף לקרן סיוע פיננסית בהיקף של 100 מיליון שקלים אשר כבר מזרימה הלוואות ומענקים לטובת עסקים קטנים מקרב השוכרים. כקבוצה שתמיד ידעה להסתכל לטווח הארוך, יש בכך חשיבות רבה על אף שהדבר משפיע כמובן על שורת הרווח בטווח הקצר.

"התקופה האחרונה חידדה את החשיבות והצורך לפעול במודל המשלב אופליין ואונליין, ואכן הזרוע המקוונת של הקבוצה, עזריאלי.קום, חוותה בחודשים האחרונים צמיחה משמעותית במכירות, אשר כמעט והכפילו את עצמן, ותמכה בפעילות הקבוצה ובשוכריה. בנוסף, חל גידול במספר הקמעונאים והשותפים העסקיים הפעילים בפלטפורמה.

"בתחום המשרדים, אנו רואים עד כה השפעה מוגבלת מאד, זאת לאור שיעורי גבייה גבוהים, של מעל 95%, בחודש אפריל 2020.

"לפני כשבועיים פתחנו את 'פאלאס להבים', קומפלקס דיור מוגן מתקדם ומודרני, ראשון מסוגו באזור הדרום, וזאת בהתאם ללוחות הזמנים ולתכנון המקורי. כבר עם השקתו הוא מסתמן כהצלחה וזוכה לביקושים ערים.

"אנו מסתכלים קדימה על פעילות הקבוצה, על כל תחומיה, בציפייה רבה לקראת מימוש והוצאה לפועל של התכניות העסקיות הרבות שלנו, תוך ניהול מושכל של סיכונים לצד הזדמנויות רבות", סיכם חנקין.

שעורי תפוסה ופדיונות
שיעור התפוסה הממוצע במגזר הקניונים עמד על 98% ובמגזר המשרדים בישראל עמד על 99%. במהלך החודשים ינואר-פברואר נרשם גידול בפדיונות בקניוני עזריאלי (נכסים זהים) בשיעור של כ-3.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בחודש מרץ נרשמה ירידה על רקע סגירת הקניונים בישראל בהוראת הממשלה. 

פתיחת פאלאס להבים - באמצע חודש מאי השיקה הקבוצה את הבית הרביעי ברשת פאלאס, פרויקט "פאלאס להבים". הקומפלקס בו הושקעו כ-400 מיליון שקל, משתרע על פני 28 דונם, בשטח בנוי של 44 אלף מ"ר עילי וכולל 350 יחידות דיור, 1,500 מ"ר שטחי מסחר להשכרה ו-72 מיטות מדיקל.

מכירת GES - ב-10 במאי הודיעה החברה כי הושלמה עסקת מכירת GES תמורת כ-105 מיליון שקל. עם השלמת עסקה זו סיימה החברה את תהליך מכירת כל נכסי חברת הבת גרנית הכרמל, וההחזקה בלאומי קארד, בתמורה מצטברת של כ-2.6 מיליארד שקל, וברווח מצטבר (כולל דיבידנדים לאורך התקופה) של כ-1.2 מיליארד שקל, וזאת במסגרת הפעולות למקד את פעילות הקבוצה בתחומי הליבה בתחום הנדל"ן המניב.

נכסים מול התחייבויות
שווי נדל"ן להשקעה ונדל"ן להשקעה בהקמה הסתכם בסוף הרבעון הראשון ב-29 מיליארד שקל. מול הנכסים האלו קיים חוב נטו של כ-8.8 מיליארד שקל. מעבר לכך קיימים נכסים והתחייבויות שוטפות ואחרות, כך שבסופו של דבר ההון של החברה מסתכם ב-18.6 מיליארד שקל. שווי השוק של החברה - 21.3 מיליארד שקל - אחרי ירידה של 30% מתחילת השנה.

האם הירידה הזו מוצדקת? הקבוצה מייצרת FFO של 1.4-1.6 מיליארד שקל בשנה, תשואה של 7% ומעלה על השווי בשוק. הקבוצה נהנית מפיזור בין קניונים ומשרדים וכן יש לה נכסים נוספים - כמיליארד שקל במניות לאומי, דטה סנטר, בית מלון, ופעילות אינטרנטית - עזריאלי.קום אשר צמחה בשיעור משמעותי בחודשים האחרונים.

הפיזור של החברה ממתן את השפעת הקורונה עליה, אם כי עדיין - תחום הקניונים הוא מרכזי אצלה - כ-40% מהפעילות. על פניו השפעת הקורונה בתחום הקניונים מוגבלת בפיצוי שנתנה החברה לשוכרים בקניונים - כ-200 מיליון שקל - סכום לא משמעותי בשביל עזריאלי, אבל החשש הוא שהביקורים בקניונים ירדו משמעותית ובהתאמה הפדיונות בחנויות ירדו והלחץ על הפחתת שכר הדירה ייגבר. במצב כזה, ה-FFO עלול כמובן לרדת. השאלה הגדולה היא, האם יהיה גל שני ואם יהיה, עד כמה הוא יוביל להטלת מגבלות נוספות?

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    חזקה לטווח הארוך
    אנונימי 01/06/2020 10:32
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אין עוד הרבה חברות כאלה במשק המקומי אם בכלל
    סגור
  • 1.
    לטווח רחוק
    שכל 01/06/2020 09:38
    הגב לתגובה זו
    2 0
    למה ביזפורטל לא יודע לפרגן לחברה, יחסית לקורונה ולמה שעברה ומה שנתנה לשוכרים , הדוח מצויין בטח אחרי נפילה של 30% במנייה , ציפיתי להפסדי עתק... במצב כזה צריך לפרגן ולא לאמר שדוחות סבירים!!!
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות