"לא להשקיע באגרות חוב של חברות נדל"ן"

שגרת הקורונה תימשך ותפגע בחברות הנדל"ן האמריקאיות שגייסו כאן ובחברות הנדל"ן המסחרי - דר' גיל בפמן מזהיר
 | 

דר' גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג הריביות של לאומי שוקי הון, ממליצים להימנע מהשקעה באג"ח חברות נדל"ן זרות וחברות נדל"ן מסחרי לסוגיו (RETAIL בפרט וגם משרדים) - "אנו כותבים במשך תקופה כי לאחר מהלך ירידת המרווחים הדרמטי החל מסוף חודש מרץ, ולמרות העובדה כי המרווחים גבוהים ביחס למצב טרום המשבר - עדיין הסיכון הגלום בהשקעה באפיק הקונצרני הינו משמעותית גבוה. עדין אין מספיק אינדיקטורים לראות היכן מתייצבת הכלכלה הישראלית  וגם העולמית ולכן בשלב זה מומלץ לנקוט גישה דפנסיבית בכל הקשור להשקעה באפיק הקונצרני.

"בעיקר מומלץ להמשיך ולהימנע מהשקעה בחברות בדרוגים נמוכים ובענפים הצפויים להיפגע משמעותית כתוצאה מהמשך קיומה של שגרת קורונה. לאור זאת, לא מומלצת הגדלת החשיפה לאפיק הקונצרני. מומלצת השקעה בעיקר בחברות בדרוג  A+ ומעלה.  אנו ממליצים על השקעה במח"מ קצר - בינוני של עד 5 שנים. מומלצת השקעה ישירה בסדרות חלף השקעה באינדקסים.

"ירידות השערים בשוקי המניות הביאו לירידת התשואות הממשלתיות כתגובת נגד. סביר שמהלך הירידה מוגבל על רקע העובדה כי מהלך ירידת הריביות הסתיים ככל הנראה. נראה כי רמת התשואות צפויה לחזור ולעלות מעט אם כי כפי שאנו טוענים זה תקופה גם הוא, ככל הנראה, מוגבל בתנאים הנוכחיים. מהלך ירידת התשואות הארוכות בשוק האג"ח בעולם, ובעיקר בארה"ב הוזן בעיקר על ידי הירידות בשוקי המניות והמעבר לנכסים בטוחים. מהלך ירידת התשואות בארה"ב גם קיבל רוח גבית מהודעת הריבית של הפד ובעיקר המחויבות להמשיך במהלך רכישת הנכסים לצד שמירה על הריבית האפסית לפחות עוד שנתיים וייתכן מאוד אף מעבר לכך.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"עם זאת, נראה כי גם מהלך ירידת התשואות הארוכות מוגבל, בעיקר על רקע המשך צרכי הגיוס הגדולים של ממשלת ארה"ב. סביר שהפד יהיה שמח לשמור על מבנה עקום תשואות עולה, עם שיפוע 'סביר', אך ברמה אבסולוטית נמוכה של תשואות לטווח הבינוני והארוך. לפיכך נראה כי סביבת התשואות ל 10 שנים בטווח של  70 – 95 נ"ב צפוי ללוות אותנו בעתיד הנראה לעין, וזאת גם על רקע המשך סביבת אינפלציה נמוכה מאוד, בפועל וזו הצפויה לטווחים ארוכים יותר. כפועל יוצא נראה כי גם סביבת התשואות המקומית לא צפויה לתנודות משמעותיות בתקופה הקרובה. העלייה בציפיות האינפלציה לאחרונה נראית ככזו שמיצתה את עצמה, כאשר עקום הציפיות חזר להיות עקום עולה רגיל עם שיפוע סביר. בישראל, כמו בארה"ב, ריבית בנק ישראל צפויה להיוותר ללא שינוי עוד תקופה די ארוכה כאשר את השפעת צרכי הגיוס העולים של משרד האוצר, מקזז בנק ישראל ברכישות חודשיות בסדר גודל של 5 – 6 מיליארד שקל, דבר הצפוי לתמוך ביציבות ברמת התשואות". לאור זאת, הם ממליצים על השקעה במח"מ בינוני של כ - 5 שנים, כאשר מומלצת אחזקה מאוזנת בין שקלים לא צמודים לצמודי מדד. צמודי המדד מומלצים להשקעה בעיקר בטווח של 3-7 שנים.  החשיפה לשקלים הלא צמודים מומלצת לטווח של 5 - 7 שנים.

בפמן ורזניק מתייחסים גם לגרעון בתקציב ומעריכים כי "הגירעון התקציבי ב-2020 יעמוד על כ-9% תוצר, הערכה נמוכה מזו של משרד האוצר ובנק ישראל, לפיהם שנת 2020 צפויה להסתכם בגירעון תקציבי של יותר מ-10% תוצר. יש לציין שהיקף הגירעון הצפוי משקף השפעה משמעותית יותר של גורמי מדיניות תקציבית פאסיביים, כמו: מייצבים אוטומטיים וירידה בהכנסות ממסים עקיפים, לעומת מידה מתונה יחסית של גירעון המגיע מצעדים אקטיביים, מתוך התקציב, של יישום המדיניות התקציבית. לאור העובדה כי החזרה ההדרגתית של המשק לפעילות באה ברובה מוקדם יותר בהשוואה למה שהוערך על-ידי בנק ישראל, נראה כי הפגיעה תהיה מתונה יותר וכתוצאה גם הלחץ להגדלת הגירעון.

"באשר לתחזיות הצמיחה לשנת 2020, נציין שבעדכון האחרון של חטיבת המחקר של בנק ישראל (מאי 2020), תחזית הצמיחה עודכנה מעט כלפי מעלה (ממינוס 5.3% למינוס 4.5%), ובכך התקרבה לתחזית לאומי מסוף מרץ של מינוס 2.7%. בנוסף, מעדכון התחזיות של ה-OECD שפורסם ב-10.6, עולה כי בתרחיש שלא מניח גל שני של התפרצות בקיץ 2020, ישראל היא אחת המדינות שנפגעות במידה הפחותה ביותר ממשבר הקורונה".

תגובות לכתבה(11):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    נדלן - כולם נכנסים לכתבה בבהלה
    יובל 15/06/2020 00:35
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יש נדלן מניב ויש נדלן למגורים.. הבדל של שמיים וארץ
    סגור
  • 8.
    לטעמי לקנות אגחים של חברות חזקות .
    דן 14/06/2020 20:07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    דוגמא: בנקים שטראוס אלבמע וכו וכו . לא ממליץ כמובן
    סגור
  • 7.
    זהב זהב זהב. לקנות רק זהב. כל הנדלן הזה צפוי לקרוס (ל"ת)
    איל 14/06/2020 16:02
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 6.
    יש חברות מצוינות
    משה 14/06/2020 14:25
    הגב לתגובה זו
    3 0
    דה זרסאי, אקסטל. זה לא שחור או לבן
    סגור
  • רשמת אקסטל כדוגמא למצוין?
    אתה מבין משהו 14/06/2020 21:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זו חברה של דירות יוקרה. המכירות שלהם היו על הפנים עוד לפני הקורונה. מאז הן אפס. גם דה זאראסיי בסיכון מאז שינוי חקיקה בניו יורק. אם כבר נמקו, סילברסטין ולייטסטון הכי חזקות.
    סגור
  • טען עוד
  • 5.
    ברור. נשקיע רק לפי המלצות חברות הדירוג....
    אמיר 14/06/2020 13:15
    הגב לתגובה זו
    8 1
    אין ספק. צריך להשקיע רק לפי המלצות חברות הדירוג שמקבלות את כספם מהחברות שאותם הם מדרגות. עד היום לא היה אפילו מקרה אחד בו חברות הדירוג צפו נפילה עתידית של חברה. הדירוג ירד תמיד לאחר שהאג"ח נשחט כבר בבורסה.....
    סגור
  • 4.
    מה נשאר לקנות? אג"ח חברות הגז? הליסינג? הנפט? החזקות?
    אזמהנשארלקנות 14/06/2020 12:46
    הגב לתגובה זו
    4 1
    בזן? דלק קידוחים? רציו מימון? נאוויטס? אלבר? אלדן?
    סגור
  • עדיף לא לקנות
    משקיע ותיק 14/06/2020 13:36
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אגח בכלל תשואה 3-5 אחוז עם סיכון , עדיף אותם מניות של נדלן עם פותנציאל 50-10 אחוז תוך 3 שנים . כמוון נדלן ריטייל עם אתנות פיננסית עם מינוף לא גבוה.
    סגור
  • 3.
    לא הבנתי- אז בועת הנדלן מתחילה ליפול? (ל"ת)
    מאיר 14/06/2020 12:05
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 2.
    ניתוח מיקצועי (ל"ת)
    משקיע 14/06/2020 11:56
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 1.
    תודה על הכתבה, אקנה רק נדל"ן אם כך (ל"ת)
    דוד 14/06/2020 10:40
    הגב לתגובה זו
    12 2
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות