אפקון גדלה בתחום הטעינה לרכבים חשמליים - "עד שנת 2025 יהיו 330 אלף מכוניות חשמליות לעומת 1.2 אלף כיום"
קבוצות אפקון החזקות 0% שמספקת פתרונות כוללים לפרויקטים בתחום התשתיות ומערכות טכנולוגיות, משלב התכנון ועד שלב הביצוע. מדובר באחת מחברות התשתיות הגדולות בישראל, עם פרויקט ענק לחברת מובילאי שהיקפו מוערך בכ-950 מיליון שקל. בנוסף פועלת החברה בפרויקטים גדולים נוספים לחברת אינטל, עיריית ירושלים ומשרד הביטחון. לצד פעילות החברה בתחום התשתיות מתגלה תחום נוסף שעתיד להשפיע על כל אחד מאיתנו - הטענת רכבים חשמליים. החברה פרסמה כי סיימה האת פריסת רשת הטעינה במרכזי הקניות של ביג, וכן דיווחה על חוזים מול עיריית חולון ואשדוד שעתידים להתבצע בהמשך. נכון להיום היקף הפעילות בתחום מצומצם. אך הצפי הוא למאות אלפי רכבים בשנים הקרובות ואפקון בונה על גידול בתחום הטענת רכבים חשמליים. ״פוטנציאל השוק גדול" אומר ישראל רייף, יו"ר החברה ומסביר - "צריך להבחין בין מכוניות חשמליות לבין מכוניות 'פלאג אין', אשר מסוגלת לנסוע גם בלי טעינה. כיום בשוק יש כ-13 אלף מכונית המונעות על ידי חשמל, שמתוכם כ-1,200 רכבים חשמליים הזקוקים לטעינה שוטפת. עד שנת 2025 יש צפי לכ-4 מיליון רכבים המונעים ע״י חשמל, שמותכם סדר גודל של 330 אלף מכוניות חשמליות. על מנת לתת את השירותים לסדר גודל כזה של רכבים, יצטרכו להיות כ-13 אלף מטענים בפריסה ארצית. אותם מטענים הולכים לצוץ בכל מקום, קניונים ומרכזי בילוי כפי שכבר אנחנו רואים בביג, במקום עירוניים, בתי מלון ועוד".
מה בעצם ה״מוצר״ שמספקת החברה ? ״כיום יש שני סוגים של מטענים לרכבים חשמליים: המטען המהיר, הקרוי DC, והמטען האיטי יותר שנקרא AC. המטען המהיר מסוגל להטעין רכב חשמלי לנסיעה של 100 ק״מ בתוך כרבע שעה, מה שעתיד לשנות את תחום האנרגיה לרכבים. פריסה משולבת של שני המטענים היא הכרחית להכנת תשתית עתידית לרכבים חשמליים". מהו המודל העסקי בתחום ? כיצד החברה צופה להרוויח? ״אין פה נוסחה אחת, מדובר על השקעות גדולות וכרגע אין עוד מספיק מכוניות שצורכות את החשמל, אך זוהי הכנת תשתית עתידית לתחום ענק. גם החברות משקיעות וגם המדינה משקיעה, כפי שפורסם ב-״קול קורא״ שהמדינה תשקיע סדר גודל של 30 מיליון שקל, והיא תצטרך להשקיע עוד יותר כדי שהרשת תהיה בכל מקום. הרעיון הוא "Profit share", הרווח יהיה ממכירת החשמל ותהיה חלוקה בין המשקיעים במיזם". הצרכנים לא ממהרים לנטוש את הרכבים המונעים ע״י דלק, כמה זה באמת יכול לחסוך להם בעלויות? ״מדובר בהפרשים ענקיים, הצרכן הממוצע מבזבז כ-1000 שקל על דלק בחודש, עם המעבר לרכבים חשמליים ההוצאה תופחת בכ-75%. כלומר הוצאה חודשית של 250 שקל, לאותו מרחקי נסיעה. לצד החיסכון ביוקר המחיה, כמובן יש את הנושא של אנרגיה ירוקה ושמירה על איכות הסביבה שזה דבר לא פחות חשוב״ יש עוד חברות בתחום ? מה היתרון שלכם על פניהם ? ״אין מה להשוות בין איפה שאנחנו נמצאים כיום לבין חברות בשוק. בידינו יש רשת פעילה כמו הפריסה במתחמי ״ביג״, יש לנו אפליקציה למשתמש אשר מעדכנת מידע בזמן אמת על מקומות הטענה זמינים ואפשרויות תשלום בכרטיסי אשראי. אנחנו בשלב אחר, אנחנו כבר עובדים עם כמה מאות מטענים ברחבי הארץ, אחרים פשוט לא נמצאים בשלב הזה״ כמה תופסת פעילות הטענת הרכבים מתוך מגוון השירותים שמציעה הקבוצה ? ״כרגע זה לא היקף גדול, אך אנחנו בונים כאן משהו גדול עם היקף משמעותי. נכון להיום זה לא החלק העיקרי בקבוצת ״אפקון״, אבל הוא חלק מאד מעניין שעתיד לשמש את החברה כזרז צמיחה משמעותי. אנחנו מכירים טוב את הענף, אנחנו תחת קבוצת שלמה סיקסט ולכן מחוברים לכל הצדדים וזהו הערך המוסף שלנו. לצד השקעה בתשתיות הטענה, אנחנו גם משקיעים בחברה פרטית בשם ״שיר״ אשר מפתחת אוטובוסים חשמליים הנקראים DYD. אנחנו צופים כי זה עתיד לתפוס חלק מאד משמעותי מקבוצת אפקון״ כיצד השפיעה מגפת הקורונה על יתר הפעילות של החברה ? ״כרגע אנחנו נמצאים בפרויקטים ענקיים שבהם אנחנו עושים הכול מהכול, תכנון, ביצוע ואת כל הערכים המוספים בתחום הטכנולוגיה והתשתיות. כרגע הפרויקטים העיקריים שלנו הם באינטל, מובילאיי ופרויקט ענק בירושלים. מגפת הקורונה השפיעה על כל המשק, וגם עלינו היא עיכבה במעט את הפרויקטים, הוצאות שונות ותהליכי התייעלות, אך באנו כקבוצה חזקה מלפני הקורונה ונצא חזקים עוד יותר לאחר הקורונה. ״ לאחר שארגון ה-OECD הכריז בפה מלא, כי על המדינות להשקיע בתשתיות בתקופה שלאחר הקורונה, אתם מזהים פה הזדמנות ? ״אנחנו הולכים יד ביד עם פרויקטים של תשתיות במדינה ישראל, אם זה בתחום הרכבות והרכבות החשמליות, משרד הביטחון ועוד. הולכים להיות פה הרבה מאד פרויקטים כמו הפרויקט באינטל, בזכות הפלטפורמה המצוינת של החברה, אני בהחלט רואה אותנו כקבוצת אפקון, שחקנית חזקה בתחום זה. כמובן שהמדינה באמת צריכה ללכת לכיוון השקעה בתשתיות, כולל רגולציה וקבלת החלטות, זה הכרחי לאזרחי מדינת ישראל״ משהו לסיום ? ״אני רק רוצה לאחל לכולם, את הדבר הכי חשוב, בריאות ״
- 4.אלי 19/06/2020 13:38הגב לתגובה זויצרניות המכוניות החשמליות נותנות לך שמונה שנות אחריות על הבטריה והיא מחזיקה הרבה יותר משמונה שנים.
- 3.Gjk 16/06/2020 14:49הגב לתגובה זואפקון חברה מעולה ואני צופה לה המון התפתחויות חיוביות בעתיד. אין באמור המלצת קניה/מכירה.
- 2.9000 בשנה, 27000 ב3 שנים... פחות מהחלפת סוללה ברכב (ל"ת)חסכון 750 בחודש? 15/06/2020 10:59הגב לתגובה זו
- 1.סוחר זקן 14/06/2020 20:33הגב לתגובה זוסוללה לרכב עולה 7000 דולר
- אלפא 15/06/2020 15:23הגב לתגובה זובעיקר באזור הספסל האחורי היכן שנמצאים הילדים שיותר רגישים לקרינה הזאת....מוכנים להשתתף בניסוי?