כסף ישראלי שקלים חדשים מטבע אג"ח
צילום: Istock

בעלת השליטה בחברת המכון לחקר האינטרנט מפרסמת הצעת רכש שנייה

המחזיקים בחברת המכון לחקר האינטרנט מקבלים הצעה מבעלת השליטה לרכוש את מניותיהן במחיר של 115 אגורות למניה. מאז ההנפקה ירדה המניה ב-30%.

גלעד מנדל |
נושאים בכתבה אינטר אינטרנט

בעלת השליטה בחברת מכון חקר אנטרנט פרסמה הצעת רכש מותנית לכל מניות החברה המוחזקות בידי הציבור לפי מחיר של 115 אג' למניה המשקף אפסייד של 2% על מחיר המניה ודסקאונט של של כ-17% על ההון העצמי של החברה. (במידה ובעלת השליטה לא תקנה את כל מניות הציבור עקב חוסר היענות אז הצעת רכש תבוטל) 

חברת המכון לחקר האינטרנט הינה חברה הפועלת בשלושה תחומים:

1. תחום טכנולוגיות האינטרנט באמצעות חברת ברודבנד המוחזקת 18.8% בידי החברה ונסחרת בבורסה בטוקיו לפי שווי של 400 מיליון שקל,  2. תחום אבטחת הסייבר. 3. תחום הבינה המלאכותית.

בנוסף, היא גם עוסקת בייעוץ, מחקר והפקת כנסים בתחומים האלו - הפעילות העסקית של החברה ממוקמת ביפן.  

מאז הנפקת החברה שבוצעה באוגוסט 2018 לפי שווי חברה של 80 מיליון שקל ירדה  מניית החברה ביותר מ-30% כשלאורך רוב התקופה מחזורי המסחר במניה לא היו גבוהים והיה נראה ששוק ההון המקומי לא מבין עד הסוף את הפעילות של החברה, כל הדברים האלו, בנוסף לכך שהחברה לא הצליחה להנפיק מלכתחילה בשווי הגבוה שהיא רצת ונאלצה לחתוך את השווי המבוקש ב-50% הובילו ככל הנראה את מייסד החברה הירושי פוג'יווארה להחלטה למחוק את החברה ממסחר בבורסה הישראלית.  
אבל אין סיבה לרחם עליו, אם הצעת רכש אכן תתקבל אז יווצר מצב שבו הוא "מכר" מניות לציבור בהנפקה הראשונית לפי מחיר של 170 אג' למניה (צריך לנקות מזה כמובן את העמלות שקיבלה דיסקאונט חיתום על היותה המפיצה בהנפקה וגם ההוצאות שהיו לחברה עקב היותה חברה ציבורית) וקנה בחזרה את המניות מהציבור לפי שער של 115 אג' למניה, כלומר הוא הרוויח 30% על המהלך של הנפקת החברה.

בשביל שההצעה תצליח צריך שהאנשים שיצביעו בעד הצעת הרכש יחזיקו לפחות 95% מהון המניות של החברה (צריך לקחת בחשבון שבעלת השליטה מחזיקה 87.24% ממניות החברה). חשוב להזכיר שהצעת הרכש הקודמת לא התקבלה על חודן של מניות המהוות 0.19% בלבד מהון החברה, ועל כן ככל הנראה בעלת השליטה חשובת שהעלאה קטנה של המחיר מהצעת הרכש הוקדמת יכולה לגרום להצבעה בעד ההצעה.

עוד חברה ציבורית שקשורה להצעת הרכש של המכון הינה חברת קפיטל פוינט 0% , שלפי דו"חות 2019 מחזיקה 3.09% מחברת המכון. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה