מילניום פוד טק נכנסת לבורסה - מה צריך לדעת על השותפות החדשה?
שותפות מילניום פוד-טק פרסמה תשקיף והיא מתכננת לגייס בבורסה לפחות 25 מיליון שקל. במידה וההנפקה תצליח, השותפות מתכננת להשקיע 1.75 מיליון דולר מתמורת ההנפקה בהשקעה בחברה הנקראת סבוריט העוסקת בפיתוח ייצור בשר מתאי צמחים. תמורת ההשקעה צפויה השותפות לקבל כ-17.5% מחברת סבוריט. המשקיעים הפוטנציאליים רואים ערך - הם מסתכלים על {מיט-טק} חברת הפוד טק הראשונה שנסחרת בבורסה (נכנסה בתהליך של כניסה לשלד בורסאי), רואים את השווי שלה, את המשקיעים בסבבים האחרונים, וגוזרים שווי לסבוריט שגבוה מהשווי שמילניום פוד טק משקיעה בה. כלומר, הם רואים פוטנציאל השבחה למילניום. אז נראה שההנפקה עשויה להצליח במיוחד שסכום הגיוס נמוך.
התרחיש האפשרי להנפקה הוא שמשקיעים יתנו פקודות במחיר שעולה על מחיר המינימום ובגלל שמראש כמות המניות המוצעת נמוכה, המחיר שייקבע יהיה גבוה. אז אולי זו תהיה השקעה משתלמת. אף אחד לא נביא. אנחנו רק רוצים להתייחס גם לסיכונים.
ראשית מדובר בהשקעות טכנולוגיות - השקעות בשלב ראשון של חיי החברות. הן מפסידות כספים והערך שיצוף אם וכאשר יצוף יגיע מאקזיטים. אף אחד לא מבטיח שאקזיטים יגיעו. חוץ מזה, הגוף הזה - מילניום פוד טק הוא שותפות. שותפות בהגדרה זה אחלה רעיון למשיכת כספים וניצול הקופה. תראו מה קרה בשותפויות הגז והנפט - הם לוקחים קופון גדול מההכנסות ומהרווחים עוד לפני שהשותפים רואים את הכסף. אלו חוקי המשחק בשותפויות, וצריכים להיות מודעים להם. במקרה של מילניום השותף הכללי צפוי לקבל תשלום דמי ניהול של 25,000 דולר בחודש ודמי הצלחה של 15% מכל רווח שיהיה לשותפות בעתיד - מדובר על דמי הצלחה בשיעור לא קטן בכלל, כשבנוסף לדמי הצלחה ולדמי הניהול יש גם שכר מנכ"ל, יו"ר, סמנכ"ל פיתוח עסקי וכספים ויועצת של החברה לתחום הפוד-טק.
יו"ר השותפות הוא גיא רוזן המשמש בין היתר בתור סגן יו"ר תנובה, ומנכ"ל השותפות המיועד הינו חנן שניידר, יזם בתחום ההייטק. ההוצאות הכוללות של השותפות מסתכמות בכ-2 מיליון שקל בשנה - 8% מסכום הגיוס המינימלי וזה עוד לפני חישוב עמלת ההצלחה ככל שתהיה ולפני חישוב העלויות הנלוות שיש לשותפות שרשומה שרשומה בבורסה (רו"ח, עו"ד, אגרות לבורסה וכו'). העלויות האלו גדולות מאוד על היקף הפעילות של השותפות במצב הקיים, אבל סכום הגיוס בפועל צפוי להיות גבוה יותר ואז בהתאמה העלויות היחסיות יהיו קטנות יותר. ומעבר לכך, בדומה לשותפויות אחרות ייתכן שהגיוס הראשוני הוא רק כדי להרגיש את השטח ובהמשך יהיו גיוסים נוספים.
מילניום בעקבות מיט טק
חברת מיט-טק זוכה בתקופה האחרונה להתעניינות משוק ההון המקומי שמתבטאת בעליית המניה ביותר מ-200% בשלושה חודשים האחרונים ובמחזורי מסחר ערים, בנוסף גם להשקעות מצד גופים גדולים - ביניהם גם רמי לוי. הערכנו כאן שהמחיר מנותק ומאז ירדה מניית החברה ב-30% לשווי של 300 מיליון שקל.
אם מנסים לנתח את הטרנדים בשנים האחרונות בבורסה שלנו, רואים דפוס חוזר - חברה ראשונה, בד"כ "חברת חלום" (לא בהכרח במובן הרע) שזוכה להתעניינות השוק ולעלייה במחיר, לאחר מכן - כמו פטריות שצצות אחרי הגשם, מופיעות חברות נוספות.
מי שנמצא בעבר בכמה השקעות טרנדיות, הינו ברק רוזן, מבעלי השליטה בחברת קנדה ישראל (18.5%), אשר צפוי לקבל כחלק מההנפקה, אופציות לרכישת מניות של השותף הכללי במילניום פוד טק, אשר יהוו 3.6% ממניותיו לאחר המימוש.
הטרנד העולמי התחיל לפני יותר משנה עם הנפקת ביונד מיט בוול סטריט והזינוק במנייתה (מאז היא ירדה וחזרה לעלות בחודשים האחרונים). מדובר על תחום אמיתי - תחליפי בשר ומזון שמבוסס על חומרי גלם מהצומח מבוקשים וההכנסות מהן יעלו ויתפסו נתח הולך וגדל בשוק. בארה"ב יש שחקניות רבות שנכנסו לשוק בשנים האחרונות לרבות השחקניות המסורתיות שמגוונות את מוצריהן. בארץ יש מגמה של כניסה טכנולוגית לתחומים האלו. הטרנד בבורסה כנראה רק מתחיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.חבורת רותם אנרגיה ראמגה 15/07/2020 13:37הגב לתגובה זו0 0זהירות תסתכלו את רותם ו8תבינו שזה השליה כולם יפסידו את הכסף והנפקה נוספת בדרךסגור
-
2.עובדים עליכם. תיזהרו. תבדקו מי עומד מאחורי השמות...מתמטיקאי-1 15/07/2020 09:16הגב לתגובה זו0 0תבדקו מי עומד מאחורי השותפות ותבינו שלא כדאי לכם לתת להם את כספם...סגור
-
לא מובןדרור 07/10/2020 17:28הגב לתגובה זו0 0מי עומד ולמה לא כדאי לתת להם כסף?סגור
-
1.מידע חלקי, מתי היא מתחילה להסחר? (ל"ת)סתם אחד 15/07/2020 08:52הגב לתגובה זו0 0סגור