מגדל מבססת את מעמדה כבעלת המניות הגדולה בישראכרט - רכשה מניות החברה בכ-23 מיליון שקל
חברת מגדל ביטוח 0% מגדל ביטוח 631.4 0% בסיס:631.4 פתיחה:640.8 גבוה:641.1 נמוך:617.3 תמורה:9,831,264 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: נכנסת להשקעה בתחום האשראי. אתמול רכשה החברה 2.9 מיליון מניות ישראכרט במחיר 7.93 שקל למניה ובכך ביססה את מעמדה כבעלת המניות הגדולה בחברה. בסך הכל לאחר הרכישה מחזיקה מגדל בחשבון הנוסטרו שלה, בפוליסות המשתתפות ברווחים ובקרנות הנאמנות 6.33% מהון המניות של ישראכרט ועוד 112.17 מיליון ע"נ אגרות חוב מסדרה א'.
לקריאה נוספת:
> מניית מגדל קרסה ואליהו מחביא בחסות רואי החשבון הפסד עתק
> לא שקט במגדל: ברקת מצמצם את כוחו של שלמה אליהו
ישראכרט פועלת בתחום תחרותי מאוד – שוק האשראי החוץ בנקאי. ומעבר לכך היא מתמודדת על תחרות בתחום הטכנולוגיה מכיוונן של אפליקציות התשלום הפופולריות כמו ביט של בנק הפועלים, פייבוקס של דיבקונט ופפר-פיי של לאומי. אפליקציות התשלום הפכו בשנים האחרונות לפופולריות מאוד בעיקר בתשלומים קטנים בקבוצות בגני ילדים, בתי ספר וכד' מה שפגע משמעותית בהכנסות של חברות כרטיסי האשראי ממיקרו תשלומים.
התפרצות וירוס הקורונה הפכה את הדרישה להלוואות צרכניות לקריטית עבור הציבור, אולם נראה כי חברות כרטיסי האשראי מעדיפות שלא להתפתח יותר מידי בתחום הזה בשל החשש מריבוי כשלי אשראי בשל ההאטה הכלכלית אליה גולשת הכלכלה הישראלית.
אחת המתחרות החזקות בענף היא מימון ישיר שיצאה לפני משבר הקורונה בקמפיינים אגרסיביים למתן הלוואות לכל מטרה והן נגסו גם בנתח השוק הזה בקרב חברות כרטיסי האשראי. יחד עם זאת, מימון ישיר הפסיקה את מתן ההלוואות לכל מטרה וחברות כרטיסי האשראי לא הסתערו על השוק הזה בדיוק מאותה הסיבה שמימון ישיר עצרה את הפעילות הזו – האטה כלכלית וחשש מעלייה בכשלי אשראי.
ישראכרט היא חברה ללא בעל שליטה דומיננטי ודבוקת השליטה בחברה נמצאת בידי המשקיעים המוסדיים שכוללים את מגדל, הפניקס, אריסון אחזקות (שבהנפקת ישראכרט קיבלה את המניות כדיבידנד בעין) וכלל ביטוח (פוליסות ונוסטרו).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.ישראכרט מגדלדין דין 16/07/2020 10:34הגב לתגובה זו0 0צרות פיננסיות בבית לא מונעות השקעות נוספות.סגור