איך להכין את תיק המניות לקורונה גם ליום שאחרי המגפה?

UBS במדריך למשקיע - מסמנים שלושה כללים שיעזרו  לכם לעבור את המשבר בשלום וגם להכין את תיק ההשקעות לשנים הקרובות
 | 
telegram
(7)

התנאים הכלכליים שיצרה מגפת הקורונה, ילוו אותנו בעתיד - אולי אפילו בעתיד הרחוק - תלוי איפה ועד כמה עמוק הכלכלה מצולקת. הבסיס והמהות של הכלכלה העולמית אמנם לא השתנו כי הרי כולם עדיין רוצים להרוויח. אבל, ישנם שינויים טקטוניים שמתרחשים מתחת לרגלינו וכמשקיעים צריך לדעת להתמודד לא רק עם השפעות המגפה, אלא גם אם היום שאחרי.

למשקיע טוב לא רק נדרשת אסטרטגיית השקעות, הוא גם צריך לשים עין על הרכב הפורטפוליו ביחס לתנאי השוק המשתנים. והם כל הזמן משתנים. בבנק UBS הכינו מדריך למשקיע, שבו קבעו כי המפתחות להצלחה בעת הזו טמונה ב-3 נקודות עיקריות. האחד, מציאת מקורות הכנסה; השני, ניהול התנודתיות; השלישי בחירה של השקעות מנצחות על פני השקעות מפסידות.

כאמור, תנאי השוק השתנו. אחד השינויים המשמעותיים זו הירידה של הריבית בכל העולם לרמות של 0% או אפילו פחות בחלק ממדינות האיחוד האירופי. ההנחה היא שסביבת הריבית הנמוכה תישאר אתנו שנים רבות כדי לעודד צמיחה והשקעות. המשמעויות יכולות להיות קשות למי שמשקיע בנזומן ובאג"ח ממשלתי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"הבנקים המרכזיים ישמרו על רמת ריבית נמוכה לטווח זמן ארוך, כשהמשמעות עבור משקיעים במזומן או באג"ח בדירוג גבוה", כתבו בבנק. "השאלה שאתם צריכים לשאול היא, האם אני מחזיק יותר מדי מזומן. אם כן, תשקיעו אותו. השאלה השנייה שצריך לשאול היא, האם מקורות ההכנסה שלי מספיק מגוונים? אם לא תמצאו דרך לגוון".

כדי להתמודד עם בעיית המזומן והריבית, ב-UBS ממליצים על אסטרטגיית: נזילות, אריכות ימים, ומורשת. בפשטות, בתחום הנזילות, צריך לשמור על המזומן שצריך לשנתיים עד 5 השנים הקרובות, כדי לתמוך בהוצאות הרגילות. אריכות ימים זה תכנון בין 5 שנים לכל החיים, שבו רוצים לשמר את איכות החיים לאורך זמן ועד הפרישה. מורשת זה השארה של מזומנים לצרכים שהם לא שלך. תכנון נכון של שלושת טווחי הזמן אמור לסייע בגזרה זו.

ניהול תנודיות בתקופה חסרת תקדים
מדד הפחד – ה-VIX האמריקאי – שבר במהלך חודש מארס את השיא הקודם מ-2008, כשנעצר על קרוב ל-84 נקודות. אמנם המדדים המרכזיים של וול סטריט החזירו את מרבית הירידות של פברואר-מארס, המדד עדיין גבוה באופן יחסי. נכון לכתיבת שורות אלה, ה-VIX, שמודד את התנודתיות בבורסת שיקגו, גבוה ביותר מ-100% מתחילת השנה. היום הוא על 25.68 נקודות, כשב-2 לינואר הוא עמד על 12.47 נקודות. זה לא מעט.

"התנודתיות גבוהה ונותרת משמעותית גבוה יותר מהרמות הנמוכות שלפני המשבר. זה מהלע סכנות חדשות, אבל גם הזדמנויות למשקיעים", כתבו. "משקיע צריך לשאול את עצמו, האם יש לו אסטרטגיית איזון עצמי. אם לא, צריך להגות אחת. משקיע צריך גם לשאול אם יש אסטרטגיית כניסה לשוק וברגע שבוחר אותה – להיצמד אליה".

בנוגע לאסטרטגיות כניסת שוק, בבנק ממליצים על כניסה מתוזמנת על בסיס זמן או מחיר. לדוגמה, שימוש במיצוע עלות הדולר – כלומר, רכישה מדודה של מניות על בסיס שער הדולר, כדי להוציא ממוצע קנייה טוב – או שימוש באופציות פוט.

לבחור השקעה מנצחת
המפתח השלישי הוא כאמור מציאת השקעות מנצחות ומפסידות. המגפה יצרה מנצחים ומפסידים. בבנק מצפים שהטרנד הזה יימשך ולא משנה באיזה תרחיש ניתקל. האם אפשר להפוך את הפורטפוליו לבר קיימא והאם אפשר להרוויח מפוזיציות ארוכות טווח? לדוגמה כרגע לא צריך להיות גאון כדי לדעת שסקטור התיירות, המלונאות והתעופה, נמצאים בבעיות קשות. מנגד, סחר מקוון ופינטק דווקא מרוויחים.

"מניות ואג"ח של טרנד הבר קיימא, הניבו תשואת יתר מאז תחילת השנה ואנו סבורים שהטרנד הזה יימשך. בהחלפת נכסים מסורתיים בנכסים ברי קיימא, משקיעים יכולים לשדרג את הפורטפוליו שלהם ולהיחשף להשקעות ארוכות טווח", המליצו. "חברות של אנרגיה מתחדשת, תשואות חקלאיות, מי, אוויר נקי והורדת פחמן, ייתמכו על ידי הרגולציה, תמריצים ממשלתיים והשקעות מוגברות מצד משקיעים גדולים בשנים הקרובות".

בנוסף, בבנק ממליצים לעבור מהשקעות שממוקדות במדינה או בשוק גלובלי, לעבור להשקעה מבוססת תמה. כלומר, לקחת חלק מהפורטפוליו ולהשקיע אותו בשוק מסוים. בין התמות שהם מציעים להשקיע בהן זה טרנספורמציה דיגיטלית והשקעות בתחום הבריאות, שנמצאות בפוזיציה טובה לעתיד הנראה לעין.

שיטה נוספת שהם ממליצים עליה נקראת "השקעות לווין". לפי הגישה הזו, צריך לשמור על הלב של הפורטפוליו ולצדו השקעות לווין חיצוניות, כדי לשמור על גיוון הפורטפוליו, אבל גם להיחשף לטרנדים ארוכי טווח רווחיים.

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    בזבוז זמן (ל"ת)
    איתן 19/07/2020 16:55
    הגב לתגובה זו
    6 1
    סגור
  • 6.
    כמו תמיד... תערבב. ככה לא תפסיד ולא תרוויח.
    דוד 19/07/2020 16:55
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מישהו מכיר יועץ השקעות עשיר??? זה כמו פרשן פוליטי. מדברים מדברים ו........
    סגור
  • 5.
    תודה. אחלה עצות ."השקעות לווין חיצוניות.."? (ל"ת)
    אינשם 19/07/2020 16:35
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 4.
    מפסיד אצלם כסף
    יש לי חשבון חוקי כמובן אצלם 10 שנים. כל שנה אוכלים 19/07/2020 16:32
    הגב לתגובה זו
    3 0
    יש לי חשבון חוקי כמובן אצלם 10 שנים. כל שנה אוכלים 4-5 אחוז בעמלות ולא מרוויחים כלום. מ2010-2020 אני מופסד 3%!!! זה הגיוני? הבנק הגדול בעולם??????
    סגור
  • 3.
    איבדת אותי בהמלצה להיחשף לבריאות.
    דגן 19/07/2020 16:02
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אנחנו בתקופת בחירות בארה"ב וזה מכניס את הסקטור לתנודתיות.
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    ממש עצות מופלאות ............ (ל"ת)
    סוזי 19/07/2020 15:26
    הגב לתגובה זו
    5 1
    סגור
  • 1.
    אני יאמלק - אין להם מושג מה לעשות (ל"ת)
    דני דין 19/07/2020 15:16
    הגב לתגובה זו
    9 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות