סופרגז תפיץ בלעדית מערכות אגירה של אוגווינד למשך עד 20 שנה
חברת סופרגז אנרגיה שבשליטת קבוצת אלקו 3.47% (66.94%), והשלימה לאחרונה הנפקה ראשונית לציבור (IPO) לפי שווי של כ-900 מיליון שקל, מדווחת על חתימת הסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת אוגווינד -0.14% . על פי ההסכם, תקבל סופרגז זיכיון בלעדי להפצה בישראל של מערכות אגירה המשמשות להתייעלות אנרגטית מתוצרתה של אוגווינד. במסגרת ההסכם, תשמש סופרגז כמפיץ של מערכות האגירה מסוג AirSmart למשך תקופה מקסימלית של 20 שנה, ותהיה אחראית להתקשרות עם לקוחות פוטנציאליים כספק מערכות אגירה, לרבות ביצוע התקנה ותחזוקה של המערכות. אוגווינד תספק לסופרגז את המערכות ותעניק לה תמיכה ושירותים נוספים. עוד במסגרת ההסכם, התחייבה סופרגז לבצע כמות מינימלית של התקשרויות בפרויקטים להקמת מערכות אגירה מדי שנה ולהעביר לאוגוויד דמי זיכיון שנתיים. להערכת סופרגז, בשלב הראשון הפעילות האמורה אינה צפויה להיות מהותית לפעילות החברה, אך מהווה צעד נוסף להרחבת מגוון פתרונות האנרגיה שהיא מספקת ללקוחותיה, תשמש לאיתור הזדמנויות עסקיות חדשות בתחומי האנרגיה, תוך שהיא משתלבת היטב באסטרטגיה העסקית של החברה. פעילות זו תהווה זרוע פעילות נוספת של סופרגז, הפועלת בתחום אספקת גז ביתי, גז טבעי לסקטור העסקי, וכן פועלת לייזום והקמה של תחנות כוח פרטיות, מבוססות קו-גנרציה, לסקטור התעשייה.
בשיחה שערכנו עם כפיר נבון, מנכ"ל סופרגז אנרגיה, ציין נבון כי למרות שכרגע לא צפויה השפעה מהותית על סופרגז, מדובר במנוע צמיחה מבחינתו, שכן להערכתו בשנים הקרובות הפעילות תהפוך למהותית בפעילות החברה.
המודל לפיו צפויה סופרגז לעבוד, הינו פניה ללקוחות פוטנציאליים - לדברי נבון מדובר בכמה מאות לקוחות בישראל, כאשר התקנת המערכת של אוגווינד אשר בעצם מייצרת חיסכון באנרגיה למפעלים תעשייתיים, תמומן על ידי סופרגז והלקוח יידרש לשלם באופן שוטף, עבור חלק מהחיסכון. כלומר, מדובר בעסקאות ארוכות טווח עבור סופרגז, ואילו ללקוחות אין ממש סיבה שלא להסכים להתקנת המערכות.
לדברי נבון, "שיתוף הפעולה בין החברות תואם את התוכניות ארוכות הטווח של סופרגז אנרגיה, כאשר לצד המשך קידום ופיתוח פעילויות הליבה שלנו בתחום הגפ"מ, הגז הטבעי וייצור החשמל המבוזר, סופרגז תמשיך להתפתח ולצמוח לכיוונים חדשים ולמצב עצמה בשנים הקרובות כחברת אנרגיה מובילה במגוון תחומים, לרבות בתחום ההתייעלות האנרגטית והאנרגיה המתחדשת. מצאנו בחברת אוגווינד צוות מנצח עם חשיבה פורצת דרך ופיתוח טכנולוגיה מתקדמת תוצרת כחול לבן, ואנחנו שמחים על שיתוף הפעולה בין החברות שיכול להוביל בעתיד לפיתוחים נוספים במגוון תחומים". עמית פרגמנט, סמנכ"ל פיתוח עסקי בסופרגז אנרגיה: "המוצרים והפיתוחים של אוגווינד דורשים פלטפורמת הפצה והכרות מעמיקה עם עולם האנרגיה בכלל ותחום התעשייה בפרט. לסופרגז מגוון רחב של לקוחות פוטנציאלים למוצרי אוגווינד, ומצאנו כי קיימת סינרגיה גבוהה בין החברות. תחום האנרגיה הופך בעשור האחרון לעולם שמשלב בתוכו טכנולוגיות מתקדמות וסופרגז לוקחת בו חלק פעיל. בשנים האחרונות מובילה סופרגז את כל תחום הבניה והיישום של טכנולוגיה לדחיסת גז טבעי (CNG) למגוון שימושים. מערכת ה-Airsmart שפיתחה אוגווינד, המבוססת על אוויר דחוס, משתלבת בצורה טבעית בפעילות הקיימת שלנו."
- אלקטרה נדל"ן גייסה 200 מיליון שקל בדיסקאונט של 7%; המניה יורדת
- אלקטרה נדל"ן מוכרת נכסים בפלורידה ב-300 מיליון דולר
העסקה לא תשפיע מהותית על סופרגז, אבל מהותית לאוגווינד חברת סופרגז סיימה את שנת 2019 עם הכנסות (פרופורמה) בסך של כ-577 מיליון שקל, עם רווח נקי בסך של כ-67 מיליון שקל ועם EBITDA בסך של כ-154 מיליון שקל. לחברה מדיניות חלוקת דיבידנד בשיעור של לפחות 40% מהרווח הנקי מדי שנה. ברבעון הראשון של שנת 2020 רשמה החברה עלייה בהכנסות לסך של כ-188 מיליון שקל, לצד רווח נקי של כ-29 מיליון שקל ו-EBITDA בסך של כ-56.8 מיליון שקל.
מנגד, אוגווינד שנמצאת בתחילת דרכה מבחינה מסחרית, דיווחה על הכנסות של כ-6.9 מיליון שקל בשנת 2019, ועל הפסד (בנטרול הוצאות חד פעמיות) של כ-2 מיליון שקל. למרות שמדובר בעסקה שעשויה להועיל מאד לחברת אוגווינד, מי שחושב לרכוש את המניה, צריך לקחת בחשבון שהחברה, שעדיין איננה רווחית כאמור, נסחרת בשווי שוק של כ-2.1 מיליארד שקל. כלומר, מדובר כרגע על השקעה ספקולטיבית, המניחה הנחות אופטימיות בנוגע לעתיד. באוגווינד מעריכים כי הסכם ההפצה עשוי להניב לה רווח תפעולי של מיליוני שקלים בודדים בשנה כתלות במספר המיכלים שיירכשו ע"י סופרגז עבור לקוחותיה. בחברה מדגישים כי הסכם ההפצה מתייחס להפצת המוצר AirSmart בלבד, ולא מתייחס למוצר אגירת האנרגיה באמצעות המרת אוויר דחוס לאנרגיה הידוע בשמו המסחרי AirBattery אותו מפתחת החברה.
- 3.2000000000 על מה 29/07/2020 12:52הגב לתגובה זוכל תחנות הדלק לא שוות כך
- 2.שמוליק 29/07/2020 12:23הגב לתגובה זואין בכלל שוק לאגירת אנרגיה בתנאי שוק של אנרגיה וגז זולים. מי צריך את זה? זה הזוי שמניות של שוק אגירת האנרגיה עולים בתנאים שמחירי האנרגיה קרסו בגלל קורונה. אין בזה שום הגיון.
- 1.לחח 29/07/2020 11:46הגב לתגובה זואין מוצר ואין שוק אבל יש כבר הסכם תיאורטי כדי לשווק חברה ב2 מיליארד שקל
- ברור הכול קונספירציה.תעשה שורט. (ל"ת)יורם 29/07/2020 12:15הגב לתגובה זו
- יוסי 30/07/2020 18:10של החיים...כבר מוכן עם השאלה של 50,000... מחכה לשעת ה-ש...