שוקי אברמוביץ
צילום: יחצ
ראיון

"הטכנולוגיה של נוסטרומו צפויה להיות מאד דומיננטית בעולם אגירת האנרגיה"

לאחר שסומוטו הודיעה על כוונתה להתמזג עם חברת אגירת האנרגיה נוסטרומו, שוקי אברמובץ' יו"ר  סומוטו, מסביר על הפעילות, כיצד היא תשתלב בחברה, ולאן מועדות פניה בשנים הקרובת; המניה מזנקת 51%
איתן גרסטנפלד | (6)

הבוקר, דיווחה חברת סומוטו שעוסקת בפרסום בוידאו ואודיו, על חתימת מזכר הבנות לרכישת חברת נוסטרומו הפועלת בתחום אגירת האנרגיה. בכך, תנסה החברה להצטרף לאחד מהתחומים החמים ביותר בשוק, ולכבוש את לבם של המשקיעים בדומה לחברת אוגווינד שהספיקה להגיע לשווי שוק מפלצתי של כ-2 מיליארד שקל.

עדכון 16:55 - זהירות: מניית סומוטו מזנקת בכ-70% למחיר שמשקף לחברה הממוזגת שווי שוק של כ-600 מיליון שקל - בעוד שווי חברת נוסטרומו בעסקה נקבע על 37.5 מיליון דולר בלבד.

על פי מזכר ההבנות, תרכוש החברה את נוסטרומו תמורת הקצאת כ-73.5% ממניות סומוטו. במידה ותושלם העסקה, תנסה סומוטו לפצל את הפעילויות, ולרשום למסחר את הפעילות הקיימת כחברה חדשה. בשיחה עם ביזפורטל מסביר שוקי אברמובץ' יו"ר החברה, על הפעילות הנרכשת, ועל התכניות לעתיד.

לדבריו, "נוסטרומו מתמחה באגירה של אנרגיה וניהול ביקושים, התחום המרתק ביותר בעולם האנרגיה וגם בעולם המסחרי. בעולם מגמה הולכת וגוברת של גידול בצריכת אנרגיה, רובו בשל שימוש במזגנים, מה שמביא לשיאי צריכת חשמל. כדי לספק את השיאים נאלצות חברות החשמל לייצר אותו באמצעים יקרים ומזהמים, מה שיוצר הבדלים גבוהים בתעריפים לפי היקפי הצריכה. אלו, מייצרים את הכדאיות של תחום של אגירת אנרגיה".

"נוסטרומו פיתחה טכנולוגיה להקפאת מים בזמן שהאנרגיה זולה (כשהחשמל זול), והפשרה שלו בשעות העומס. את המתקן הראשון, שמה החברה על הבניין של אלקטרה, והוא משמש לאגירת אנרגיה ושחרורו בשעות השיא, בעיקר למיזוג אוויר. המשמעות היא חסכון מדהים בצריכת האנרגיה, מה שמביא יתרון לכל גורם עסקי שעושה בו שימוש. המתקן קטן ביחס לחלופות בשוק אך הוא עדיין גדול, אפשר להתקין אותו על כל גג של בית חולים, אוניברסיטה, קניון, בניין משרדים". 

לאיזה מגזרים פונה המוצר?  "אני מעריך שהחברה תצליח להתקין מתקנים נוספים במקומות שונים בעולם. בסופו של דבר אנחנו מעריכם שזו טכנולוגיה שצפויה להיות מאד דומיננטית בעולם האנרגיה בשנים הקרובות. מטבע הדברים ארה"ב הוא שוק מאד חשוב, באירופה המדינות היותר דרומיות, אסיה, אבל למעשה המוצר מתאים לכל העולם. בכל אופן אנחנו פונים למגזר העסקי ולא לפרטי".

מה היתרון שלכם ביחס למתחרות? כל חברה עוסקת בטכנולוגיה שונה, שלנו היא על בסיס מים. בנוסף, מעבר לתחום האגירה יש לחברה מערכת שליטה ובקרה מאד מתוחכמת. בכל אופן, מה שייחד בעתיד את הטכנולוגיה של נוסטרומו, זאת העובדה שיהיה קל מאד מבחינה טכנית ליישם אותה. מהרגע שגוף מחליט לרכוש את המוצר מדובר בתהליך הנדסי מאד פשוט, מאד ידידותי למשתמש". 

קיראו עוד ב"שוק ההון"

סומוטו מעט פעילות הרבה מזומנים לאחר שהשלימה בחודש אפריל את מכירת מגזר האפליקציות שלה לצביקה בארינבוים, נותרה החברה עם פעילות בתחום האודיו והווידאו בלבד, אך עם קופת מזומנים. מה שהוביל אותה בחודשים האחרונים לחיפוש אחר הזדמנויות רכישה או מיזוג.

בתוך כך, לחברה עדיין חלקים ברווחים ממגזר האפליקציות עד סוף 2022, שיכולים להגיע לעד 24 מיליון דולר בשלוש שנים בכפוף לביצועים. על פי התכנון, מרבית המזומנים, כ-;15 מיליון דולר ישארו בתחום האודיו והווידאו, בעוד מקצתם, 2.5 מיליון דולר, יעברו לפעילות הנרכשת.

התכנית של סומוטו - פיצול החברה לשתי חברות ציבוריות נפרדות  מקור: דיווח מיידי של סומוטו  

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    דבר לא ימנע את הירידה במניית סומוטו לרמת 120-130 (ל"ת)
    קש 13/08/2020 05:27
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    מצי 12/08/2020 19:01
    הגב לתגובה זו
    זהירות צמד נוכלים ריכטר לא יתן לציבור להרוויח זה רק עיסקה של ניפוח
  • 3.
    טכנולוגיה של צ'ילרים ........ (ל"ת)
    S 12/08/2020 18:30
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    טכנולוגיה מדהימה עם מנכ"ל מטורלל בקטע טוב (ל"ת)
    טל 12/08/2020 16:48
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    ליאור 12/08/2020 14:47
    הגב לתגובה זו
    כרגע רק מזכר לא מחייב אם יאושר יהיו 300 מיליון מניות שווי קופץ ל 1 מיליארד שקל על חלומות החברה הממוזגת קבלה הערכה של 100 מיליון שומר נפשו
  • מנחם 12/08/2020 17:35
    הגב לתגובה זו
    אוגוינד קיבלה הערכה של 46 מליון ותראה את השווי שלה היום