אסי לוינגראסי לוינגר

אנרג'יקס: הרווח הנקי ברבעון השני יותר מהוכפל - 17 מיליון שקל

ההכנסות צמחו ב-11% לרמה של 62 מיליון שקל; תחזית החברה לשנת 2020 נותרה ללא שינוי והחברה מעריכה שמשבר הקורונה לא ישפיע מהותית על תוצאותיה בטווח הקצר
ערן סוקול | (3)

חברת האנרגיות המתחדשות אנרג'יקס 2.14%  מדווחת צמיחה של 11% בהכנסות לרמה של 62 מיליון שקל ברבעון השני של 2020. הרווח הנקי ברבעון השני יותר מהוכפל והסתכם ב-17 מיליון שקל. תחזית החברה לשנת 2020 נותרה ללא שינוי והחברה מעריכה שמשבר הקורונה לא ישפיע מהותית על תוצאותיה בטווח הקצר.

הכנסות החברה ברבעון השני הסתכמו לכ-62 מיליון שקל, עליה של כ-11% בהשוואה לסך של כ-56 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

הרווח הנקי ברבעון השני הסתכם לכ-17 מיליון שקל בהשוואה לכ-8.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. גידול של מעל ל-100%. 

תחזית החברה לשנת 2020 ללא שינוי תחזית החברה לשנת 2020 נותרה ללא שינוי והחברה מעריכה כי ההכנסות יסתכמו בטווח של בין 263-273 מיליון שקל, הרווח הגולמי מהפרויקטים יסתכם בטווח של בין 220-230 מיליון שקל וה-FFO מהפרויקטים (כולל אג"ח) יסתכם בטווח של בין 181-191 מיליון שקל. 

בכל הנוגע לפעילות החברה ובהמשך להערכותיה, להתפשטות נגיף הקורונה בעולם ובארץ לא הייתה עד כה השפעה מהותית לרעה על פעילותה והחברה מעריכה כי לא תהיה להתפשטות הנגיף השפעה מהותית לרעה על פעילותה בטווח הקצר, לאור, בין היתר, עסקאות לקיבוע מחירים או לגידור שערי מטבע חוץ שביצעה.

אסא (אסי) לוינגר, מנכ"ל אנרג'יקס: "הרבעון השני של שנת 2020 ממשיך את מגמת הצמיחה וההתקדמות הענפה בפעילותה של החברה, בהתאם לתוכניות והתחזיות. אנו גאים בהתקדמות בפעילות בארה"ב עם השלמת הקמתם וחיבורם לרשת של ארבעת הפרויקטים הראשונים בווירג'יניה בהספק של MWp82 ורואים בכך אבן דרך משמעותית להתבססות שלנו בארה"ב. השלמת ההקמה והחיבור לרשת של מקבץ הפרויקטים הראשון הינה שלב נוסף ביישום תוכנית החדירה שלנו לשוק האמריקאי, שצפוי להיות מנוע צמיחה מרכזי בשנים הקרובות. אנחנו צפויים להתחיל בחודשים הקרובים את ההקמה של מקבץ הפרויקטים הבא בהספק של כ-MWp140".

"בישראל ובפולין התחלנו בהקמת הפרויקטים הזוכים באסדרות השונות, במסגרתם אנחנו צפויים להכפיל את ההספק המותקן שלנו בשנה הקרובה בכל אחת משתי הטריטוריות. אנו רואים עלייה מתמדת בהבנה בחשיבות השמירה על הסביבה וביתרונות ייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת. בהתאם,  אנו מאמינים, שבהתחשב בשיפורים הטכנולוגיים של אגירת חשמל, יעד צריכה של 100% אנרגיה מתחדשת בשנים הבאות הוא כבר יעד בר השגה. בד בבד לרוח הגבית לתחום בכל הטריטוריות בהן אנו פועלים, אנו עובדים במרץ להרחבת פעילותנו ופועלים במלוא העוצמה בפיתוח, ייזום והרחבת צבר הפרויקטים בשלוש הטריטוריות במטרה להבטיח את המשך צמיחתנו בטווח הארוך".

פעילות החברה בישראל החברה ממשיכה בקידום פעילותה בתחום הפוטו-וולטאי בארץ ביחס למערכות בהפעלה מסחרית, בהקמה ובשלבי הייזום. במקביל, החברה ממשיכה בקידום הפעולות הדרושות להוצאת היתר בניה לפרויקט אר"ן בהספק של MW110-120, כולל קידום סקר חשמל מחייב במטרה להגיע לכדי הפעלה מסחרית במהלך 2022. 

פעילות החברה בארה"ב הושלמה הקמתם של ארבעת הפרויקטים הראשונים בוירג'יניה בהספק כולל של MWp82, וכולם חוברו לרשת החשמל. החברה נערכת להשלמת ההליכים הנדרשים לקבלת יתרת השקעתו של שותף המס, Morgan Stanley, בסך של כ- 36 מיליון דולר ובכך להשלים את השקעתו בפרויקט בסך כולל של כ-48 מיליון דולר. החברה ממשיכה להרחיב את צבר הפרויקטים שלה בארה"ב ונערכת להקמה נוספת של כ-140MWp במהלך השנה הקרובה.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

פעילות החברה בפולין  במסגרת היערכות לקראת תחילת עבודות ההקמה של 2 חוות הרוח Banie שלב 3 (82MWp) ו-Sepopol (44MWp), חתמה החברה על הסכם לרכישת טורבינות עם חברת Vestas, כהמשך ישיר לפרויקט Banie שלב 1 ו-2. סך עלות ההקמה של הפרויקטים מוערכת בסך של 550-620 מיליון שקל. החברה מעריכה שה-EBITDA השנתי מחוות רוח אלה, עם הפעלתן המסחרית, יסתכם בין 60-70 מיליון ש"ח ותשואת הפרויקט (לפני מימון) מוערכת בלמעלה מ-10%.

החברה נמצאת במו"מ מול קונסורציום של בנקים זרים מובילים לעסקה למימון הקמת הפרויקטים בסך של עד 550 מיליון זלוטי על בסיס Non-Recourse. 

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    dw 13/08/2020 14:51
    הגב לתגובה זו
    ממניה בשווי 7 מיליארד שקלים אפשר לצפות לרווחים מרשימים בהרבה מאשר 17 מיליון שקלים בלבד לרבעון. אנרג'יקס נסחרת כיום בשווי של פי 10 מעל בד למשל, שככל הנראה תרוויח השנה 100 מלש"ח. התמחור של אנרג'יקס מוגזם לדעתי.
  • 1.
    מניה לפנסיה. בהצלחה. (ל"ת)
    גדי 13/08/2020 09:05
    הגב לתגובה זו
  • dw 13/08/2020 14:57
    הגב לתגובה זו
    המניה של אנרגיקס, בשווי 7 מיליארד שקלים, רצה הרבה הרבה יותר מהר מהרווחים, כש 17 מלשח זה די שדוף בשביל כזה ש"ש. לשם השוואה, ישראמקו נסחרת מתחת ל 2 מיליארד ותעשה השנה מיליארד שקל! לכן אפשר למכור את המניה היקרה להחריד, להמתין שתרד לשווי שפוי יותר, ולהכנס מחדש. לא חייבים להשקיע בכל מחיר.