חברות הייטק יוכלו לגייס כסף בבורסה - בלי להירשם ובלי תשקיף

כחלק מהמהלך שהשיקה הנהלת הבורסה, החלו היום בקמפיין עם הקומיקאית עדי אשכנזי וגם הוקם אתר ייעודי. למיזם 2 מטרות: להגדיל את סקטור ההשקעות בהייטק בבורסה ולגרום ליותר חברות פרטיות לגייס כסף מהציבור
 | 
telegram
(7)

כתבנו כאן כבר לא פעם על העובדה שחלק ניכר מחברות הטכנולוגיה, אלה שמקבלות סיוע רב מהאקו-סיסטם ההייטקיסטי שיצרה הממשלה, מדלגות על הבורסה בתל אביב ומגיעות ישר לנאסד"ק. אז כחלק מהניסיון למשוך חברות חדשות, אבל גם בשל העצירה מההשקעות של קרנות הון סיכון, בבורסה השיקו היום את TASE UP, שבה, חברות הייטק פרטיות, קרנות המשקיעות במיזמי נדל"ן בחו"ל וקרנות אשראי, יזכו לחשיפה למשקיעים מוסדיים ומשקיעים כשירים.

הרעיון הוא לחשוף את החברות לשוק ההון לכסף של שוק ההון, מבלי להפוך להיות ציבוריות. המשמעות היא שהחברות לא יחויבו בדיווחים על פי חוק ניירות ערך ולא בפרסום תשקיף כמתחייב בדרך כלל מחברות הרוצות לגייס הון בבורסה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המהלך, שנתמך בקמפיין שלישי עם הקומיקאית עדי אשכנזי, יכלול גם אתר ייעודי לחברות שיוכלו לגייס במגוון רחב של ניירות ערך ליצירת מבני הון שונים בהן מניות, אג"ח, אג"ח להמרה, אופציות ויחידות השתתפות.

לאילו חברות פתוחה היוזמה
הפלטפורמה פתוחה לחברות טכנולוגיה וביומד, קרנות הון סיכון, קרנות אשראי וקרנות נדל"ן להשקעה בחו"ל, שכבבורסה מעריכים כי הפוטנציאל של מספר החברות והגופים הרלוונטיים שיכולים לגייס הון באמצעות הפלטפורמה עומד על מאות חברות רלבנטיות.

המשקיעים שיכולים לפעול על גבי הפלטפורמה נהנים מגישה ישירה להזדמנויות השקעה בחברות פרטיות והכל באמצעות פלטפורמה המבוססת על תשתית מערכות המסחר והסליקה של הבורסה. כמו כן, המשקיעים ייהנו מנזילות ההשקעה, שירותי רישום, סליקה ותפעול של התשלומים כנייר ערך סחיר בבורסה וכן זיהוי והצגה של אחזקות המשקיע בחשבון הבנק שלו. עבור משקיעים זרים, מוענק פטור מניכוי מס במקור על תשלומי ריבית.

הפלטפורמה פתוחה עבור גופים מוסדיים, תאגידים שההון העצמי שלהם מעל 50 מיליון שקלים, יועצי השקעות או משווקי השקעות אשר קונים עבור עצמם, קרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים כשירים כהגדרתם בחוק ניירות ערך. מדובר בהיקף של אלפי משקיעים רלוונטיים.

בבורסה ציינו עודד כי מנתוני IVC, עולה שבמחצית הראשונה של 2020 גייסו חברות הסטארט אפ המקומיות כ- 5.6 מיליארד דולר, מתוכם רק כ- 1.3 מיליארד מקורו בכסף ישראלי. גם השקעות אלו רובן נעשות על ידי קרנות פרטיות וגופים אשר הציבור הרחב לא מושקע בהם. בבורסה רוצים לשנות את זה.

כמו כן, בהנהלת הבורסה חתמו על כמה שיתופי פעולה אסטרטגיים להידוק הקשר עם האקוסיסטם הטכנולוגי ולהנגשת מידע, כשבין היתר, בנובמבר הקרוב תופעל מערכת מבוססת בלוקצ'יין למאגר שאלות.

הין היתר, נחתמו הסכמים עם הגופים הבאים:

בנק ההשקעות הבינלאומי Jeffries - הבורסה מגבשת בימים אלו שיתוף פעולה ייחודי עם בנק ההשקעות ג'פריס, לתמיכה בחברות הייטק ישראליות שיגייסו באמצעות הפלטפורמה. בנק ההשקעות ג'פריס מוביל בשוקי ההון והעסקאות הפיננסיות בענפי ההיי-טק והביוטכנולוגיה ופעיל מאוד גם בשוק ההון הישראלי.

פאנד-איט –Fundit - פלטפורמת השקעות לגיוס הון לעסקים ,המשלבת בין הידע והניסיון של קבוצת headstart, קבוצת מימון ההמונים הראשונה והגדולה בישראל, לבין  המומחיות בשוק ההון של פועליםIBI . פאנד-איט פועלת בפיקוח רשות ניירות ערך והיא בעלת ניסיון של שנים בגיוס עבור מגוון חברות ומיזמים, לרבות טכנולוגיים. עד כה גויסו באמצעותה כ- 315 מיליון שקלים עבור כ-140 פרוייקטים.

נובוס - Novus – מערכת חיתום והנפקה דיגיטלית המאפשרת לחברות, קרנות וגופים אחרים לנהל את כל שלבי הגיוס, הנפקה וניהול של ניירות ערך.  נובוס תאפשר לגופים ומשקיעים כשירים בכל העולם להשתתף בהנפקות בהליך דיגיטלי מלא הכולל גישה למנפיק, למידע ותנאי ני"ע לפני הנפקה ולאחריה.

בנוסף, הבורסה תשתף פעולה עם IVC, חברת המחקר והמידע העסקי המובילה בענף ההיי-טק בישראל, שתספק מידע ראשוני על אותן החברות הפרטיות אשר תרשמנה בפלטפורמת ה-UP TASE כך שהמידע יהיה זמין עבור המשקיעים.

מנכ"ל הבורסה, איתי בן זאב אמר היום כי: "הבורסה לניירות ערך מחויבת לקידום הכלכלה הישראלית והחברות הישראליות הפועלות כאן. היום, אנחנו לוקחים את המחויבות הזאת צעד גדול קדימה באמצעות TASE UP - פלטפורמה שמשנה לגמרי את הדרך שבה חברות מגייסות הון ומאפשרת, בפעם הראשונה בישראל, לשלב בין היתרונות של הבורסה, כמו גישה למשקיעים ונזילות ובין הרצון של רבות מהחברות, לפחות בשלב זה, להישאר פרטיות.

"בימים אלו, של משבר הקורונה, הפתרון הזה הוא בעל חשיבות גדולה במיוחד, לנוכח העובדה שמשקיעים פרטיים לא ששים להשקיע בהייטק וחברות טכנולוגיה נמצאות בסכנת בלימה של הפעילות ושל המשך הצמיחה. אנחנו מאמינים שהדבר יכול לתרום משמעותית לכך שנראה בסטארט אפ ניישן יותר ויותר חברות הייטק שצומחות וגדלות כחברות עצמאיות המחוברות טוב יותר למשקיעים המוסדיים ומשקיעים כשירים שמחפשים להגדיל את החשיפה שלהם לסקטור הטכנולוגיה".

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    סופסוף פתחו קזינו בת"א (ל"ת)
    ה תמיד 16/08/2020 14:57
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • צודק לחלוטין (ל"ת)
    רונן 16/08/2020 17:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    חייבים פתיחה אנגלית פעם ברבעון
    ג'סי לייומור 16/08/2020 14:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם לא תהיה פתיחה אנגלית פעם ברבעון, ורק פעם ברבעון במועד קבוע יהיה מסחר, תהיה בעיה לעשיית שוק ולשמירה על רמות מחירים בכל רגע. אחרת, כל רגע תהיה תנודה, כי לא יהיה אף פעם מישהו שיעמוד מהצד השני
    סגור
  • 4.
    תאפשרו למשקיעים להגדיל את הסיכון שלהם, ומס רווח הון ?
    נדי 16/08/2020 13:30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מס של 25% על רווח הון למי שמסתכן בבורסה. בנדלן, החיים יפים. הבורסה לא תתרומם בישראל כל עוד המס כזה גבוה. באוירה כזו עדיף להשקיע או בנדלן או בארה"ב, שם ההזדמנויות הרציניות ולא בתא
    סגור
  • 3.
    מסחר עם אופי- חייבים פתיחה אנגלית פעם ברבעון
    ג'סי לייומור 16/08/2020 13:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם לא תהיה פתיחה אנגלית פעם ברבעון, ורק פעם ברבעון במועד קבוע יהיה מסחר, תהיה בעיה לעשיית שוק ולשמירה על רמות מחירים בכל רגע. אחרת, כל רגע תהיה תנודה, כי לא יהיה אף פעם מישהו שיעמוד מהצד השני
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    מהלך מיותר ולא רלוונטי, כמו לגייס כסף מהדוד שלי
    תום 16/08/2020 13:01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אם זה לא חברה ציבורית, ולא צריכה לדווח לאף אחד, זה לא מעניין, ולא רלוונטי לבורסה, לא יודע למה היא בכלל משחקת אותה צד בעניין. מדובר בהשקעה פרטית של מוסדי מול חברה מסוימת, מה הבורסה קשורה?
    סגור
  • 1.
    אני הבנתי שחברות הייטק יוכלו לעקוץ את הציבור .. גם אתם? (ל"ת)
    בני 16/08/2020 13:01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות