מאחורי הקלעים - על מה מדברים הפעילים בשוק?
פעילי שוק ההון יוצאים לאכול צהריים ולפי האינדיקציות שלנו, הם כנראה ידברו על הקונסולידציה בתעשיית קרנות הנאמנות, ההצלחה הגדולה בהנפקה של מימון ישיר, הדוחות החזקים של בתי ההשקעות והתשואות בקרנות ההשתלמות.
הקונסולידציה בתעשיית קרנות הנאמנות
בחצי השנה האחרונה נסגרו בישראל 59 קרנות נאמנות שניהלו בסך הכל 112 מיליון שקל. הקונסולידציה בתעשיית קרנות הנאמנות מצביעה על מגמה שהתעשיה מבינה שלא כדאי להחזיק קרנות בכל מחיר. לקרן נאמנות יש עלויות ואם דמי הניהול שנגבים ממנה אינם מצדיקים את זה הרי שמדובר בפעילות מפסידה לבית.
בעבר היה מקובל לחשוב שלקוח יעביר את הכסף שלו מקרן לקרן אבל בתוך הבית ולכן אם בונים מותג מספיק חזק, הכסף ישאר בבית ובסיכומו של דבר הרווח הכולל יוותר כמו שהוא. היום כבר ברור שהמצב הוא שונה, הנאמנות היא רחוקה מלהיות נאמנות למותג וזו נקודה שבתי ההשקעות צריכים לחשוב עליה - חיזוק המותג.
ההצלחה הגדולה בהנפקה של מימון ישיר
סגירת ההנפקה של מימון ישיר מראש היא נקודת הצלחה. הפעילות של מימון ישיר נמצאת בעין הסערה ולכן נראה היה שההנפקה שנדחתה כבר לא תצא לפועל. אבל הנה טעות. ההנפקה נסגרה מראש ולמרות שהובטחה בחיתום לא היה בו צורך. בקיצור ניתן להסיק שהשוק צמא, פשוט צמא להנפקות.
דוחות בתי ההשקעות
אלטשולר שחם גמל הציגה תוצאות מצוינות והחברה ממשיכה לעמוד במרכז העניינים. בקליפת אגוז החברה הציגה עלייה של כמעט 30% בהכנסות שהסתכמו ב-211 מיליון שקל והרווח הנקי זינק בכ-50% ל-29 מיליון שקל. הנתונים המעניינים יותר בדוחות של אלטשולר גמל הוא נושא גיוס העמיתים לקנות הפסיה ושם המצב פשוט מצוין. מספר העמיתים הוכפל והיקף הנכסים המנוהלים בקרנות הפנסיה זינק ל-10.7 מיליארד שקל ולמעשה הוכפל ביחס להיקף הנכסים בתקופה המקבילה.
בשוק מדברים על שלושה סוגי מנועי צמיחה שיש באלטשולר גם והם משיכת עמיתים חדשים, המשך הפקדות שוטפות של העמיתים הקיימים ורכישת מתחרים. גיוס עמיתים חדשים נמצא בנקודת שיא ונראה שמנוע הצמיחה באמצעות מעבר עמיתים מקרנות מתחרות לאלה של החברה נמצא בעצימות גבוהה. לגבי המשך ההפקדות של העמיתים הקיימים הרי שזה נתון תלוי מצב מקרו כלכלי ובהנחה שאנחנו הולכים למיתון הקצב הזה צפוי להתמתן.
בשוק מדברים ששני נתונים אלה יהיו בהמשך בעלי אפקט מקזז בטווח של שנה או שנתיים אז מה שנותר לחברה הוא לרכוש מתחרים ולמקסם את היכולת להרוויח מהנכסים הנרכשים. כאן אנחנו נכנסים להצעת הרכישה של הלמן אלדובי עליה כתבנו בשבוע שעבר ונראה שבאלטולר שחם לא מתכוונים לוותר כל-כך מהר לבעלי השליטה בהלמן אלדובי ובעוד בעלי השליטה שם פועלים להשגת הצעה מתחרה לזו של אלטשולר הרי שבשוק מעריכים, שאין לכל הצעה אחרת היתכנות – מה שאומר כי אם הצעת אלטשולר תפוג מבלי שזו תרכוש את הלמן אלדובי הרי שהיא תחפש רכישה אחרת.
עוד אומרים לנו בשוק שאם בסופו של תהליך הלמן אלדובי לא תירכש על-ידי אלטשולר שחם או על-ידי גורם אחר בסכום גבוה יותר הרי שהיחסים בין בעלי המניות בהלמן אלדובי עלולים לעבור לפסים משפטיים כשאי.בי.אי דוחפת לרכישה על-ידי אלטשולר ורוני הלמן ואורי אלדובי מתנגדים.
גם מיטב דש הציגו דוחות טובים יחסית, ירידה קלה של 2% בהכנסות, לצד צמיחה של 42% ברווח הנקי ברבעון השני של 2020. ה-EBITDA המתואם עלה בכ-4% והסתכם בכ-82 מיליון שקל, והיקף נכסי קופת הגמל והפנסיה כ-128.4 מיליארד שקל.
זאת מספר ימים לאחר שבית ההשקעות אנליסט דיווח על ירידה של 8% בהכנסות מול הרבעון המקביל אך הציג עלייה של 18% ברווח נקי ל-5.8 מיליון שקל הודות לרווח נוסטרו של 5 מיליון שקל.
מור פישלו החודש בתשואות
קרנות ההשתלמות בחודש יולי הניבו תשואה של כ-2% וקיזזו את הירידות מתחילת השנה. התשואה השלילית מתחילת השנה עומדת על כ-2%-2.5%. הגופים שהניבו את התשואה הטובה ביולי היו מיטב דש ואנליסט עם כ-2.6%. הקרן של אלטשולר שחם הניבה ביולי 2.5% ודורגה שלישית, אבל מתחילת השנה היא בולטת עם תשואה שלילית של 1.1% בלבד. מעבר לכך - הקרנות של אלטשולר שחם וילין לפידות הן עדיין הקרנות הטובות ביותר במבחן ארוך הטווח - 3 שנים ומעלה.
קרן ההשתלמות של מור פיגרה ביולי עם תשואה של 1.5% בלבד, אך היא עדיין מובילה בתשואות מתחילת השנה עם תשואה חיובית של מעל 5%. האם מגע הקסם אבד? והאם זה בכלל יכול לשנות? הם כבר מוצבים במקום הראשון בזכות עודף התשואה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה