"ביקום שווה 10 שקל למניה" - פרמיה של 28% על מחיר השוק
"באופן טבעי, חברת בי קומיוניקיישנס -3.1% בי... 1,656 -3.1% בסיס:1,709 פתיחה:1,652 גבוה:1,721 נמוך:1,650 תמורה:1,024,554 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: כחברת אחזקות אינה מחדשת הרבה מרבעון לרבעון, פרט לחידושים בנכס הבסיס - בזק" כותב ערן יעקובי מנכ"ל רוסאריו ומנהל האנליזה של החברה. "ברמת התוצאות הפיננסיות, לא נחדש פרט לעניין סעיף החוב נטו. בתום הרבעון השני של שנת 2020, עמד סעיף זה על כ-1.59 מיליארד שקל כפי שפורסם בדו"ח הרבעוני של החברה. לאחר תאריך המאזן, אושרה תכנית הסדר החוב של אינטרנט זהב, במסגרתו החברה תקבל סכום נטו של כ-20 מיליון שקל כחלק מנושי אינטרנט זהב. לפיכך, סעיף החוב נטו המעודכן מוצג במודל בהיקף של כ-1.57 מיליארד שקל.
"בהתייחס למחיר מניית בזק -2.71% בזק 520 -2.71% בסיס:534.5 פתיחה:526 גבוה:533 נמוך:516.6 תמורה:36,559,728 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הנוכחי בשוק (3.64 שקל), המודל מגלם upside של 14% בלבד. ה- LTV כבר נמוך מ- 60%. לבקשת ביקום, הופסק הדירוג של אגרות החוב שלה ע"י מידרוג (Caa2). אג"ח ג' נסחרות בתשואה של כ- 5.74%.
"נקודה חשובה מבחינת החברה ובעלי השליטה בה, היא החילוף בעמדת יו"ר בזק. גיל שרון מחליף את שלמה רודב. בעוד רודב, היה מינוי של 'הציבור' טרם כניסת סרצ'לייט, גיל שרון הוא מינוי שמתכתב יותר עם בעלת השליטה בחברה. לשני האנשים נסיון רב ומוצלח בשוק התקשורת, כך שאנו לא רואים שינוי מהותי בהתנהלות בזק, אולם מתרשמים שלקרן סרצ'לייט המתמחה במצבים מורכבים בעולם התקשורת, יהיה קל יותר לתת ערך מוסף כעת.
"לטעמנו, בזק נשענת כרגע על שני סיפורים גדולים ומסביבם פעילויות נוספות:מיזוג/איחוד/חיבור או כולם יחד של מה שנקרא פרוייקט "אלפא". ראשית נציין כי מדובר במיזוג של 3 חברות שזהו תהליך מורכב, מסובך ומסוכן. תהליך זה של מיזוג תפעולי למעשה כבר אורך קרוב לשנתיים ואת פירותיו ניתן להתחיל לראות בדו"חות חצי השנה הראשונה של 2020. אנו מאמינים כי גם בהיבט של הצעת הערך ללקוח, תחת מותג ושירות אחד וגם בהיבט של התייעלות תפעולית שתימשך עמוק לתוך שנת 2021, ישנה כאן בשורה למשקיעי בזק. למיטב הבנתנו, קבוצת אלפא (עדיין עם הפרדה מבנית מחברת האם) תוכל ליהנות ממיזוג מלא כבר בעתיד הבינוני (כ- 4 שנים), תוך ירידה בהשקעות הדרושות, ירידה בהוצאות התפעול והצעת ערך משמעותית יותר ללקוח במישור המוצר ובמישור השירות הכולל. רגל זו חשובה מאד להבנת הפוטנציאל הפיננסי לשנים הקרובות.
"הסיפור השני שאינו יורד מהכותרות הוא מתי ואיך בזק תחל בחיבור לקוחות לסיבים האופטיים שלה. כזכור, בזק פרושה בכ-60% ממדינת ישראל ואמורה להשקיע בשנים הקורובת עוד כמה מיליארדים על מנת להגיע לדירות של בתי האב. דיווחי המדיה וגם שיחת הועידה האחרונה של קבוצת בזק, ממחישים כי הפתרון קרוב מאד לאור הקלות והבנות מול משרד התקשורת ולכן אנו מעריכים כי עד סוף שנת 2020, מבצע פרישת הסיבים יחל. בשיחת הועידה של הקבוצה, נאמר כי בזק ערוכה למבצע פרישה חסר תקדים בישראל ואנו מאמינים שכך יהיה.
"אין עוד הרבה מה להרחיב בנושא הסיבים. טענו בעבר ועדיין טוענים כי קצב פרישת הסיבים וחיבור המנויים בישראל הוא כזה שאיפשר לבזק לקחת את הזמן, לתכנן ולדייק טוב יותר את הפרויקט. עוד נדגיש כי פרישת סיבים היא סיפור יקר של כמה מיליארדים, אולם למיטב הבנתנו על סמך מקומות אחרים בעולם, הוא הופך בתוך כעשור למכונה לייצור מזומנים. אנו מאמינים בהקשר זה, כי יכולותיה של בזק מול התחרות בהחלט יבהירו את התמונה בעתיד הקרוב.
"ישנם נושאים נוספים שפורסמו עם דו"חות הרבעון השני, אולם כרגע הם פחות חשובים עבור המשקיעים בחברה. נוסיף רק כי אנו לא מתעלמים מהסיכונים הכרוכים בשני הסעיפים שהזכרנו כאן למעלה, אולם אנו די משוכנעים כי הקבוצה ובעלת השליטה יכוונו את הספינה למקומות הנכונים וזאת גם על רקע מצב המתחרות בענף. עוד נושא אחד הוא התחזית שמסרה ההנהלה לתוצאות 2020 כולה. כעת בסוף חודש אוגוסט, אנו חושבים שהספק שבזק תכה את ההנחיות הנ"ל הוא קטן מאד.
"תמחור בזק – עד כה נקבנו בשווי הוגן למניה עבור בזק של 3.6 שקל בהתבסס על הנחה שהקבוצה מסוגלת לייצר תזרים פנוי מייצג של מיליארד שקל בשנה לפחות. לאור תוצאות המחצית, הנחיות ההנהלה והסתכלות שלנו קדימה על פוטנציאל ההתייעלות, אנו מניחים כי החברה תצליח לייצר גם תזרים של 1.1 מיליארד שקל ואף יותר. ננקוט כרגע בשמרנות מסויימת ונעדכן את השווי הראוי לבזק ל- 4 ₪ למניה בהתבסס על מכפיל 10 על התזרים או 6 על ה-EBITDA.
"החברה נושאת על גבה חוב בהיקף של כ-2.04 מיליארד שקל בשלוש סדרות אג"ח אשר אמורות להיפרע בתשלום אחד בסוף שנת 2024 (עם תשלומי ריבית שנתיים של כ-78 מיליון שקל לשנה עד אז). החוב נטו עומד על כ-1.57 מיליארד שקל.
"מודל ה-NAV מראה שמניית BCOM צריכה לעלות בכ-43% על מנת שה-NAV יתאפס כאשר מניית בזק שווה 4 שקל (עלייה של 10% במניית בזק). מניית BCOM צריכה לעלות בכ-14% על מנת שהמודל יתאפס לפי שווי השוק הנוכחי של מניית בזק. אנו מבקשים 10% דיסקאונט על השווי הכלכלי המלא של BCOM ולכן נוקבים בשווי הוגן למניה של 10 שקל עבור BCOM. עלייה של 1% במניית בזק, אמורה להתבטא בעלייה של 2.5% במניית BCOM".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.יקבלו בהנפקה הבאה של בזק? על המחיר יעד הזה שנתנו כאן (ל"ת)וכמה עמלה רוסאריו 24/08/2020 18:14הגב לתגובה זו0 0סגור