רן עוז רן עוז, יו"ר דירקטוריון כאל אשראי
צילום: רמי זרניגר
ראיון

"הרווח המייצג של מגדל - 600 מיליון שקל בשנה"

רן עוז, מנכ"ל מגדל ביטוח מסביר בראיון לביזפורטל כי הזינוק ברווחי הרבעון השני אמנם הושפע מהותית מהתיקון החד בשווקים, אבל יש גורמים משמעותיים נוספים שהשפיעו וימשיכו להשפיע בעתיד על רווחיות חברת הביטוח  
ערן סוקול | (2)

חברת מגדל ביטוח 2.42%  דיווחה על זינוק ברווח הכולל ברבעון השני לרמה של כ-503 מיליון שקל, לעומת רווח כולל של כ-111 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - גידול של כ-350%. הרווח הכולל ברבעון הושפע בעיקר מרווחי השקעות של הקבוצה בשווקי ההון אבל אחד השינויים החשובים שביצעה החברה לאחרונה הינו השינוי בחטיבת ההשקעות. "החלפנו מנהלי השקעות, שינינו אסטרטגיית השקעה לניהול יותר אקטיבי, היינו בתחתית טבלת התשואות בשנים האחרונות ולאחר השינוי עלינו לראש טבלת התשואות בין חברות הביטוח הגדולות" אומר רן עוז, מנכ"ל מגדל ביטוח בראיון לביזפורטל. "בנוסף, צמצמנו בהוצאות התפעול - קיצצנו כ-10% במצבת כח האדם, זה שינוי שהתחלנו הרבה לפני הקורונה. שיפרנו משמעותית את הממשק הדיגיטלי של החברה. יש לנו אפליקציה ללקוחות ולסוכנים - כרגע אנחנו היחידים בשוק שמציעים אפליקציה כזאת".

לקריאה נוספת: > רכבת הרים בתיק הנוסטרו של כלל ביטוח - מהפסד של 550 מ' ש' לרווח של 300 מ' ש'. > מגדל: העליות בשווקים הזניקו את הרווח הכולל לחצי מיליארד שקל

שוק ההון די טוב עד כה ברבעון השלישי, איך הולך להיות הרבעון השלישי של החברה? "אנחנו יודעים להגיד שהחל מסוף הרבעון השני ועד היום אנחנו נהנים מהעליות בשווקים. אחד הרכיבים המשמעותיים שמשפיעים על הרווחיות שלנו הינו דמי הניהול המשתנים בתיק המשתתף הישן - יש לנו את התיק הגדול ביותר מסוג זה בין חברות הביטוח. הירידות ברבעון הראשון יצרו "בור" מבחינת הרווחיות של מגדל, כלומר כל זמן שהתשואה בתיקים הללו שלילית אין לנו אפשרות לגבות דמי ניהול. נכון לכרגע הבור הזה כמעט ונעלם, ועומד על כ-100 מיליון שקל בלבד. לצורך מתן קנה מידה, תשואה של 1% בתיקים בדמי ניהול משתנים נאמדת בכ-100 מיליון שקל למגדל".  

האם אתם מרגישים פדיונות משמעותיים בקרנות ההשתלמות על רקע האפשרות לפדות ללא קנס? "באמת היתה קצת עליה בקצב הפדיונות ברגע שנפתחה האפשרות לפדות חלק מהכספים בקרנות ההשתלמות בפטור ממס, אבל לא מדובר בתופעה מהותית".

האם תחום הביטוח הסיעודי עדיין מחוץ לתחום מבחינתכם? "יצאנו מהתחום בגלל שהיתה בעיה בתמחור, מוצרי הביטוח הסיעודי היו יקרים מדי או לא רווחיים, וזאת היתה בעיה גורפת, לא רק של מגדל. אנחנו עובדים כרגע על פיתוח מוצרי ביטוח סיעודי חדשים. שינינו את המודל במטרה להתמודד עם בעיית התמחור ואנחנו ממתינים לאישור של הפיקוח על שוק ההון ביטוח וחיסכון לצאת עם המוצרים הללו".

איזה סיכונים מרכזיים קיימים כיום לחברות הביטוח? "חברות הביטוח בכלל, חשופות בעיקר לסיכוני שוק ולמצב הכלכלי - רמת התעסוקה שירדה ותנודתיות גבוהה בשווקים. אבל צריך להדגיש שמדובר בסיכון בעיקר מבחינת רמת הרווחיות. כלומר האם הרווח יהיה גדול יותר או קטן יותר, לא ברמת היציבות הפיננסית. כלומר אין כיום חשש לקריסה של חברות הביטוח הגדולות, לפחות לא של מגדל".

האם זה נכון שהמפקח על הביטוח הקל עליכם בחודשים האחרונים ונראה שגם לגבי ההמשך יש רגולציה פחות חונקת מבעבר? "אני לא חושב שיש הקלה על חברות הביטוח. יש כרגע איזון נכון בין הדרישות הרגולטוריות למהלך העסקים התקין. בתקופת הקורונה היו יותר הנחיות, במטרה לאפשר לציבור ולחברות הביטוח להתמודד עם המשבר והקשיים שעלו. זאת היתה התנהלות נכונה וטובה. את חלק מהשינויים גם יזמנו בעצמנו, כי ראינו את הצורך של הלקוחות. הסיטואציה היתה קיצונית והרגשנו שאנחנו חייבים לבצע שינויים בהתאם".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

הרווח ברבעון היה מוטה כלפי מעלה בגלל התיקון החד בשווקים, מה הרווח המייצג לתפיסתך ברבעון? "בגדול, הרווחיות של חברות הביטוח מושפעת בעיקר משלושה גורמים מרכזיים. תשואת השוק, הוצאות התפעול ותוצאות פעילות עסקי הביטוח. צריך להדגיש כי השוק לא עלה ברבעון השני את כל מה שהוא ירד ברבעון הראשון. כלומר הזינוק ברווח מיוחס גם למהלכי ההתייעלות שביצענו - קיצצנו עלויות, הגדלנו רווחיות בעסקי הביטוח. אבל לשאלתך - אחנו מעריכים את הרווח המייצג בכ-600 מיליון שקל בשנה".

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    דין דין 26/08/2020 11:06
    הגב לתגובה זו
    תחליפו את הבעלים ותרויחו עוד יותר כל החברות נערכות למכירה ללא סוכנים פרט למגדל.
  • 1.
    אחד העם 25/08/2020 14:29
    הגב לתגובה זו
    אז אולי העמלות גבוהות מידי?