סומוטו: חברת החשמל בוחנת פיילוט משותף והשקעה בנוסטרומו

החברה שהודיעה לאחרונה על מזכר הבנות למיזוג עם חברת אגירת האנרגיה נוסטרומו, עשויה לזכות בהשקעה של חברת החשמל; דוחות רבעוניים חלשים לחברה עם קיטון בשורה העליונה והתחתונה
 | 
telegram
(1)

חברת {סומוטו}  אשר דיווחה לאחרונה על חתימת מזכר הבנות לרכישת חברת נוסטרומו הפועלת בתחום אגירת האנרגיה, מודיעה כי חברת החשמל בוחנת פיילוט משותף והשקעה בנוסטרומו. בתוך כך, החברה פרסמה דוחות רבעוניים חלשים עם צניחה בהכנסות ומעבר להפסד נקי.

בהודעה שפרסמה חברת החשמל בתחילת השבוע, נכתב כי היא בוחנת ביצוע פיילוט משותף והשקעה במסלול החדשנות של חברת החשמל עם נוסטרומו. בין היתר, צוין כי "מדובר בהצעות ייחודיות ובהזדמנות עסקית לחברת החשמל, הן לבחינת טכנולוגיה חדשה שלא הייתה בעבר, והן לביצוע השקעה בנוסטרומו".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ההודעה מגיעה לאחר שלפני כשבועיים דיווחה החברה על חתימת מזכר הבנות לרכישת חברת נוסטרומו, תמורת הקצאת מניות וכתבי אופציה אשר יהוו לאחר ההקצאה כ-73.5% ממניות סומוטו. בתגובה לדיווח זינקה מניית החברה בכ-63% לשווי שיא של כ-230.6 מיליון שקל.

נוסטרומו עוסקת בפיתוח, התקנה ותפעול של מתקני אגירת אנרגיה לבנייני משרדים, קניונים, בתי חולים, מרכזי דאטה וצרכנים מסחריים נוספים של מיזוג אוויר (מבוססי צ'ילרים).

בתוך כך, החברה שמכרה את פעילותה העיקרית ועדיין מחזיקה בפעילות בהיקף מינורי, פרסמה את תוצאותיה לרבעון השני של 2020 בהן הציגה קיטון הן בשורה העליונה והן בתחתונה. הכנסות החברה צנחו בכ-90% ועמדו על כ-563 אלף דולר בלבד, לצד מעבר להפסד נקי של כ-450 אלף דולר.

שוקי אברמוביץ, יו"ר דירקטוריון סומוטו: "ההחלטה שלנו לקדם את המיזוג עם נוסטרומו, לאחר תהליך בחינה סדור ומפורט לעסקה אסטרטגית של סומוטו וליצירת ערך לבעלי המניות של סומוטו מקבלת משנה תוקף עם החלטתה של חברת החשמל הישראלית, מהגופים המשמעותיים בתחום האנרגיה בישראל, לבחון את הטכנולוגיה לרבות בחינת השקעה בנוסטרומו. אנו רואים בצעד זה הבעת אמון חשובה מגורם חיצוני מקצועי  בטכנולוגיה, בקניין הרוחני העשיר, בצוות הניהול, ביזמים ובבעלי המניות המנוסים של נוסטרומו. אנו משוכנעים היום יותר מתמיד בנכונות מהלך המיזוג עבור בעלי המניות של סומוטו במטרה להשיא את הערך עבורם."

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אגירה מיותרת, אין עודפים שניתן לאגור אותם
    שמוליק 25/08/2020 12:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם בשנת 2030 יהיה 30% סולרי ו70% גז מאיפה ומתי בדיוק יהיו עודפים שניתן לאגור? שיא יצור מהסולרי זה גם בדיוק שיא הצריכה היומית בשעות החמות של היום. אין עודפים שניתן לאגור - צריך פשוט להפיק מהגז בדיוק כמה שצריך וזהו. שככה זה קורה היום. למה צריך לאגור משהו ואיך זה יכול להיות כלכלי בדיוק, במקום לייצר כמה שצריך לאורך שעות היממה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות