"ההסכם החדש יאפשר להמלט למכור ללקוח מוצרים נלווים נוספים בעתיד"

לדברי אמיר וידמן, מנכ"ל המלט למרות משבר הקורונה, שנת 2020 צפויה להיות שנה חזקה יותר משנת 2019 "החברה נמצאת בשרשרת הייצור של שלושה תחומים שצומחים כרגע חזק - מוליכים למחצה, פאנלים סולאריים ושימוש בגז טבעי"
 | 
telegram
(2)

חברת {המלט} של קבוצת פימי (30.5%) דיווחה הבוקר על חתימת תוספת להסכם אסטרטגי עם לקוח קיים, בהיקף של כ-45 מיליון דולר על פני כ-3 שנים. "מעבר לכך שמדובר בקפיצת מדרגה משמעותית מול הלקוח, שהינו הספק הגדול בעולם של מוליכים למחצה, ההסכם יאפשר לנו להציע ולמכור ללקוח מוצרים נלווים נוספים בעתיד", הסביר אמיר וידמן, מנכ"ל המלט בראיון לביזפורטל לאחר הדיווח על העסקה. למרות משבר הקורונה, וידמן אופטימי לגבי שנת 2020 וצופה שתהיה שנה חזקה יותר משנת 2019 "החברה נמצאת בשרשרת הייצור של שלושה תחומים שצומחים כרגע חזק - מוליכים למחצה, פאנלים סולאריים ושימוש בגז טבעי".

החברה העוסקת בפיתוח ומכירת מחברים, ברזים, שסתומים ומערכות פיקוד ובקרה לתעשיות התהליכיות ותעשיות האולטרה נקיות ולתחום בקרת הזרימה, הודיעה הבוקר כי היא חתמה על תוספת להסכם עם לקוח אסטרטגי קיים של החברה בתחום המוצרים האולטרה-נקיים לאספקת מערכות חדשות להולכת נוזלים וגזים לשימוש של תעשיית השבבים. החברה צופה היקף מכירות של המוצרים ללקוח בהיקף של כ-15 מיליון דולר בשנה.

מה ההבדל בין ההסכם שהיה קיים עד כה, להסכם החדש?
"מדובר בתוספת להסכם מ-1 במאי, 2006 שהיה בהיקף של כ-10 מיליון דולר בשנה עם לקוח אסטרטגי מבחינת החברה שהינו שהינו הספק הגדול בעולם של מוליכים למחצה, כאשר במסגרת ההסכם החדש, בנוסף להרחבת מסגרת ההזמנות ב-15 מיליון דולר לשנה - כלומר לרמה של 25 מיליון דולר לשנה, המלט תספק ללקוח מערכות גז שלמות, לעומת אספקת רכיבים בלבד לפי ההסכם הקודם".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אז מעבר להיקף הכספי, מה הופך את ההסכם לבעל חשיבות אסטרטגית לחברה? 
"ראשית, אנחנו הופכים לספק מרכזי עבור הלקוח, כאשר נכון לכרגע מלבדנו יש ללקוח ספק אחד נוסף בלבד. בנוסף, הוסמכנו לספק ללקוח ולקבלני המשנה שלו, את המערכות השלמות כאמור, מה שיאפשר לנו להציע ולמכור ללקוח מוצרים נלווים נוספים. כלומר, מעבר לקפיצת המדרגה מבחינת הרחבת מסגרת ההזמנות, יש כאן פוטנציאל להרחבה נוספת של היקף המכירות מול הלקוח וספקי המשנה שלו".

נזכיר, כי ב-26 במרץ 2020 דיווחה החברה על חתימת הסכם עם קבלן משנה של הלקוח לאספקת רכיבי מערכת גז, כך שהחל ממועד השלמת ההשקעה, ההיקף הכולל של שתי התקשרויות אלה ביחד צפוי להסתכם בכ-21 מיליון דולר בשנה. 

לפי הדיווחים האחרונים שלכם, אפשר להניח ששנת 2020 תהיה חזקה יותר משנת 2019?
"מעבר להסכמים האחרונים, השלמנו בשנת 2019 אינטגרציה עם חברה שרכשנו בקוריאה, התהליך אמנם פגע לנו קלות ברווחיות, אבל התחלנו לקצור את הפירות. חוץ מזה, במחצית הראשונה של 2020 דיווחנו על הכנסות של כ-99 מיליון דולר, זה אומר קצב שנתי של 200 מיליון דולר, גם אם נשמור על קצב דומה. שורה תחתונה, כנראה ששנת 2020 אכן תהיה חזקה יותר".

לסיום, מה הם מנועי הצמיחה המרכזיים של החברה?
"בנוסף לחוזה הנוכחי שכאמור אנחנו מאמינים שיש בו פוטנציאל משמעותי להגדלת היקף המכירות בעתיד, החברה נמצאת בשרשרת הייצור של שלושה תחומים שצומחים כרגע חזק - תחום המוליכים למחצה שזוכה לביקושים גדולים לאחרונה, אנחנו מספקים רכיבים גם ליצרנים בתחום הפאנלים הסולאריים ועוד בתחום האנרגיה הירוקה, היקף השימוש בגז טבעי גדל לאחרונה ובתחום זה אנחנו מספקים רכיבים גם לצורך בניית אוניות וגם לטרמינלים של פריקה וטעינה עבור האניות".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    ועדיין בסוף הרבעון התוצאות עלובות (ל"ת)
    רועה 30/08/2020 18:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    פימי מפמפמים את המניה לקראת מכירה... (ל"ת)
    המוסדי 30/08/2020 16:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות