הראל - רווח של 560 מיליון ברבעון; מנהלת 280 מיליארד שקל

הקורונה היתה מכה קלה בכנף לחברות הביטוח שהן למעשה - גורילות של ניהול כספים; דוחות טובים להראל השקעות
 | 
telegram

חברת הראל השקעות מדווחת על רווח כולל של 560 מיליון שקל ברבעון השני של השנה לעומת 382 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הכולל במחצית הראשונה הסתכם בכ-5 מיליון שקל, לעומת רווח כולל לאחר מס של כ-758 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד.

הראל מדווחת על פרמיות ברוטו ודמי הגמולים של כ-13.2 מיליארד שקל במחצית, בדומה לתקופה המקבילה אשתקד. סך הנכסים המנוהלים של הקבוצה, נכון ליום 30 ביוני 2020, הגיעו לכ-269 מיליארד שקל, לעומת כ-260 מיליארד שקל במועד המקביל אשתקד, גידול של כ-3%. מאז  סיום הרבעון ועד מועד פירסום הדוחות עלה סך הנכסים לסכום של כ-279 מיליארד שקל.

ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות של החברה, נכון ליום 30 ביוני 2020, הינו כ-6.9 מיליארד שקל. על רקע התוצאות, אמר מישל סיבוני, מנכ"ל קבוצת הראל ביטוח ופיננסים, ״תוצאות הרבעון הנוכחי, אותו אנו מסכמים עם רווח של 560 מיליון שקל, משקפות את איתנותה הפיננסית של קבוצת הראל ואת היותה חברת הביטוח המובילה בישראל הן מבחינת שווי שוק, הן מבחינת היקפי הפרמיות והן מבחינת ההון העצמי. בשנים האחרונות הראל התמקדה בהטמעת חדשנות דיגיטלית אשר הובילה לשיפור משמעותי באיכות החיתום שלנו ולהתייעלות בהוצאות, דבר שמאפשר לנו להציע ללקוחותינו הצעות ערך תחרותיות יותר ומותאמות אישית. הודות לכך, דווקא בתקופה מאתגרת זו, הצגנו צמיחה בתחומי הבריאות והביטוח הכללי ואני בטוח שמגמה זו תימשך.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"אנו גאים כי הראל דורגה במקום הראשון ב"מדד הסולידריות", שפורסם על ידי רשות שוק ההון ובחן את מידת ההתחשבות שהפגינו חברות הביטוח בלקוחותיהן בתקופת הקורונה״.

חסכון ארוך טווח
הרווח הכולל לפני מס בפעילות חסכון ארוך טווח (ביטוח חיים, פנסיה, גמל והשתלמות) ברבעון השני של שנת 2020 הסתכם בכ-227 מיליון שקל, לעומת הפסד כולל לפני מס של כ-6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. המעבר לרווח ברבעון הנוכחי מהפסד ברבעון המקביל אשתקד, נובע בעיקר מעדכון מחקר לגבי גיל פרישה ומימוש קצבה בשילוב מודל תלוי גיל, בעקבותיו חל קיטון בהתחייבויות הביטוחיות בענף ביטוח חיים.

הרווח הכולל לפני מס בפעילות חסכון ארוך טווח (ביטוח חיים, פנסיה, גמל והשתלמות) במחצית הראשונה של שנת 2020 הסתכם בכ-128 מיליון שקל, לעומת רווח כולל לפני מס של כ-197 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הקיטון ברווח לתקופה, לעומת התקופה המקבילה אשתקד, נובע בעיקר מהפסדי השקעות בשוק ההון כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה, לעומת רווחי השקעות בתקופה המקבילה אשתקד ומאי גביית דמי ניהול משתנים בשל תשואות שליליות של הנכסים העומדים כנגד התחייבויות תלויות תשואה, מול גביית דמי ניהול משתנים בסך של כ-92 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

ביטוחי חיים
הרווח הכולל לפני מס בביטוח חיים ברבעון השני של שנת 2020 הסתכם בכ-191 מיליון שקל, לעומת הפסד כולל לפני מס של כ-38 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. התוצאות ברבעון הנוכחי הושפעו בעיקר מעדכון מחקר לגבי גיל פרישה ומימוש קצבה בשילוב מודל תלוי גיל, בעקבותיו חל קיטון בהתחייבויות הביטוחיות בענף ביטוח חיים בסך של כ-217 מיליון שקל לפני מס.

קרנות הפנסיה
 הרווח הכולל לפני מס מניהול קרנות פנסיה ברבעון השני של שנת 2020 הסתכם בכ-19 מיליון שקל, לעומת רווח כולל לפני מס של כ-17 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-12%.

דמי הגמולים שנגבו על-ידי קרנות הפנסיה של הקבוצה ברבעון השני של שנת 2020 הסתכמו בכ-2.1 מיליארד שקל בדומה לרבעון המקביל אשתקד. דמי הגמולים שנגבו במחצית הסתכמו ב-4.4 מיליארד שקל, לעומת כ-4.2 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-5%.

היקף הנכסים המנוהלים על-ידי קרנות הפנסיה של הקבוצה ליום 30 ביוני 2020 הסתכם לסך של כ-75.9 מיליארד שקל, לעומת כ-69.0 מיליארד שקל במועד המקביל אשתקד, גידול של כ-10%.

קופות גמל וקרנות השתלמות
הרווח הכולל לפני מס בקופות גמל וההשתלמות ברבעון השני של שנת 2020 הסתכם בכ-17 מיליון שקל, לעומת רווח כולל לפני מס של כ-15 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-13%.

הרווח הכולל לפני מס במחצית הראשונה הסתכם בכ-25 מיליון שקל, לעומת רווח כולל לפני מס של כ-30 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הקיטון ברווח נובע בעיקר מהפסדי השקעות בשוק ההון כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה, משחיקה בשיעור דמי הניהול ומהפסדי נוסטרו של החברה המנהלת.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות