
רמי לוי היא הרשת הכי זולה להשקעה - האם היא גם הכי טובה?
דוחות הרבעון השני של רשתות הקמעונאות היו ברובם טובים והמניות בהתאמה זינקו; אבל, רמי לוי מפגרת אחרי כולן - גם בצמיחה בעסקים וגם במחיר המניה - האם זה זמני?
רשתות הקמענאות זוכות לעדנה יוצאת דופן. הסגר הכניס את האנשים לבתים והצריכה של מוצרי מזון עלתה באופן חד. אנשים לא טסים לחו"ל, וגם תרבות הפנאי והיציאה למסעדות רחוקים מהמצב טרום הקורונה. חוץ מזה - אוכלוסיית ישראל "גדלה" - הצעירים חזרו הביתה מהטיול של אחרי הצבא, הרבה עובדים ברילוקיישן העדיפו את ישראל על פני מקומות אחרים בעולם. תוספת האוכלוסייה הזו היא דחיפה משמעותית לרשתות השיווק. ובכלל - אנשים נשארים בבית, אנשים אוכלים בבית. התוצאות של הרבעון השני של החברות בתחום היו חלומיות - אחרי רבעון ראשון טוב מאוד, גם הרבעון השני לא אכזב כשההכנסות והרווחים טיפסו לשיאים. שופרסל 1.11% , רמי לוי 0.56% , פרשמרקט, יוחננוף 1.95% , ויקטורי 2.94% , טיב טעם -0.64% - רשתות המזון הנסחרות בבורסה השיגו תשואה ממוצעת של כ-43% מתחילת השנה. בולטת מעל כולם זו טיב טעם שהמריאה ב-131% ואחריה פרשמרקט ורשת ויקטורי שהניבו תשואות של 63% ו-41% בהתאמה. החברה הגדולה בענף שופרסל הניבה 23%, ואילו מניית רמי לוי הרחק מאחור עם תשואה של 4%, עוקפת את האחרונה בתשואות - יוחננוף עם תשואה שלילית של כ-3%. התשואות הטובות של רוב הסקטור מוסבר בשיפור פנומנלי בתוצאות (הרחבה על דוחות טיב טעם ברבעון השני, דוחות רבעון שני של שופרסל , דוחות פרשמרקט, דוחוות ויקטורי). הדשדוש ביוחננוף מוסבר על ידי נוכחות חלשה יחסית באינטרנט, אם כי, גם רשת יוחננוף בצמיחה, וזה צפוי להתבטא ביתר שאת ברבעונים הבאים במקביל לרכישת סניפים מיינות ביתן (הרחבה - רשת יוחננוף חלשה באינטרנט, חזקה בסניפים - תרכוש חמישה סניפים מיינות ביתן) החולשה היחסית במניית רמי לוי מוסברת בתוצאות סבירות, אבל ממש לא מצוינות. בעוד שהחברות האחרות גדלו במכירות וברווחים בעשרות אחוזים, רמי לוי ירדה בהכנסות ברבעון השני. למה? אחרי הכל מדובר ברשת השנייה בגודלה בענף ואין לכאורה סיבה שהיא לא תהנה ממצב השוק. יש לזה כנראה כמה סיבות - בחברה טוענים שהם, להבדיל מאחרים, לא העלו את המחירים לצרכנים. זו סוגיה קריטית לרווח. הרגישות של השורה התחתונה לשורה העליונה היא ענקית, כל אחוז בשורה העליונה הוא 5%-10% בשורה התחתונה. זה מסביר את ההצלחה של הרשתות שנמצאות במקומות פחות רגישים למחיר - בעיקר הרשתות שנמצאות במרכזי הערים (טיב טעם, פרשמרקט וויקטורי), ומנגד זה מסביר את החולשה היחסית של רמי לוי שמנסה להישאר הרשת הזולה ביותר. אבל זה לא רק זה. רשת לוי רמי סובלת משוק בוגר יותר. למה הכוונה? בשנתיים האחרונות גייסו מספר רשתות סכומים גבוהים בבורסה וחיזקו את ההון שלהם. זה אפשר להם לרכוש סניפים, לפתוח סניפים ולהתמודד טוב יותר עם החברות הגדולות בתחום - שופרסל ורמי לוי. שופרסל היא בליגה משלה, ומי שנראה שנפגע באופן יחסי היא רשת רמי לוי. רמי לוי גם נמצאת בפיגור יחסי בתחום האינטרנט. קניות באינטרנט הולכות וגדלות בעיקר מאז הקורונה ומי שלא נמצא שם מפסיד. יוחננוף למשל הוא האחרון בתחום מכל הבחינות וזה עולה לרשת באיבוד רווחים. רמי לוי עם נוכחות אינטרנטית, אבל פושרת ואפילו חלשה. חוץ מזה רמי לוי סובלת מכניסה לא מוצלחת למרכזי הערים. הזרוע המבצעת של הפעילות הזו - קופיקס לא מצליחה להמריא. התוצאות שלה ברבעון השני בתחום הקמעונאות, השתפרו, אבל זה עדיין רחוק מהחלום. זה יכול להשתפר תוך כמה רבעונים. תוכנית ההתפתחות של סניפי "רמי לוי בשכונה" נראית מרשימה, אך נטל ההוכחה על החברה.
בשורה התחתונה - מניית רמי לוי חלשה כי החברה לא מדביקה את הצמיחה הממוצעת בענף בשני הרבעונים האחרונים. אבל זה יכול להשתנות במהרה, ובינתיים - מניית רמי לוי נראית הזולה ביותר בתחום:
מבדיקה של מכפילי ה-EBITDA שמבטאים את המצב התפעולי של הפירמה (שווי פעילות שמנטרל מזומנים או חובות חלקי ה-EBITDA) עולה שרמי לוי נסחרת במכפיל הנמוך ביותר. אגב, רמי לוי היא גם החברה הכי נזילה בתחום בעוד שרוב האחרות ממונפות. מכפיל ה-EBITDA מתייחס לעבר, והחיסרון שלו שהוא לא מבטא צמיחה. מנגד, היתרון שלו הוא שהוא פשוט אמיתי - אין כאן הערכות אין תחזיות - זו עובדה. חוץ מזה - בשוק כמו שוק המזון, הצמיחה של הרשתות השונות, לא אמורה להיות רחוקה אחת מהשנייה. נכון, יש רשתות קטנות שאמורות לצמוח מהר יותר מהגדולות, אבל רוב הגופים יצמחו באותם סדרי גודל.
אז לאן מכאן?
העתיד נראה טוב עבור הסקטור, התעופה לא צפויה לחזור בקרוב וקיים היקף גבוה יותר של ישראלים בתוך גבולות המדינה. הרגלי הצריכה השתנו בעקבות הקורונה והרבה כסף שהיה מושקע בתרבות פנאי מחוץ לבית עבר להיות מושקע בבתים אם זה בריהוט, מוצרי חשמל וכמובן במזון. מנגד האיומים על הסקטור הקמעונאות כגון מיתון עמוק, או מלחמת מחירים כפי שראינו בעבר נראים כתרחישים פחות סבירים כרגע.
טיב טעם זינקה ועדיין - התמחור היחסי שלה נמוך
טיב טעם נסחרת במכפיל מעט גבוה מרמי לוי 4.41 וזה למרות שהמניה זינקה ב-80% במהלך חודש אוגוסט ו-131% מתחילת שנה. מנגד יש את פרשמרקט שהשלימה זינוק של 63% מתחילת השנה ונסחרת במכפיל 9.68 שגבוה משמעותית מכלל החברות. הממוצע הענפי עומד על 6.
- 10.דוד 07/09/2020 18:34הגב לתגובה זוסניפים פח אשפה חוץ מכותרות שמפרסמים בתשקורת גועל נפש של רשת
- 9.רבקי 07/09/2020 00:27הגב לתגובה זויש לכולם טעות היא לא זולה
- 8.דורון 06/09/2020 11:40הגב לתגובה זועל רמי לוי להפשיר חזרה את חברת הטלוויזיה כבלים "רמי לויTV". זו הייתה טעות שחברת הכבלים של רמי לוי הוקפאה שנה שעברה. לכן צריך להשיק חזרה את חברת הטלוויזיה כבלים "רמי לוי TV" שהיא החברת הטלווייה כבלים זולה ויש כמה ערוצים ברמי לוי TV שאין אותם בסלקום
- 7.אלון 06/09/2020 10:56הגב לתגובה זוטיב טעם נהניית מאוד מהפלח שלא נוסע לחו"ל השנה, ולא נפגע המשבר (ומחליף ארוחות במסעדות בקניות ברשת). שאר הרשתות מגיבות לפי התפלגות האוכלוסיה שקונה בהן.
- 6.הסגר הקרוב יעלה רווחים ברמי לוי (ל"ת)דני 06/09/2020 09:53הגב לתגובה זו
- 5.YL 06/09/2020 09:44הגב לתגובה זולא זוכר כמה פעמים עצרתי את הקניות ב רשתות אחרות מאחר והפרש המחירים על אותו מוצר היה פשוט חזירי.הגיע הזמן ש הציבור יפסיק לממן פרסומות מיותרות. ובעלי תפקידים מיותרים כ עובדה אפשר גם אחרת
- 4.אחד מהעם 06/09/2020 09:30הגב לתגובה זומעניים לראות שאנשים קונים יותר ברשתות היותר יקרות, רק אחר כך בוכים לעל משבר, סגר וכו'. גם עלות נלווית למשלוחים מייקרת אותם. רק שיש הרבה כסף פנוי, לאנשים לא איכפת לשלם. אבל לקטר כל הזמן. אנו מעדיפים את יוחננוף, שהיא רשת מסודרת ונקיה, מחירים נוחים מאוד, שרות נעים. לפעמים גם רמי לוי, רק שאצלם נדמה שהפסיקו להיות רשת זולה ומודעות לחווית לקוח בחנויות (שרות, רעש, נקיון וכו ) בקושי קיימת.
- 3.ממי 06/09/2020 09:18הגב לתגובה זושירות ביזיון שניתן על ידי נוכלים במחסן
- 2.רמי לוי 06/09/2020 09:10הגב לתגובה זוביזיון והמוצרים שלו לא זולים ובאיכות גרועה מאוד.
- 1.מבקר 06/09/2020 09:09הגב לתגובה זויש המון פחת שמתגלגלת על חשבון ובמציאות זה כל הרווח והשאר משחקי דוחות