מאמינה בעצמה: פז נפט קונה פז נפט; האם זה לא ויסות מחיר המניה?

פז יצאה בתוכנית לרכישת מניות - עד כה השלימה פז כמחצית מהתוכנית ורכשה כ-317 אלף מניות ב-94 מיליון שקל, אך המניה עדיין בתשואה שלילית של כ-40% מתחילת השנה
אור צרפתי | (1)
נושאים בכתבה נפט רכישה עצמית

חברת פז נפט העוסקת באספקת מוצרי נפט ודלק, בהפעלת בתי הזיקוק באשדוד, ושולטת ב"פזגז", ביצעה בחודשים האחרונים רכישה עצמית של מניות בהיקף של כ-94 מיליון שקל, במסגרת תכנית הרכישה העצמית בסכום כולל של 200 מיליון שקל, עליה הכריזה בסוף חודש מאי. מדובר על רכישה עצמית של כ-3% מהון המניות - לא עניין של מה בכך, כאשר החברה רוכשת מדי יום. אין לנו בעיה עם הבעת אמון ובמיוחד עם יישום של הבעת האמון - זה מבטא הערכה של הנהלה בחברה, זה מבטא הערכה שהתשואה על המניה טובה יותר מתשואה שהחברה יכולה לעשות, זה בעצם אמירה חזקה למשקיעים - "קנו מניות, אנחנו בעצמנו קונים". עם זאת, וזה לא ספציפי לפז - יש לנו בעיה עם רכישות בהיקף יומיומי משמעותי (ראו טבלה בהמשך). מדובר על שינוי כללי המשחק במסחר. כולם יודעם שיש מישהו גדול שרוכש מניות, והאמת - המחיר כנראה לא ממש חשוב לו. הוא מתערב מדי יום והוא באמירה שלו "דואג למחיר". קוראים לזה ויסות. זה חוקי כמובן, אבל השיטה קצת מטרידה.    כך או אחרת, במהלך של הבעת אמון, יצאה החברה בסוף מאי בהודעה לפיה היא יוצאת לתוכנית לרכישה עצמית של מניותיה בסכום כולל של עד 200 מיליון שקל. מאז, ביצעה החברה רכישות בסכום כולל של כ-94.2 מיליון שקל, המהוות כ-47% מהיקף התוכנית. החברה רכשה 317.2 אלף מניות במחיר ממוצע של כ-297 שקל, כרגע מניית החברה נסחרת במחיר של כ-290 שקל, כלומר תשואה שלילית של כ-2.4% עד כה. 

  ברקע לדברים, התפרצות מגיפת הקורונה הביאה לירידה חדה בביקושים לצריכת הדלקים. החל מחודש מאי חלה התאוששות הדרגתית בצריכת הדלקים לתחבורה ובמהלך חודש מאי עלה הביקוש בארץ לרמה של כ-90% מקצב הצריכה הרגיל. בחודש יוני 2020 הגיע הביקוש לרמה של כ-96% מקצב הצריכה הרגיל (בהשוואה לחודשים המקבילים אשתקד).   יחד עם זאת, ועל אף התאוששות הביקוש בארץ ובעולם, בשל עודפי המלאי הרבים שנצברו, ציינו בפז נפט כי ברבעון השני של שנת 2020 המשיכו המרווחים להיות נמוכים למרות הצפי לעליה ברמת הביקושים לדלקים בארץ ובעולם. החברה העריכה כי השיפור בסביבת המרווחים יהיה איטי.

כתוצאה מכך, מתחילת השנה מניית החברה ירדה בכ-40%, וזאת למרות עלייה של כ-24% מאז השפל במרץ. שווי השוק של החברה עומד כעת על כ-2.86 מיליארד שקל.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    הם יודעים שהם קונים אותה בזול הפריירים יקנו אותה ביוקר (ל"ת)
    משה ראשל"צ 23/09/2020 09:44
    הגב לתגובה זו